סדנאות בישול – 10 סדנאות בישול שאתם חייבים להכיר

האהבה לבישול היא אחת האהבות המרגשות ביותר בחיים. מי שנדבק בחיידק הבישול לא יעזוב לעולם את המקצוע וכל הזמן ינסה לחדש ולהשתפר. פעמים רבות הדרך הטובה ביותר לשדרג את הכישורים שלכם היא ללכת לסדנאות בישול. על רקע זה חשבנו כי יהיה זה נכון להביא בפניכם דוגמאות למספר סדנאות בישול אשר יעניקו לכם כלים עשירים.

  • סדנת אוכל יפני

כל מי שביקר ביפן לא היה יכול שלא להתרשם מן העושר הקולינרי שהארץ הזאת מציעה והדוגמא הבולטת לכך היא עוד ועוד מסעדות יפניות הנפתחות לאחרונה בישראל. אתם צריכים לזכור כי יפן הייתה במשך שנים ארץ סגורה וכך היא פיתחה מטבח עשיר וייחודי למדינת האיים הזאת ועל כן סדנת בישול של אוכל יפני היא כל כך מומלצת.

  • סדנת אוכל איטלקי

אי אפשר לדבר על אוכל מבלי להזכיר אוכל איטלקי שלדעת רבים הוא הטעים ביותר בעולם. באיטליה נמצאים בין המאכלים הטעימים ביותר בעולם כמו פסטה, ניוקי, פיצה, גלידה איכותית ועוד ואין ספק כי סדנה כזאת תוסיף לכם המון.

  • סדנת בשרים

כל מי שאוהב בשר יודע כי יש קושי גדול להכין אותו ברמה גבוהה. על כן סדנאות בישול אשר עוסקות בהכנת בשר הן כל כך מבוקשות והן יכולות ללמד אתכם המון.

  • סדנת אוכל צמחוני

יותר ויותר אנשים מחליטים להפוך לצמחוניים משיקולים מוסריים, אך אז עולה השאלה איזה אוכל נאכל? אם כן סדנת בישול המתמקדת בעולם הצמחוני תגלה לכם עולה חדש ומסעיר שכמותו לא תקבלו בשום מטבח אחר ועל כן אתם ממש לא צריכים לפחד מאוכל צמחוני.

  • סדנה מקסקינית

לא רבים מכירים את המטבח המקסקיני אך כיום הוא נחשב לאחד המטבחים המובילים בעולם וזאת בגלל עושר הטעמים שלו. כאשר אנחנו חושבים על מטבח מקסיקני אנחנו קודם כל חושבים על חריף אך האמת היא שיש בו עושר טעמים הרבה יותר נרחב וכדאי לכם להכיר את העושר הזה.

  • סדנת אוכל הודית

הודו היא תת יבשת עם אף ואחד קבוצות וזה אומר כי גם יש בה אלף ואחד טעמים. אין מה להשוות בין המטבח בצפון המדינה ובין המטבח בדרום המדינה, אך מה שכן ניתן לומר זה כי בכל מקום המטבח ההודי עשיר בתבלינים שלא מוכרים לסועד הישראלי ובגלל זה סדנת בישול הודית היא כה מומלצת.

  • סדנת אפייה

יש לזכור כי אפייה היא מאוד שונה מאשר בישול ועל כן כל כך חשוב להקדיש סדנה שלמה לנושא זה וללמוד איך להכין לחם, עוגות, טארטים ועוד.

  • סדנת בישול אוכל בריא

כיום המודעות לכך שאנחנו צריכים לאכול בריא היא הרבה יותר גדולה. ולמרות הסטיגמה אוכל בריא ממש לא צריך להיות פחות טעים ואם אתם לא מאמינים לעובדה זו לכו לסדנה ותראו בעצמכם.

  • סדנת אוכל ישראלי

קשה להגדיר מהו בדיוק מטבח ישראלי אך כן ניתן לומר כי המטבח הישראלי הוא אחד הטעימים, החדשניים והמיוחדים בעולם ואם אתם לא מאמינים לנו סעו לניו יורק ושם תראו איך המטבח הזה כובש את בירת הקולינריה של העולם.

  • סדנת דגים

לדעת רבים אין דבר יותר טעים מדג טוב. אך העניין עם דגים שצריך לדעת בדיוק איך לטפל בהם ואיך לבשל אותם ועל כן סדנת בישול בתחום הדגים היא אחת הסדנאות המבוקשות ביותר שיש ואחת הסדנאות עם ערך המוסף הגדול ביותר לבשלן החובב.

המידע באדיבור אתר http://www.powerchef.co.il/

אומגה 3 מאצות או מדגים, מה באמת כדאי?

אומגה 3 מאצות לעומת אומגה 3 מדגים – אלו שתי האפשריות הקיימות היום בשוק תוספי המזון. כולם כבר יודעים שיש צורך לצרוך מספיק אומגה 3, כדי להבטיח פעילות תקינה של המוח ומצב רוח טוב יותר. כמו כן, מדובר על תוסף תזונה אנטי דלקתי, המסייע גם לבריאות ולתקינות של הלב וכלי הדם. באופן טבעי, ניתן להשיג אומגה 3 במגוון רחב של אגוזים, זרעי פשתן, גרעיני דלעת, דגים ועוד. כל מי שמקפיד לצרוך מזון מן הצומח בלבד, ונמנע לחלוטין ממזון שמגיע מהחי (טבעוניים למשל), יוכל ליהנות מאומגה 3 טבעית המופקת מאצות אותה תמצאו באתר פרלמן סחר צמחי מרפא. מדובר על תוסף איכותי ואמין, אשר מכיל את חומצת השומן DHA, הידועה בתור חומצת השומן היחידה שעוברת את מחסום הדם – מוח, ולכן היחידה שיכולה לספק את התוצאות הטובות ביותר על הגוף שלנו.

אומגה 3 מאצות או מדגים – יתרונות מול חסרונות

בעבר היה נהוג לחשוב שהרבה יותר בריא לאכול דגים, בזכות הכמות הגבוהה של אומגה 3 שהם מכילים. כמובן שמי שלא נהג לאכול דגים באופן קבוע, יכול היה לצרוך תוסף תזונה שמבוסס על אומגה 3 שמוצאה מדגים. אך הים של היום, אינו הים של פעם, היות והמים מזוהמים ומכילים מתכות כבדות וסוגים שונים של רעלים. כל החומרים האלו מוצאים את דרכם לתוך הגוף של הדגים, כך שתוסף מזון של אומגה 3 שמבוסס על דגים, יהיה מזוהם יותר. חשוב לזכור כי דגים הנמצאים במעלה שרשרת המזון, יכילו כמות גבוהה יותר של זיהום, היות והם צורכים את הזיהום ישירות מהמים, אך גם כתוצאה מהתזונה שלהם המבוססת על צורות חיים נמוכות יותר, אשר גם כן מזוהמות. מצד שני, אומגה 3 המבוססת על אצות, תהיה רבה פחות מזוהמת ויותר בריאה לגוף שלנו.

תוסף המכיל אומגה 3 מאצות, יכיל גם את חומצן השומן DHA, הידועה ביתרונות הרבים שלה. חומצת שומן זו הכרחית להתפתחות התקינה של העובר, לפעילות התקינה של המוח שלנו, ליכולות קשב וריכוז גבוהות יותר, מצב רוח טוב יותר וכדומה. חומצת שומן זו, קיימת אך ורק באומגה 3 מאצות.

>>> הכירו את אמיר פרלמן מייסד חברת פרלמן סחר אי בי אר בע״מ

כיריים גז או אינדוקציה מה יותר טוב?

אנשים רבים מוצאים את עצמם בדילמה קשה בכל הנוגע לעיצוב החלק הכי משמעותי במטבח שלהם – כיריים גז או אינדוקציה? זוהי ללא ספק שאלת השאלות. מצד אחד, ניתן למצוא את כל מי שכבר שנים רגיל לבשל על גז, ולא מוכן לוותר על המהירות והנוחות הקשורה בכך. מצד שני, אנשים רבים מעדיפים אינדוקציה, היות ומדובר על עיצוב מודרני ומעניין יותר, שיכול לשדרג משמעותית את המראה של כל המטבח. חשוב להבין כי לכל אחת מהאופציות האלו יש את היתרונות והחסרונות שלה, לכן חשוב לשקול אותם בכובד ראש, לפני שמגיעים להחלטה כזו או אחרת.

כיריים גז או אינדוקציה – יתרונות מול חסרונות

כל מי שמרבה לבשל ולטגן, יודע כי השליטה על הטמפרטורה יכולה להיות משמעותית במיוחד. להבה גלויה מאפשרת שליטה מלאה על טמפרטורת הבישול, היות וכל שינוי שנעשה בכפתור ההפעלה, יגרור תגובה מידית בגובה הלהבה. מצד שני, כיריים חשמליות לא נהנות מהיתרון הזה, היות והכיריים וכל משטח הזכוכית מתקרר לאט, דבר שמצריך הזזה של הסירים והמחבתות מהכיריים, כדי שהאוכל לא יישרף בסיום הבישול.

נקודה חשובה נוספת היא פיזור החום, דבר שיכול להיות משמעותי לסוגי בישולים מסוימים. בעוד שהכיריים החשמליות מאפשרות פיזור חום אחיד, כירת הגז נאלצת להסתפק בלהבה טבעתית שאינה מאפשרת פיזור אחיד לכל אורך הסיר.

מי שמעוניין לחסוך בכסף, יעדיף בחנות מוצרי חשמל לבחור בכירת הגז, היות והמחיר ההתחלתי לכיריים המבוססים על גז ובעלי 4 מבערים, עומד על כ – 500 ₪. לעומת זאת, כיריים חשמליות רק מתחילות ממחיר של כ – 1,200 ₪.

מי שחייב שהמטבח שלו יהיה נוצץ ומבריק, יעדיף בדרך כלל לרכוש כיריים חשמליות, היות והרבה יותר פשוט לנקות משטח ישר מאשר להתחיל להתעסק בניקוי של הרשת והמבערים השונים. מצד שני, כיריים חשמליות מחייבות שימוש בחומרי ניקיון ייעודיים, בעוד שכירת הגז הישנה מאפשרת שימוש בכל חומר ניקיון שתרצו.

לסיכום, ההחלטה האם להעדיף כיריים גז או אינדוקציה, צריכה להישקל בכובד ראש היות וניתן למצוא יתרונות וחסרונות לכל אחד מהצדדים. כל אחד צריך לבחון עם עצמו מה יותר חשוב לו, ובהתאם לכך להחליט.

יתרונות של חטיפי חלבון

כל אדם אשר בונה לעצמו שגרת אימוני כושר, עבור מטרה כלשהי כגון: פיתוח מסת שריר, ירידה במשקל, עיצוב וחיטוב הגוף ועוד, יודע כי מלבד אימוני הכושר אותם הוא מבצע במהלך התכנית המיוחדת אשר בנה לו בהתאם למטרתו, הרי שחשוב מאוד להקפיד על תזונה התואמת למטרתו. כך למשל, אדם העוסק בפיתוח מסת שריר ובבניית הגוף צריך לשלב בתזונה שלו מנת חלבונים משמעותית. החלבון מאיץ את תהליך פירוק מסת שומן והפיכתה למסת שריר ולכן, יש צורך לצרוך אותו בכמות הרלוונטית.

מהו חטיף חלבון

במוצרי מזון רבים ניתן למצוא חלבונים בריכוז ובכמות כזו או אחרת. ישנם מתאמנים אשר זקוקים לכמות מוגדלת של חלבון ולכן הם ישלבו בתזונה שלהם גם אבקות חלבון המכילות כמות משמעותית של חלבונים ומהן ניתן להכין שייקים לשתייה או חטיפי חלבון. חטיפי חלבון הם חטיפים אשר לא פעם יכולים להוות תחליף לארוחה. יש בהם ריכוז גבוה מאוד של חלבונים והם מגיעים בטעמים שונים. כמובן שמלבד החלבונים שבחטיף ישנם מרכיבים נוספים ולכן, בטרם בוחרים חטיפי חלבון, הרי שיש צורך לבחון את המרכיבים שלהם, את אחוזי השומן, את כמות החלבונים שבהם ועוד. אין ספק שחטיף חלבון יכול להוות דבר מאוד מרענן וטעים כחלק מהתפריט היומי.

מהם היתרונות בחטיפי חלבון

אם אתם תוהים מדוע כדאי לכם לשלב בתזונה שלכם את חטיפי החלבון, הרי שיש להם לא מעט יתרונות: ראשית כל, מדובר בחטיף אשר לא פעם יכול להוות תחליף לארוחה שלמה. מכיוון שישנם לא מעט אנשים אשר מצויים בשגרת יום לוחצת ותובענית, אך עדיין צריכים להקפיד על תזונה ראויה ואיכותית כחלק משגרת האימונים שלהם, הרי שחטיף יכול להוות עבורם את הדבר הטוב ביותר. את החטיף ניתן לאכול בקלות ובנוחות בכל עת וכמובן, נוח לקחת אותו לכל מקום. מעבר לכך, לכל אדם אשר נמאס מהחלבונים הסטנדרטיים אשר הוא צורך במוצרי מזון כאלו ואחרים, יש אפשרות לרענן את התפריט היומי שלו ולהעניק לעצמו חווית טעם איכותית, על ידי בחירה בחטיף חלבון איכותי, טעים וטוב. אין ספק שלחטיפי חלבון יש מגוון רחב של יתרונות ולכן, לכל מתאמן כדאי מאוד לשלב אותם במסגרת התפריט היומי או השבועי שלו.

מגשי אירוח חלבי – סוגי תפריטים קיימים

אם בעבר היינו נוהגים להזמין שירותי קייטרינג מלאים לכל אירוע שהיינו מארחים, בין אם זה אירוע בבית או בעסק, אזי שכיום המצב מעט שונה, שכן בלא מעט מקרים אנחנו מסתפקים בהזמנת מגשי אירוח מחברה שמספקת לנו אותם בהתאם למה שאנחנו מחפשים, בין אם זה בהתאם לכמות האורחים שאמורה להגיע למקום ובין אם זה בהתאם לסוג האירוע.

הזמנת מגשי אירוח חלבי הפך להיות בשנים האחרונות לטרנד מאוד בולט בקרב לא מעט אנשים, בזכות העובדה שמדובר על אוכל נגיש, זמין, מאוד נוח, אוכל אשר אפשר לאכול אותו גם באירוע של בוקר או צהריים וגם באירוע של ערב, הוא יכול להתאים לאירוע קטן או אירוע גדול.

אנחנו יכולים למצוא כיום מגוון רחב של תפריטים שכוללים מגשי אירוח חלבי באתר https://magashim.co.il. מן הסתם, לפני שאנחנו מחליטים לעבוד עם חברה מסוימת, אנחנו צריכים לבחון אילו תפריטים היא מציעה לנו, אילו מגשים היא יכולה לספק לנו, וכיצד אנחנו בונים ביחד איתה תפריט שיתאים לצרכים שלנו. כאמור, התפריט ייקבע על פי סוג האירוע, מועדו וכמות האורחים אשר אמורים להיות נוכחים בו.

אילו תפריטים אנחנו יכולים למצוא? התפריט הקלאסי הוא כמובן כזה שכולל סלטים וכריכים, בין אם זה כריכים עם גבינות, דגים, ירקות. מדובר על תפריט קלאסי, מאחר והוא פשוט, קל, מתאים לכל אירוע.

תפריט אחר, שמתאים יותר לאירוע "רציני" של צהריים או ערב, יכלול לא רק כריכים וסלטים, אלא גם פשטידות וקישים מסוגים שונים, כמובן שהכל יהיה חלבי, מן הסתם. סביר להניח שהתפריט גם יכלול מנות נוספות, למרות שזה לא מחייב, למשל, סושי, פלפאל, עלי גפן. דברים שאפשר לאכול ליד המנות העיקריות.

אנחנו נוכל למצוא תפריט אירוח לאירועי בוקר קלילים, בדרך כלל זה יכלול מאפים, עוגות, סלטים ופירות. מדובר על תפריט שמתאים לאירוע של התחלת היום.

כפי שאפשר להבין, כל התפריטים יהיו על בסיס מאכלים חלביים, ללא בשר, וכן עם הרבה ירקות, ובחלקם אנחנו נמצא גם דגים מסוגים שונים, בין אם כמנה שלמה ובין אם כתוספת.

תזונה בריאה ונכונה

תזונה נכונה היא בעלת חשיבות מרובה לבריאות ומסייעת לנו להיראות ולהרגיש במיטבנו. התזונה הבריאה ביותר מגיעה לתינוק דרך חלב האם, המכיל את כל הרכיבים התזונתיים שהגוף צריך. כאשר אנו מתבגרים, עלינו לוודא שאנו ממשיכים לקבל את כל הרכיבים התזונתיים מהמזון שאנו צורכים.

 

דיאטה בריאה אמורה לספק לנו את הכמות הנכונה של אנרגיה (הנמדדת כקלוריות), בצורה מאוזנת אל מול כמות האנרגיה בה הגוף משתמש. אנרגיה זו דרושה לנו עבור משימות יומיומיות כגון הליכה ותנועה, וגם עבור כל התפקודים היומיומיים של הגוף שאיננו מקדישים להם מחשבה, כגון נשימה, חילוף החומרים ותהליך זרימת הדם בגוף. כאשר אנו צורכים יותר קלוריות מהדרוש לגוף, הן נאגרות בו כשומן. כמות הקלוריות הנדרשת משתנה מאדם לאדם ותלויה ברמת הפעילות שלו, אך בממוצע, נשים זקוקות לכ-2,000 קלוריות ביום וגברים לכ-2,500.

 

כאשר אנו בוחרים את הגיוון בארוחות שאנו צורכים במהלך היום, ניתן להשתמש בפירמידת המזון כדי לעשות החלטות בריאות ומאוזנות. הפירמידה בנויה באופן פשוט ותמציתי, ומחלקת את סוגי המזון לפי אבות המזון.

כאשר מחלקים את הצלחת על פי פירמידת המזון, כדאי לשים לב לכמויות. התזונה הטובה ביותר אינה מתייחסת רק ליחס הכמותי בין הרכיבים השונים בצלחת, אלא גם לכמות המזון שאנו צורכים בכל ארוחה. גם ארוחה מגוונת יכולה להיות בינונית בכמות על מנת שלא נצרוך יותר קלוריות ממה שאנחנו צריכים.

 

בנוסף לשימוש בפירמידה לבניית תזונה בריאה ונכונה יומית מאוזנת, קיימות המלצות כלליות היכולות לעזור בבחירת מזון נכון עבור כל מנה. בין היתר, מומלץ להפחית בכמות השומן, הסוכר והמלח, ולהעניק עדיפות למזונות עתירי-סיבים.

בקניות בסופר, כדאי לשים לב למה רשום על התווית. מזונות מעובדים, גם כאלה הנחשבים "בריאים", נוטים להיות עשירים יותר במלח ובסוכר.

 

את השינוי לדיאטה מאוזנת כדאי לעשות בהדרגה, כדי לא לאבד מוטיבציה במקרה שחורגים מהתוכנית. הגישה הנכונה מאפשרת לעשות מספר שינויים קטנים אשר ניתן להתמיד בהם לאורך זמן, למשל, להקטין את מנת הדגנים בצלחת ולהגדיל את כמות הירקות, או החלפה של עוף מטוגן בסלמון בתנור. כאשר השינויים הקטנים הופכים להיות הרגלים, אפשר להחליט על שינוי נוסף.

 

המעבר לתזונה בריאה ומאוזנת משמעותו שאנחנו נראים ומרגישים יותר טוב, בעלי שליטה גדולה יותר על מצב רוחנו ועל תחושתנו הכללית, ולכן בעלי שליטה רבה יותר על חיינו. אכילה נכונה מאפשרת לנו לפתח מודעות לגופנו. עם הזמן, נדע לזהות אילו סוגי מאכלים גורמים לנו להרגיש יותר טוב, והבחירה בתזונה בריאה תתרחש בצורה טבעית.

השוואת מים מסוננים

מים הם בהחלט עניין של טעם אישי, ונכון להיום ישנה מודעות הולכת וגדלה לגבי החשיבות של שתייה מרובה של מים על פני כל המשקאות האחרים שנמכרים על המדפים. לא פעם מראים עד כמה שתייה של משקאות ממותקים היא שווה אל הכנסה של רעלים שלא בריאים אל הגוף, אבל כאשר מתמכרים אל סוכר זה די קשה להתחיל מנהגים בריאים שכוללים שתייה של מים נקיים. בתחום הזה של המים עולה המודעות וכך גם המגוון של הספקים אשר חלקם מספקים מים מסוננים וחלקם מציעים מים מינרלים ממעיינות טבעיים. נכון להיום נראה הבחירה של מסוננים היא הבולטת מבין השניים.

כולם אוהבים מים נקיים

אם מביטים בסרטים רואים כי לרוב האנשים שם שותים מים מינרלים מתוך בקבוקים, ופחות רואים את בר המים אשר מונח על השיש, שזו יותר העדפה בולטת אצל הקהל הישראלי. מדוע? כי מים מסוננים הם כאלה אשר מאפשרים לא רק לשתות מים נקיים כל אימת שאת זאת רוצים, אלא גם לקבל את המים הללו בטמפרטורה מסוימת עבור מים חמים ועבור מים קרים. באופן הזה כל אחד יכול לבחור האם הוא מעוניים כרגע לשתות קפה או להכין לעצמו כוס של מים קרים ביום שרבי. כולם אוהבים מים נקיים כאשר הם שותים, ומים מסוננים הם כאלה אשר מאפשרים לשתות ללא הגבלה כל עוד בצינור זורמים מים בבתים.

מסננים את המחירים הפחות רלבנטיים

לאחר שמבינים כי מעדיפים מים מסוננים על פני מים נקיים צריכים לדעת איזה סוגים של מים מסוננים מוצעים עבור הקהל הישראלי. הבחירה הנפוצה היא עבור ברי מים, כאשר נכון להיום הצטרפו אל אלה ברי מים שבהם בנוסף לאופציה של מים קרים וחמים יש גם את האופציה של יצירת מים מוגזים, דבר שמאוד אהוב גם הוא על ישראלים רבים. באופן הזה יכולים להשוות את המחירים של ברי מים מסוננים בסגנונות שונים, ולא להתעכב רק על העיצוב אלא על התוכן שמציע כל בר מים כולל המחיר שאותו כל חברה משווקת עבור כמה דגמים קיימים.

הדברת פשפש המיטה

כשאנשים שומעים על פשפש המיטה, הם נוטים לחשוב שמדובר על פשפש שקשור לכלבים, חתולים או חיות מחמד אחרות. אך האמת היא שזה לא כך. פשפש המיטה כלל לא קשור לחיות מחמד כאלה ואחרות, מדובר על סוג אחר של מזיק.

פשפש המיטה הוא למעשה מזיק אשר מופיע ברהיטים ישנים, כאלה שלא נשמרו היטב או מלוכלכים. מדובר על רהיטים דוגמא, מיטות, ארונות, שידות וכדומה. הם נוטים לרבוץ על מצעים מחוספסים, ומופיעים בשלוש דרגות שונות, ביצה, נימפה ובוגר. בדומה לטפילים ומזיקים אחרים, הם מהווים סכנה לאדם, מאחר והם ניזונים, בין היתר, ממציצת דם. מלבד בני אדם, הם נמשכים גם לחיות שונות, כולל עכברים, תרנגולים ועוד. מה שלמד בעצם, אם מופיע פשפש כזה במקום מסוים, ייתכן שבאזור יש לא רק בני אדם, אלא גם חיות אחרות, שייתכן ולא אמורות להיות שם.

פשפש המיטה, כאמור, מופיע בדרך כלל בריהוט ישן שלא נשמר היטב. בדרך כלל נמצא אותם על גבי מיטות ומזרונים, לוחות וריהוט אחד. הם יכולים להיכנס לבקיעים קטנים מאוד, בזכות העובדה שהם שטוחים בצורתם. הבעיה היא, שלהבדיל ממזיקים אחרים, הם אינם פועלים מתוך קן, ולכן קשה מאוד לתפוס אותם, מצד שני הם מתקבצים באופן טבעי במקומות מסתור שונים, ועל כן ייתכן שנמצא קבוצות שלהם ביחד. כמו כן, אפשר למצוא אותם בקנים של ציפורים ומחילות.

על מנת לטפל בפשפש המיטה, יש צורך להזמין מדביר מקצועי שידע כיצד לטפל בבעיה בצורה אופטימאלית. הוא ידע לעשות את זה על ידי איתור של פשפשים, הדברתם ולאחר מכן, הוא ישתמש בחומרים שונים, אשר אמורים להרחיק אותם מהאזור, כך שלא יחזרו שנית.

צריך לומר, ניתן למנוע מהם להיכנס אלינו הביתה אם אנחנו רק נמנע משימוש בריהוט ישן ונקפיד על ניקיון של ריהוט קיים. מן הסתם, בשלב מסוים הריהוט בבית שלנו יהיה ישן. אם הוא בלוי אז ייתכן ורצוי להחליף אותו, במידה ולא, אז פשוט צריך לדאוג שהוא יהיה נקי ולוודא שאין שום דבר גלוי ופתוח, כך שהפשפש לא יוכל להופיע במקום.

המלצות בנוגע לבחירת קייטרינג לאירועים מפי ערן פולק

הצלחת האירוע נשענת, במידה רבה, על בחירה מוצלחת של קייטרינג. אבל יש כל כך הרבה חברות הסעדה, עד כי דומה שהבחירה קשה מתמיד. איך בכל זאת תוכלו להחליט? ערן פולק מספק כמה תובנות והמלצות בנושא.

מהו האירוע שלכם

חברות קייטרינג שמכבדות את עצמן מגדירות בדרך כלל בצורה מאוד מסודרת את השירות שהן מציעות. סגן ממונה לענייני תקשורת לשעבר ערן פולק ממליץ לכם כאשר אתם צריכים לבחור קייטרינג לאירוע לבדוק דבר ראשון מה אומרת על עצמה החברה. האם האירוע שלכם הינו אירוע עסקי רב משתתפים, אין טעם אפילו להתקשר לחברה שמציע קייטרינג ביתי. יש חברות קייטרינג שמתאימות יותר לבת מצוות ויש כאלה שמכינות יופי של תפריט לחתונות. יש שמציעים בעיקר שירות לכנסים ויש שיודעים לספק שירות לימי הולדת או אירועים משפחתיים קטנים.

מהו הסגנון שלכם

דבר נוסף שיש לשים עליו את הדגש כאשר רוצים לבחור קייטרינג לאירועים זהו הסגנון הרצוי לכם. ערן פולק מציין כי יש חברות קייטרינג המתמחות בעיקר באירועים בשריים ויש כאלו שמתמחות באירועים חלביים. יש חברות שבהן אפשר לבחור אך ורק תפריט כשר ויש כאלה שבהן ניתן למצוא גם מאכלים לא כשרים. בהתאם לחזון שלכם לגבי אופי האירוע, כך תבחרו טוב יותר את הקייטרינג המושלם בשבילכם.

בופה או הגשה

לא כל חברות הקייטרינג מאורגנות באופן כזה שתוכלו לבחור את צורת ההגשה המועדפת עליכם. אם אתם רוצים חברה שתדאג גם לאוכל וגם להגשה לשולחנות, דאגו לוודא מראש שקיים שירות שכזה. אגב, יש חברות שמציעות פתרונות מיוחדים כדוגמת עמדות הגשה מעוצבות, פתרונות מיוחדים לילדים (למשל עמדת נקניקיות או גלידות).

מהו התקציב שלכם

עוד דבר שחשוב שתשימו אליו לב – קייטרינג יכול להיות שירות יקר מאוד אבל הוא בהחלט לא חייב להיות כזה. לפני שמתחילים לברר, שבו וחשבו מהו התקציב שלכם. זה יעזור לכם מאוד לסנן החוצה חברות הסעדה שונות שלא עומדות בסטנדרטים שלכם. אם האירוע סולידי, אין טעם להתקשר לחברה שמתמחה באירועים יוקרתיים. אם מארגנים אירוע מאוד יוקרתי, ממש אין טעם לבחור חברת הסעדה בינונית או מוזלת.

מיקום האירוע

יש חברות קייטרינג שמוכנות להגיע לכל מקום בכל. מצב, בית או פארק, אולם או אפילו אירוע בטבע (באוהל ענק לאירועים). לעומת זאת, יש חברות שעובדות אך ורק בשיתוף עם גורמים מסוימים, כלומר אולמות אירועים או גני אירועים מסוימים.

אקסטרות לאירוע, זה חשוב להפליא

חברות קייטרינג נחשבות מסוגלות להציע כל מיני תוספות שיכולות לשדרג את האירוע. אם זה חשוב לכם, בררו אילו שירותים כאלה ניתנים וגם מהו התמחור שלהם. למשל, תוספת של עמדות מתוקים או בר עשיר יכולים לשדרג אירוע עשרות מונים. יש חברות שמציעות גם אפשרות להשכרת שולחנות, פתרונות להצללה ואפילו אוהלי אירועים.

גודל הצוות שעומד לרשותכם

מומלץ לשכור את שירותי של חברת הסעדה שמגיעה מצוידת לא רק במיטב המנות אלא גם במספיק אנשי צוות. אירוע שבו יש מעט מדי מלצרים ביחס לאורחים מקבל רושם די עלוב. כמו כן, ודאו כי בקייטרינג עובדים אנשי מקצוע בעלי ניסיון ניכר באירועים.

טרי, טעים ומספיק לכולם

עוד המלצה חשוב שכדאי שתזכרו – לבדוק כי הקייטרינג פועל באישורים, לרבות רישיון עסק. וודאו כי האוכל מובל למקום ברכבי קירור וכי הכל טרי, ללא שום פשרות. כמו כן, סגרו מראש על מספר המנות שתקבלו אך קחו שולי ביטחון. יתכן שחלק מהמוזמנים לא יגיעו אבל אסור שיתקיים מצב כי לא יהיה די אוכל לכולם.

איך בוחרים מוצרי אפייה

אם היינו רוצים לתאר את הישראלים דרך עולם המטבח, היינו אומרים, שאומנם מאז ומתמיד ישראלים אהבו לבשל ואהבו לאכול, אך בעשרים השנה האחרונות נדמה שהם חווים שינוי משמעותי, קפיצת מדרגה עצומה בנושא, וזה בא לידי ביטוי, בין היתר, בכך שהיום הם רוכשים הרבה יותר מוצרים שיכולים לעזור להם לבשל ולאפות, היום הם הרבה יותר מודעים למה שמתרחש בשוק, והם גם לומדים יותר מהסביבה בנושא זה.

אין ספק שהמצב היום בשוק איננו דומה למה שהיא לפני עשרים או שלושים שנה, ובטח לפני כן. היום אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של חנויות אפייה בהן ניתן לרכוש מוצרי אפייה ומוצרי בישול מסוגים שונים. אנחנו יכולים למצוא מוצרים מסוגים שונים, בין אם מדובר במוצרים פשוטים ובין אם מדובר במוצרים בהם משתמשים גם אנשי מקצוע מובילים. חלקם גם מפרסמים אותם באופן אקטיבי בטלוויזיה וברדיו או באופן פסיבי דרך תוכניות כאלה ואחרות.

לפני שנסביר כיצד בוחרים ורוכשים מוצרי אפייה, חשוב להבהיר, שמלבד העובדה שהשוק התרחב, ומלבד העובדה שיש היום הרבה יותר מודעות בזכות תוכניות טלוויזיה בנושא, הרי שאין ספק בכלל שגם האינטרנט תרם לכך. הן בזכות אתרים שעוסקים בבישול ואפייה, והן בזכות רשתות חברתיות שעוסקות לא מעט בנושא, פורומים וכמובן גם בזכות אתרים שמוכרים בעצמם מוצרי בישול ואפייה, לא רק מישראל אלא גם מחו"ל. עצם זה שבפני הישראלים נפתחו אופציות חדשות, זה איפשר גם את הגידול בצריכה וגם את השינוי התודעתי.

אז כיצד בוחרים ורוכשים מוצרים אפייה בצורה חכמה? תחילה, אנחנו צריכים לדעת את המגבלות שלנו. כלומר, אין היגיון לרכוש מוצרים שאנחנו לא נעשה בהם שימוש, לא עכשיו ולא בזמן הקרוב. לאחר מכן, אנחנו צריכים לדעת מה חשוב לנו לקנות, מה חשוב שיהיה לנו על מנת שנוכל לאפות בצורה נכונה.

כמו כן, אנחנו צריכים לבחון ממי אנחנו קונים, לאיזו חברה המוצרים משתייכים, כיצד זה יכול לעזור לנו ואיך זה יכול לשרת אותנו בטווח הרחוק. מן הסתם, אנחנו צריכים לבדוק את איכות המוצרים ועד כמה הם מתאימים לצרכים שלנו.