קציצות בקר מטוגנות של פעם שיגרמו לכם להתמכר

הקציצות המטוגנות של פעם – טעם שהולך ומתרקם!

אם יש משהו שיכול להחזיר אותנו לרגעים של אושר ילדות, זה הריח של קציצות בקר מטוגנות. ריח הממלא את הבית, נוסחאות סודיות שנמסרות מדור לדור, ואין כמו השחמה המושלמת, שמוסיפה את הטאץ' הכה חשוב. תדמיינו לעצמיכם את הקציצות, מותאמות לפי המתכונים הקלאסיים של סבתא, ותקשיבו איך הן קריספיות מבחוץ, אבל רכות ועסיסיות מבפנים. עכשיו תתכוננו, כי אנחנו הולכים להכין משהו מדהים, ממכר ואגדי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות נוכל להכין?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

אז לפני שניצא לדרך, בואו נדבר על המרכיבים שבזכותם הקציצות שלנו יהיו לא רק טובות, אלא הכי טובות שיש. כל רכיב כאן מביא לתוצאה הסופית את המגע שלו, וכשכולם נפגשים – נוצר שילום מושלם!

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
  • שמן לטיגון (כחצי ליטר)

אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בטופו מרוסק ולא לשכוח להוסיף תבלינים לסוג של בשר, כך שכל ביס יהיה משגע לא פחות!

שלבי ההכנה

כאשר יש לכם את כל המרכיבים על השולחן, ניתן להתחיל! ברור שכולנו שמחים לקראת השלב המהנה – הבישול.

  1. מוסיפים את הבשר הקצוץ לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה ופירורי הלחם.
  3. שוברים את הביצה לתוך הקערה.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים – כמון, מלח ופלפל.
  5. לוחצים ומערבבים את כל המרכיבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  6. יוצרים קציצות קטנות ואחידות בגובה של כ-3 ס"מ.
  7. מחממים שמן במחבת עמוקה על חום בינוני-גבוה.
  8. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות והופכות לקריספיות מבחוץ.
  9. מניחים את הקציצות על נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
  10. מגישים חם עם רוטב דק של סלט או יוגורט בצד!

אחרי שיבשתם את הקציצות, אני ממליץ לכם לטעום אותן עם כמה תוספות! לא סתם קציצות, אלא גם פוקניק גזונולט – חם, רך וגם טעים. אתם כבר תמצאו את השילובים המושלמים שלכם!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם מתחשק לכם להפוך את המאכל לדו-שכבתיות, אתם יכולים לנסות להוסיף גבינת פטה או מוצרלה לשילוב המושלם. גם תוספת של חמוצים מאוד עוסקת! ואין כמו גזר מבושל במחבת על מנת להוסיף צבע וטעמים נוספים!

שאלות ותשובות

איך שומרים על קציצות שיוצאות קריספיות?
מומלץ לשמור על חום גבוה בזמן הטיגון. אל תעמיסו יותר מידי קציצות במחבת, והניחו להן להשתחרר מהשמן לפני הוצאתן.

אילו תבלינים חשוב לשים בקציצות?
התבלינים יכולים להיות מגוונים – כמון מוסיף עומק, ופפריקה חריפה יכולה להעניק טוויסט חזק! שחקו עם התבלינים לפי הטעם האישי שלכם.

אפשר להקפיא קציצות?
בוודאי! קציצות מחממות בצורה נהדרת במיקרוגל ושטותיות עוד חצי יום. עוטפים בניילון נצמד כדי שיישמרו בצורה הטובה ביותר.

מה לעשות אם הקציצות מתפרקות בטיגון?
תוספת של פירורי לחם, ביצה וערבוב מדויק בין המרכיבים יכולים למנוע מתופעה זו.

איך יודעים מתי הקציצות מוכנות?
אחרי 5-7 דקות של טיגון לכל צד, יש לבדוק בעזרת מזלג עד שהן משחימות!

האם קציצות בשר אפשר לשלב עם רוטב?
חד משמעית! רוטב עגבניות, רוטב חריף או אפילו רוטב יוגורט כל כך נשמעים מתאימים!

איך להגיש קציצות?
מומלץ להניחן לצד אורז לבן רך, סלט צבעוני על מנת לשדרג את כל הארוחה ולהגיש עם לחם שיפתח את הקולינריה!

האם טיגון קציצות זה בריא?
כמובן, כאשר מטגנים בצורה נכונה – בכמה שמן ולחום הנכון. אפשר גם לאפות אם אתם מעוניינים בגרסה פחות שומנית.

יש לכם המלצות על סוגי בשר שונים?
בוודאי! היום אפשר להשתמש גם בשר הודו, דג או אפילו חלבון צמחי כמו טופו.

מותר להכין קציצות בעלות עסיסיות?
כמובן! אודות ההתחשב ב dos & don'ts, אפשר לשדרג כל קציצה בזכות טריק אמיתי כמו להוסיף רסק עגבניות, מהם יושבות לנו קציצות שיוצאות רכות.

אז אחרי שהכנו את הקציצות המושלמות, הגיע הזמן שגם אחרים ייהנו מהן. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם יוכלו ליהנות מכל הטעמים המדהימים האלו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

איך רעמת האריה משפרת את המוח?

הכוח העדין של הפטרייה הנוירו-משקמת פטריית רעמת האריה (Lion’s Mane) – בשמה המדעי Hericium erinaceus – היא אחד מהגילויים המסעירים של עולם פטריות המרפא. בשונה

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​