רוטב לניוקי תפוחי אדמה שיהפוך את המנה למושלמת!

רוטב לניוקי תפוחי אדמה – לא תאמינו איך הכנתם את זה

אין דבר יותר משגע מאשר לבשל ארוחה אשר תעשה לכולם חיוך ענק על הפנים. כשמדובר בניוקי תפוחי אדמה, אנחנו מסתכלים לפעמים על הכלים שלנו ולא מאמינים שהצלחנו לייצר את הפלא הזה בעצמנו. ומה אם אני אגיד לכם שהרוטב שאנחנו הולכים להכין כאן הוא אגדי? רוטב שיכול להפוך כל מנה למעלפת, יחד עם הניוקי המושלם. תתכוננו לחוויה קולינרית שלא תשכחו במהרה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להפוך את הניוקי שלכם לטעימים כבר מהבסיס, חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים. להלן הרשימה המלאה:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (לבנים וטחונים)
  • 250 גרם קמח לבן
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח לשיפור הטעמים
  • 1 כף של רסק עגבניות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (אופציונלי לגרסה עשירה)
  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 80 מ"ל שמן זית

נתחיל עם התפוחים. למה תפוחי אדמה? כי הם נותנים לנו את המרקם האוורירי החמקמק שכולנו אוהבים בניוקי. הם גם מייצרים את התחושה הממכרת הזו, כשנשנש אותם אחד אחרי השני. פשוט מדהים!

מרכיבים חלופיים

אם אתם ממעיטים בגלוטן, תוכלו להמיר את הקמח בקמח תפו”א או קמח חלופי. אפשר לשדרג את הרוטב גם לגרסת ט vegans עם קרם קוקוס במקום שמנת והשמת ביצה. זה יוסיף טעם יתרון והרגשה שונה, אבל שווה לנסות!

שלבי ההכנה

בהכנה נוכל להציג את השלבים בצורה ברורה שתקלה אתכם. תחייבו את עצמכם לנסות להכין את המנה בכל שלב, כי התוצאה תפתיע אתכם.

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים ומלח עד שהן רכות.
  2. מסננים ומעבדים למעין פירה חלק.
  3. מוסיפים את הביצה, הקמח ומלח – מערבבים עד לקבלת בצק רך.
  4. מגלגלים לכדורים על משטח מקומח.
  5. לוחצים עם מזלג על כל כדור ליצירת חור.
  6. מבשלים את הניוקי מים רותחים עד ששוחים על פני השטח.
  7. בסיר נפרד מחממים שמן זית ומוסיפים את השום הקצוץ.
  8. לגבי השום, הקפידו לא לשרוף אותו כי אז ייתכן ותיבול שלכם יתמוטט.
  9. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כ-2-3 דקות.
  10. לתוך זה מוסיפים את השמנת ופרמזן – מערבבים עד שהתערובת חלקה.
  11. סוחטים פטרוזיליה קצוצה ושיטתיים מעל המנה המוכנה לימוד צבעונית.

אל תשכחו, זו המנה המושלמת למפגש משפחתי, חברתי או סתם כשיש לכם משבר של זמן בהכנה. הניוקי נמסים בפה, והשילוב של הטעמים ברוטב פשוט מקסים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כל מטבח הוא מקום של ניסוי וטעייה. פה כמה שדרוגים שיכולים לעלות את הנוחות ולגרום לכם ללקק את האצבעות:

  • עם כמה תוספות של פטריות קצוצות מוחזרות לרוטב – יוסיף עוד טעם עשיר.
  • צנוברים קלויים יצרו קונטרסט טעים.
  • שילוב של תבלינים כמו אורגנו יכולים להוסיף עוד ממד של טעם.

חשוב לציין, כל תוספת נוספת לא תשנה את הפונקציה של המנה, אלא רק תשדרג אותה!

שאלות ותשובות

מאיפה הגיע מתכון הניוקי הזה?
בבסיסו, הניוקי הוא מאכל איטלקי, ובעיקר מתכון של סבתות. הסיפור האישי שלי הוא שגיליתי אותו כשביקרתי באיטליה אצל בני משפחה, והם עשו לי חגיגה.

האם ניתן לקפוא את הניוקי?
בהחלט! ניתן לקפוא את הניוקי טרם הבישול. שטחו על מגש עד שהקפאו, ורק אז העבירו לשקית קפיצה.

מה טיבו של המילוי של הניוקי?
לניוקי ניתן להוסיף גבינות, בטטה, רוטב שמנת ועוד – יש המון אפשרויות.

היכן לאכסן את מה שנשאר?
ניתן לאכסן את הניוקי במקרר עד יומיים. שימו לב שחימום חזרה על להבה נמוכה יעזור לכם לשמור על הקסם.

האם אני יכול להכין את הניוקי ללא ביצה?
בהחלט! ניתן להכין ניוקי ולקפוץ על ביצה – התוצאה תהיה לא פחות טובה.

האם ניתן להוסיף קקאו לניוקי מתוק?
בהחלט! ישנם מתכונים שמשלבים קקאו או אפילו ממרכינים אחרים שיהפכו את הניוקי למתקה.

האם רוטב שמנת מתאים לכל מנה?
כמובן! זה יכול לשדרג פסטה או אורז, אז תרגישו חופשי להפעיל את הדמיון!

מה מרכיבה הסלט הנלווה?
סלט ירוק עם גרגרי חומוס, פירות חתוכים ורוטב לימון עשוי להשלים את המנה בצורה מושלמת.

מה אני יכול להוסיף לקישוט המנה?
שימוש בקצת פפריקה חריפה או בזיליקום פירה יחד עם הלימון בהחלט יתקבל בצורה מדהימה.

האם זה בריא?
במתכון יש מרכיבים בריאים, ובחירה בתחליפים כמו קמח כוסמת תוכל להפוך את המנה גם לנמוכה פחמימות.

אז קדימה, אל תהססו! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותנו לחברים שלכם להרגיש את הקסם בקפיצת עונג! #אוכל_מושלם לא היה מעולם כל כך קל.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​