עוגיות קוואקר טבעוניות מדהימות שלא תשכחו!
מה אם הייתי אומר לכם שעוגיות קוואקר טבעוניות יכולות להיות הדבר הכי מושלם שאתם כועסים עליו? חשבתם אולי ששוב מדובר בעוגיות בריאותיות שיביאו איתן תחושת "פסיכו" של דיאטה? אז תחשבו שוב! מדובר על מתכון עוגיות אגדי שמשאיר אחריו גם טעם מצוין וגם את כל היתרונות הבריאותיים שכולנו רוצים. בואו נכין עוגיות קוואקר מרהיבות, ממכרות ושוות במיוחד, כאלה שיגרמו לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש על גג העולם!
זמן הכנת המתכון – 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
נעבור אל החומרים שיחד יצרו את המעדן המושלם שלנו. לא תאמינו כמה פשוט להכין אותן וכמה מרגש יהיה להרגיש את הריח המתוק שעוטף את הבית במהלך האפייה!
- 2 כוסות קוואקר דק
- אה ש לי 1/2 כוס קמח חומוס (או קמח חיטה אם מדובר באופציה לא טבעונית)
- 1/4 כוס סוכר חום או סוכר קוקוס
- 1/2 כוס רסק תפוחים (או מחית בננה למי שאוהב את הטעם הזה)
- 1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי (אפשר גם שמן זית)
- 1 כוס אגוזים קצוצים (לשדרוג הטעם – אפשר גם להוסיף שוקולד מריר קצוץ)
- 1 כפית קינמון (לתחושת חמימות)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
אם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, פשוט החליפו את הקמח לחלבון מצמחי כמו קמח שקדים או כוסמת. המענע צירוף של הקוואקר ייתן לתוצאה הנמוכה פלאים של מרקם אוורירי וגבוה.
שלבי ההכנה
ועכשיו נכנס לעבודה – שלב אחרי שלב. זה כל כך מעניין וכדאי להרגיש את התהליך!
- אנחנו מתחילים בלהכניס את כל החומרים היבשים – קוואקר, קמח חומוס, סוכר חום, קינמון, מלח וסודה לשתייה – לקערה גדולה.
- מערבבים היטב את החומרים היבשים כך שלא יישארו גושים.
- בקערה נפרדת מכניסים את הרסק תפוחים ושמן קוקוס, ומערבבים אותם עד שהתמוססו לחלוטין.
- בשלב זה, מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים (או השוקולד המריר) ומערבבים שנית.
- עכשיו הטריק: בעזרת כפית, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- לוחצים מעט על הכדורים כדי ליצור צורת עוגייה שטוחה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס לאפייה של 15-20 דקות.
- כשזה מתחיל להריח כמו חלום – אתם יכולים להוציא את העוגיות!
- שימו לב: העוגיות יהיו רכות כשיצאו מהתנור, אבל הן יתקשו כשיתקררו.
שדרוגים ותוספות
איפה מתחילה חדוות היצירה? תוכלו לשדרג את העוגיות על ידי הוספת תוספות כמו פרי יבש קצוץ, שקדים או אפילו שומשום. אם אתם אוהבים טעמים מפתיעים, נסו להוסיף כמה טיפות של תמצית וניל לייסוף טעם אגדי!
חשוב להקפיד על המידות – כדאי לבדוק אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם מתוקות או קקאו נוסיף כאן עוד שוקולד צ׳יפס משוגע שיכניס אתכם לעלות גבוה וירחיף את המסר!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בקמח אחר אם אין לי קמח חומוס?
אתם מוזמנים להשתמש בקמח שיבולת שועל, אך יתכן שהמרקם יהיה מעט שונה.
האם האפשרי להכין אותן ללא סוכר?
כן, ניתן להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו סילאן או מייפל.
האם מדובר בעוגיות דלות קלוריות?
בהשוואה לעוגיות אחרות, מדובר בעוגיות מדהימות ודלות יותר קלוריות, אך אל תתבאסו – הן גם טובות לאנרגיה!
מה לגבי אחסון?
אחרי שהן מתקררות, כדאי לאחסן את העוגיות בשקית אטומה או בקופסה סגורה כדי לשמור על הטריות שלהן.
האם אפשר להכין עוגיות קוואקר עם פירות?
בהחלט! עצבו עוגיות קוואקר עם פירורי תותים, תמרים או כל פרי שאתם רוצים!
מה קורה אם אני רוצה עוגיות גבוהות יותר?
תוכלו להניח כדורים קטנים יותר, כך שהן יישארו גבוהות יותר.
האם ניתן להכין אותן דלות פחמימות?
נסו להמיר את הקוואקר בקמח שקדים לארוחה דלת פחמימות.
האם אני יכול להקפיא עוגיות קוואקר?
כן, אפשר להקפיא אותן בקלות. כשהן קפואות, פשוט הוציאו אותן כשרוצים עוגייה מדהימה!
באיזה מדדים אני מודד את החומרים?
השתמשו בכוסות מדידה כדי להימנע מטעויות, ואם יש לכם משקל, זה גם עוזר להדיוק!
לסיכום, אני ממליץ לכולכם להעלות את המנה הגמרית שלכם ולשתף עם החברים והמשפחה ברשתות החברתיות – כי המתוק הזה פשוט חייב להיבחן בידי כולם! הכינו, נצלו את ההזדמנות להביא רגעים קטנים של אושר למטבח שלכם ובעיקר תהנו מהעוגיות הקוואקר הטבעוניות מהלב!