מתכון לקונפי שום שיעשה לכם את הערב מושלם

מתכון לקונפי שום – טעים, פריך וממכר

בואו נדבר על הדבר שמושך את כל הטעמים, משנה את הצבעים במטבח שלכם ועושה כל מנה לפעם הבאה שאתם רוצים להרשים את האורחים, את המשפחה, או רק את עצמכם! אם תמיד רציתם להכין את הקונפי שום המושלם, הגעתם למקום הנכון. קונפי שום הוא מנה ששובה את הלב, עם טעמים מדהימים ועם ארומות שיגרמו לכל מי שייתקל בה לרוץ לנשנש עוד ועוד. המנה הזו יכולה להיות תוספת מדהימה לכל סועד ולמעשה קצת כמו קסם שמתרחש במטבח – אתם עוד לא יודעים, אך בזמן שאתם קוטעים את השום, אתם מייצרים רוטב שנמס בפה ומעניק טוויסט לכל מאכל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 1 שעתיים
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

הכנת קונפי שום היא אמנם פשוטה, אך היא מצריכה כמה רכיבים בסיסיים שמומלצים לא לדלג עליהם. הקונפי הופך למושלם כאשר אנו נשארים נאמנים למתכון המקורי. להלן המרכיבים הנדרשים:

  • קליפה של 3 ראשי שום
  • כוס שמן זית איכותי
  • 2-3 ענפי רוזמרין (אך ניתן להחליף בתבלינים אהובים אחרים)
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת (אם רוצים טוויסט)

לגבי מרכיבים חלופיים, אפשר לשקול שימוש בשום פרוס או שום מיובש לאלה שמעוניינים לחסוך בזמן. כך גם לגבי השימוש בשמן רגיל במקום שמן זית – אם כי שמן זית מוסיף למנה איכות שאי אפשר להחליף.

שלבי ההכנה

צעד אחר צעד, נעבור יחד על שלביו המהנים של המתכון:

  1. נקלף את שיני השום מהראשי שום.
  2. נניח את שיני השום בסיר רחב.
  3. מוספים לסיר את שמן הזית כך שכיכר השום תהיה מכוסה לחלוטין.
  4. נוסיף את ענפי הרוזמרין והמלח.
  5. נחמם את התערובת על חום נמוך למשך כשעה וחצי עד שהשום רך ושקוף.
  6. נמעיט את הטמפרטורה כדי למנוע בעירה.
  7. בתום הבישול, נוציא את הסיר מהכיריים ונניח לנוח קצת.
  8. נמנע את השום והשום המסונן נשמור בצנצנת אטומה.
  9. אפשר להוסיף מעט מהשמן תהליך ההגשה.

והרי לכם קונפי שום משגע ומושלם למגוון שימושים! מדובר במנה שיכולה לשמש כרוטב לכל סלט, כמרכיב עיקרי בלחם קלוי וכל מה שאתם אוהבים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז אחרי שהכנו את הקונפי, מה עוד אפשר לעשות? הגיע הזמן לשדרג את המנה לבחור מתכונים נהדרים לשימוש בשום המוכנה:

  • תוספת של פרוסות לימון – תן למנה טאץ' חמצמץ נהדר.
  • רוטב פסטו עם שום קונפי – לערבב קונפי שום עם קינמון ופרמזן ולהעביר את הרוטב על פסטה מבושלת.
  • שום קונפי עם קרם פרש – לפתוח עבורה המקום לידנות במנה עיקרית או בסלט.
  • לשים קונפי על פיצה – השקול להוסיף על פיצה פירורי גבינה ועוד.

שאלות ותשובות

מהם היתרונות של קונפי שום?
ביקור דחוף בשום קונפי יביא עמכם את כל היתרונות של שום בריא, יחד עם הטעם המיוחד שמקנה הקונפי. שום הוא אנטיביוטיקה טבעית שמחזקת את המערכת החיסונית.

האם ניתן להכין קונפי שום בכמויות גדולות?
בהחלט! מדובר במתכון שמתאים להכנה בכמויות מרובות. רק שימו לב לשמור את השום במיכל אטום במקרר.

האם תהליך הבישול מוגבל בזמן?
לא! הקונפי המושלם עשוי לקחת את הזמן שלו ולהיות מבושל למשך שעה וחצי. אני ממליצה לבדוק את השום בתדירות גבוהה.

האם ניתן להוסיף תבלינים אחרים?
כמובן! אתם יכולים לשים תבלינים אהובים עליכם ולהתנסות בטעמים חדשים וכך ליצור מתכון היה “הכי טעים שיש”.

איפה ניתן להשתמש בשום קונפי?
הכל! בשנה הראשונה במטבח שלכם, כך ששום קונפי יכול לשדרג סלטים, תוספות, רטבים או אפילו מנה עיקרית.

האם קונפי שום גם בריא?
בזמן שהשום מבושל עשוי לאבד חלק מיתרונותיו, הוא נשאר בריא וטעים. השום מכיל אנטי אוקסידנטים מועילים!

האם צריך להסיר את קליפת השום לעבודה?
חד משמעית כן! בשום קונפי, חיתוך וטיפול הם חובה כדי להתקל בלי בעיות.

אילו שמנים יכול לשמש כחלופה לשמן זית?
שקלו שמן קנולה או שמן קוקוס, הם מעולים גם הם.

באופן כללי, מה כדאי להכין יחד עם הקונפי?
תנסו להכין רטבים ולחמים או אוכל חם וטעים. הקונפי יכול להשתלב בכל מנה!

האם אפשר לשמור שום קונפי?
כן! הוא יכול להישמר במקרר כמה שבועות, אפילו שבועות של נחת.

נהניתם מהמתכון? שתפו אותו עם חברים שלכם! יחד אפשר ליצור נפלאות במטבח. שיהיה לכם בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​