לחם ללא גלוטן בריא
כולנו מכירים את הרגע הזה כשבא לנו לחם טעים וממכר, אבל אנחנו רוצים לשמור על הבריאות. בחיפוש אחר לחם מושלם, מצאנו את המתכון הזה של לחם ללא גלוטן מדהים, שהוא גם בריא וגם אגדי! הריח המתפשט ברחבי הבית הוא פשוט משגע, וכשהלחם יוצא מהתנור, חייכם יאירו ומשהו בתוך הבטן יזכיר לכם למה אהבתם לחם כל כך. אז בואו נתחיל במסע שלנו. אתם לא יכולים לדמיין כמה הוא טעים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן תפיחה: 60 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מגיש ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
לחם ללא גלוטן הוא נדבך מרכזי בתפריט דל פחמימות, והוא פשוט מפנק! כאשר בוחרים את המרכיבים, חשוב לזכור לבחור באיכות גבוה ומרכיבים טבעיים. הנה רשימה עוצמתית של מה שנצטרך להכין לחם מושלם:
- 250 גרם קמח שקדים
- 100 גרם קמח קוקוס
- 50 גרם חלבון ביצה (או 4 חלבונים)
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות דבש (או סילאן לגרסה טבעונית)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כפיות שמרים יבשים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את החלבון בביצה אחת, והדבש ניתן להחליף בסילאן – זה פשוט מושלם!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, הגיע הזמן להתחיל להכין את הלחם הכי טעים שיש. שימו לב, ההכנה עצמה היא קלה מאוד אך דורשת סבלנות, כי לחם טוב זקוק לזמן כדי להתפתח.
- בקערה גדולה, מערבבים את קמח השקדים וקמח הקוקוס יחד עם מלח, סודה לשתייה ושמרים. זה הזמן להריח את כל הטוב שיש.
- נוסיפים את חלבון הביצה (או חלבונים) ומערבבים היטב.
- יוצרים מרכז בקערה ומוסיפים אליו את המים, שמן הזית והדבש (או סילאן).
- לשים את התערובת עד שהיא מתאחדת ונראה שהיא חלקה.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת, ומניחים לתפיחה בחדר חמים למשך שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 40 דקות, עד שהלחם מתקבל גובה יפה ומזהיב.
- מערבבים את הלחם מהתנור, ומניחים לו להתקרר על רשת.
ללחם יש טעם מדהים, וניחוח הנפלא שלו יתפשט בכל הבית. אל תשכחו ללקק את האצבעות לאחר סיום ההכנה! אם יש לכם טיפים נוספים, שתפו אותנו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להוסיף קצת עניין ללחם שלכם, הנה כמה רעיונות:
- תוספת של אגוזים, כמו שקדים או אגוזי לוז, לתוספת קריספיות ואופי.
- להוסיף חריף או עשבי תיבול כמו רוזמרין, טימין או בזיליקום לקבלת טעם ים תיכוני.
- ממרחים כמו גבינת שמנת, אבוקדו, או טחינה מעל הלחם ההכנה שאתם רוצים.
כל תוספת שתרצו תיתן לחם שלכם מגע אישי ולא יישאר מקום גם לקמצנות!
שאלות ותשובות
איזה סוג קמח אני יכול להשתמש במקום קמח שקדים?
שימוש בקמח קוקוס הוא אפשרי גם, אך כדאי לזכור שהתקבל החסר יבשה הוא מעט שונה ולכן יש להוסיף נוזלים בהתאם.
האם ניתן להכין לחם זה עם קמח חומוס?
כן, קמח חומוס יכול להוות תחליף מצוין לקמח שקדים, אבל הטקסטורה תשתנה בכיוונים שונים. הרבה אנשים אוהבים את השילוב הזה.
כמה זמן מחזיקים הלחם במקרר?
המלצותי היא לשמור את הלחם במיכל אטום, ובמקרר הוא יחזיק עד שבוע ימים.
האם ניתן להקפיא לחם הזה?
בהחלט! החזקתו במקפיא היא אפשרית, רק דאגו לסגור אותו היטב בשקית, וכשהוא יתפוס קרח הוא ישמר את הטעם!
האם לחם הזה מתאים לדל פחמימות?
ללא ספק! לחם המיוצר מחומרי גלם איכותיים כמו קמח שקדים הוא בחירה מעולה לכל מי שמחפש צמצום פחמימות.
מה הדרך הטובה ביותר לשתף את המתכון הזה?
שיקול מצוין! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם או תשלחו לכולם בעוד עשרה חברים שלכם, זה בטוח יגרום להם לאהוב אתכם יותר!
האם ניתן להשאיר את הלחם ללא שמן?
הפוך! השמן חיוני לכדי שהלחם יהיה אוורירי ולכם לתוצאה מושלמת. תאמינו לי, זה מדהים!
מה ניתן לשים במקום דבש?
במקרה שאתם לא משתמשים בדבש, סילאן או אפילו מי פירות יכולים לעבוד נהדר.
עד כמה הלחם הזה נחשב לאורגני ובריא?
עם קמח שקדים וקוקוס, אנו מדברים על נטול גלוטן ובריא! כולם יעשו טוב לבטן שלהם!
באמת מקווה שאהבתם את המתכון המדהים הזה. אם הכנתם, אל תשכחו לשתף אותנו בחוויות שלכם ובעיקר אם יצא לכם ללקק את האצבעות! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ואל תהססו להעניק אותו לחברים!