מתכון לשרימפס מטוגן מדהים
רגע לפני שנצלול למתכון המופלא הזה, דמיינו צלחת של שרימפס מטוגן, חם, משגע, עם קריספיות של טמפורה וגרגרי מלח מתוקים על הפנים. יש משהו ממכר במנה הזאת – ברגע הראשון שנוגסים, פנימה נכנסת גסיסת והשוקולדה מתמוססת. זהו מתכון שיהפוך את המנה שלכם למושלמת, מלאת טעמים, כזו שלא תשאיר אף סועד אדיש. אז קחו נשימה עמוקה, כי אנחנו הולכים לטפוח על השרימפסים שלכם בקסם בלתי נגמר!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 5 דקות
- רמת קושי: קלה
- מניחים בכל מנה: 4 – 6 סועדים
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם המרכיבים! מתכון זה פשוט להפליא ומצריך רכיבים שהרבה מאיתנו כבר יש במזווה. וזאת בלי טקסים מיותרים!
- 500 גרם שרימפס גדול, קלוף ומנוקה
- 1 כוס קמח חיטה (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס פנקו (או פירורי לחם רגילים)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית שום גבישי
- שמני לטיגון (שמן קנולה או כל שמן שאתם אוהבים)
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגענו לשלב המרגש – ההכנה! זהו הזמן שבו נתחיל להריח מטעמים מדהימים עולים מהמטבח שלנו.
- מחממים שמן בסיר או מחבת עמוקה על חום בינוני.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצה עד שהיא מימית.
- מוסיפים לקערה את המלח, כורכום, פפריקה ושום גבישי – ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- בקערה אחרת, מערבבים את הקמח והפנקו, ומניחים בצד.
- לוקחים כל שרימפס, טובלים בקמח ואז במעט מתערובת הביצה, ולבסוף במעט הפנקו.
- הופכים את השרימפס ביסודיות, כך שיתעטף במעטפת קריספית ושחומה.
- מטגנים את השרימפסים בשמני החם – בערך 2-3 דקות מכל צד.
- בישול של עד להשגת גוון זהוב-שחום.
- מקפלים את השרימפסים על נייר סופג כדי לספוג עודף שומן.
- מגישים מיד עם רוטב טריאקי או רוטב צ'ילי מתוק!
מרכיבים חלופיים
האם אתם מחפשים גרסה טבעונית? לא בעיה! ניתן להשתמש בטופו פריך במקום השרימפס. הוא מושלם! צריך פשוט לקצוץ אותו ולטגן אותו באותה שיטה. תופתעו כמה זה יכול להיות אגדי!
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו, לפני שנסיים זו הזדמנות מצוינת לדבר על כמה תוספות ושדרוגים שאתם יכולים באמת ליהנות מהם.
- הוספת צ'ילי חריף לתערובת – עבור חובבי החריף שביניכם!
- להכין רוטב ייחודי משילוב של סויה, שום קצוץ ודבש – רוטב ליקוק אצבעות!
- להוסיף חצי לימון סחוט מעל המנה בעת ההגשה – טוויסט מרענן!
- לשדרוג בריא במיוחד – טיגון אווירי לשרימפסים, כדי לשמור על מעט שומן
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשרימפס קפוא?
בהחלט! אם יש לכם שרימפס קפוא, פשוט הקפיאו אותם במים חמים. תנו להם להת thaw במקרר אז תמשיכו כמו בהוראות.
מה המועדף עליכם בטחינת שמן?
אני ממליץ על שמן קנולה, יש לו טעם נייטרלי והוא ניחן בנקודת אידוי גבוהה.
איפה ניתן לקנות פנקו?
לאחר חיפוש טרי במרכולים, בדרך כלל הם יהיו במקטע הקמחי או הקפוא.
האם יש גרסה בריאה יותר למתכון הזה?
כן! ניתן לאפות את השרימפסים במקום לטגן על מנת להפוך את המנה לבריאה יותר.
האם יש לכם טיפים לטיגון מושלם?
ודאו שהשמן חם לפני הכנסה של השרימפסים. כל שגיאה קטנה בטיגון עשויה לגרום לתוצאה חיוורת.
איך יודעים אם השרימפס בושל כראוי?
בנראה, כאשר השרימפסים הופכים לאדומים והופכים לאטיים, הגוון הלבן מתחלף ורואים גוונים זהובים מגיעים!
האם אפשר להכין את זה בלי קמח?
אפשר, אם אתם אוכלים דל פחמימות, ניתן להשתמש בסודה או בקמח קוקוס.
האם אתם ממליצים על רוטב מסוים?
אני בהחלט ממליץ על רוטב סויה או רוטב צ'ילי מתוק, זה עובד באופן מצוין.
אילו תוספות אפשר להוסיף למנה?
מומלץ להוסיף כמה ירקות מטוגנים, גזר מגורר, בצל ירוק ומעט כוסברה קצוצה.
כמה זמן נשארים השרימפסים במקרר?
מתכון זה ניתן לאחסן עד שלושה ימים במקרר בתוך מיכל אטום.
אחרי שכל זה נגמר, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המהמם הזה עם החברים שלכם! העבירו את הקסם הלאה, שתפו את חוויית האוכל המדהימה והמרעננת הזו! בואו נגרום לעוד אנשים ללקק את האצבעות!