שמן זית נחשב לאחד מסוגי השמן הבריאים ביותר. ניתן כמובן למצוא סוגים שונים של השמן, כאשר לכל סוג יש את האיכויות שלו ואת הטעמים האופייניים לו. אחד מסוגי השמן המוכרים ביותר, הינו שמן בכבישה קרה. מדובר על שמן שהופק מהזיתים באמצעות תהליך של דחיסה מכאנית, ללא שום העלאת טמפרטורה. כמובן ששמן שמופק בטמפרטורות גבוהות יותר, יהיה באיכות נמוכה יותר מאשר השמן בכבישה קרה, היות וחום משנה את ההרכב הכימי של השמן ופוגם בערכים התזונתיים שלו. מצד שני, הפקת השמן בטמפרטורות גבוהות, מאפשר הפקת כמויות גדולות יותר של השמן ובצורה קלה ופשוטה יותר. אך שמן שמופק בכבישה קרה יהיה תמיד איכותי יותר, ולפי ההגדרה, אסור שהטמפרטורה שלו תעלה על 35 מעלות. כמו כן, כדאי להכיר גם שמן מסוג כתית, אשר נכבש גם כן בכבישה קרה ולתהליך הייצור שלו לא הוספו חומרים כימיים או שמן זית אחר.
כל מה שמעולם לא סיפרו לכם על שמן זית
כאמור, ניתן היום למצוא בארץ ובעולם סוגי שמנים שונים, המופקים בצורות שונות וכמובן בעלי דרגות איכות משתנות. איכות השמן תלויה בקשר ישיר בצורת ההפקה שלו, בטמפרטורה שבה הוא הופק ובהוספת חומרים נוספים בזמן ההפקה שלו. ניתן לקבוע את איכות השמן באמצעות בדיקת מעבדה, אשר קובעת את איכות השמן בהתאם לערכים כימיים מסוימים ולרמת החומציות שלו. כמו כן, ניתן לבחון את איכות השמן בהתאם לטעם שלו, האם הוא מריר, חריף, פירותי? השמן לא אמור להיות בעל טעם מעופש או מתכתי או בעל ריח מסריח. חומציות השמן האיכותי ביותר, אינו אמורה לעלות על רמה של 0.8%. כל רמה גבוהה מזו, הופכת את השמן לפחות איכותי ולבעל ערכים תזונתיים ירודים יותר.
לסיכום, שמן זית נחשב לאחד מסוגי השומנים הבריאים ביותר. השמן מכיל מרכיבים תזונתיים המשפיעים על בריאות הלב וכלי הדם. חשוב כמובן לצרוך שמן באיכות הגבוהה ביותר, על מנת ליהנות מהיתרונות הרבים המצויים בו. חשוב לדעת כי השמן מושפע רבות לא רק משיטת ההפקה שלו, אלא גם מסוג ואיכות הזיתים.