הסגולות עתיקות היומין של מרק אפונה

אחד המזונות הבריאים ביותר הוא האפונה. האפונה מכילה מינרלים וויטמינים כמו אשלגן, סידן ובטא קרוטן בריכוז גבוה. כמו כן היא עשירה בחלבון צמחי וסיבים תזונתיים. בנוסף, אפונה מכילה גם נוגדי חמצון ברמה שיכולה לסייע מאוד בשמירת בריאות הלב. יתרון נוסף של האפונה הירוקה הוא העובדה שהיא דלה מאוד וכמעט אין בה קלוריות, זה הופך את האפונה גם למזון אידיאלי להרזיה.

קטניות בריאות

ישנם מצבים בריאותיים רבים נוספים שהאפונה טובה להם כמו: סיוע לדלקת בקיבה, להקלה על עצירות, שיפור כללי של העיכול, שומרת על בריאות כלי הדם ומסייעת בהפחתת כולסטרול, היא מסייעת לאיזון רמות הסוכר בדמנו ונחשבת לטובה מאוד עבור סוכרת סוג 2.

אם גם אתם רוצים לשלב את האפונה בתזונה הבריאה שלכם, כדאי לכם להכיר את המתכון הבא.
בימי החורף הקרים כל אחד חולם רק על הרגע שהוא יגיע הביתה, יתיישב ליד תנור החימום המעולה עם צלחת מרק מהבילה, טעימה, מזינה ובריאה. בדיוק בשבילכם נכתב המאמר הבא. הנה מתכון מנצח למרק אפונה מושלם עם כל סגולותיה העתיקות של האפונה.

מרק בריא ומזין

מצרכים: 3 כפות שמן זית, כפית סוכר, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, בצל גדול קצוץ גס, תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות, 2 גזרים חתוכים, 3 שיני שום כתושות, קישוא חתוך לקוביות, 1 וחצי ככוסות אפונה יבשה, כפית ג'ינג'ר מגורר, 4 – 6 כוסות מים ועוד חצי כפית מלח.

למתכונים נוספים >>>

אופן ההכנה: חממו את הזמן בסיר גדול וטגנו את הבצל כ – 10 דקות. הוסיפו סוכר, פלפל ומלח וערבבו. הוסיפו את תפוח האדמה, הגזרים והקישוא. לאחר טיגון קצר הוסיפו ג'ינג'ר ושום. הוסיפו את האפונה, תבלינים, טחנו ובשלו.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​