קציצות טונה ברוטב 10 דקות
ישנם רגעים בחיים שבהם אנו פשוט חייבים לאכול משהו מנצח, משהו שמביא איתו שמחה וסיפוק בכל ביס. קציצות טונה ברוטב הם אחת מהמנות הללו. ממתכון פשוט וזמין יחסית, תוכלו להפיק מנה מענגת, משגעת ומלאה בטעמים. משהו שימלא את הבית בריחות נפלאים ויפתח לכם תיאבון כמו שלא הכרתם. תהליך הכנת הקציצות הוא בהחלט מהיר – לא יותר מ-10 דקות, והכי חשוב: מדובר במנה מדהימה, ממכרת ששווה כל רגע של הכנה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
המעבר בין הרכיבים הוא תמיד מסע קטן של גילויים. כל מרכיב תורם לטעמים ולפתיחות של המנה. בואו נצלול אל תוך רשימת המוצרים שאתם צריכים.
- 2 קופסאות טונה במים (למאה פעמים לא לפספס את המותג האגדי)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס Breadcrumbs (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (נעים ורענן)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס שמן זית (או שמן רגיל)
- לטחינה: 1 כוס רוטב סויה
- לטעם מתוק: 1/4 כוס דחוסים של דיאטה חמודה
שלבי ההכנה
לאחר שהצטיידת במרכיבים, אנחנו במרחק נגיעה מהמנה המהממת הזו. גבירותיי ורבותיי, שלב ההכנה מתחיל!
- הסר את המים מקופסאות הטונה וסנן היטב את התוכן.
- בקערה גדולה, הוסיפו את הטונה יחד עם ביצה, Breadcrumbs, בצל, שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל ופפריקה.
- ערבבו את כל החומרים יחד בעזרת כפות עד שהחומרים מתאחדים בדיוק כמו שהיה חלום.
- כדאי לחמם מחבת עם שמן זית על חום בינוני.
- מרגע שהשמן חם, קחו כף מהתערובת וצרו כדורי קציצה.
- הניחו את הכדורים במחבת, טגנו אותם עד שהן משחימות מהמם מכל צד (כ-3-5 דקות).
- הוציאו את הקציצות מהמחבת והניחו אותן על נייר סופג.
- בתוך אותה מחבת, שפכו את רוטב הסויה והשמתו לחמם.
- כשהרוטב רותח, הוסיפו פנימה את הקציצות ל2-3 דקות נוספות, להפיץ את כל הטעמים.
- הגישו חם, עם קצת רוטב יושב למעלה.
אפשרויות נוספות
עכשיו, מה לעשות אם אתם צמחוניים או שתרצו לנסות להכין את המנה הזו בגרסה שהיא אחרת? כמובן שיש לנו פתרונות. תוכלו להמיר את הטונה בקטניות כמו חומוס או עדשים מבושלות. גם זה ייתן לכם קציצות בריאות ומוזרות, פשוט אפשר לשטוף את הראש ולחשוב בגדול.
תוספות ושדרוגים
ואם אתם רוצים לשדרג ולהפוך את הקציצות למושלם, מה דעתכם על תוספת של גבינת פטה קצוצה עם הזילוף של שמן זית? או אולי לסחוט מעט לימון טרי ברגע ההגשה? השדרוגים הם אינסופיים, כמו למשל להוסיף קוביות ירקות קצוצים לתוך הקציצות עצמן על מנת להעניק טקסטורה מעניינת ומפתיעה בחתיכה.
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום טונה?
ניתן לשים במקום טונה קטניות כמו חומוס או עדשים, טופו מפורר או אפילו קלמרי קצוץ דק, כך שתקבלו טעמים שונים לחלוטין.
האם ניתן להכין קציצות טונה אפויות?
בהחלט! במקום לטגן, אפשר להעביר את הקציצות לתוך תבנית אפייה להכנה ב-180 מעלות לשעה בערך, עד שהן משחימות.
איך ניתן לשמור על הקציצות במקרר?
הקציצות עמידות במקרר למשך 2-3 ימי קיץ, לכל היותר שבוע. מומלץ לשמור אותן בכלי אטום.
האם מדובר במנה בריאה?
בהחלט! המנה הזו בריאה במיוחד, קלילה, ודלת פחמימות. הטונה מכילה חלבונים רבים, והשתמשנו בשמן זית שהוא स्वस्थ בוללל.
האם ניתן להקפיא קציצות טונה?
כן! ניתן להקפיא אותן לאחר הטיגון. הקפיאו אותן בכלי אטום ואחלו את השמחה מתי שתבחרו.
מהו רוטב הסויה הטוב ביותר לשימוש?
אנחנו ממליצים על רוטב סויה בפחות מלח, כדי למנוע את המתיקות המיותר.
האם אפשר לשלב ירקות בקציצות?
בוודאי! כדאי להוסיף גזר מגורר או קישואים קצוצים, מה שיהפוך את הקציצות לעוד יותר מספקות ומזינות.
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את הקציצות?
אפשר להגיש את הקציצות על מצע של אורז או נודלס, עם ירקות טריים מסביב ורוטב סויה ליסחוט.
האם ניתן לשנות את התיבול?
כמובן! תיבול הוא נשמה חיה של כל מנה. ניתן להשתמש בתבלינים כמו כמון או קימל כדי ליצור טעמים שונים לגמרי.
למה כדאי להכין קציצות טונה דווקא עכשיו?
כפי שאמרתי, מדובר במנה מהירה וטעימה שלא לוקחת הרבה זמן. בתור נשנוש לארוחת ערב, זה פתרון מושלם באורח קליל ומיוחד.
אז קדימה, לכולם, עכשיו אחרי שראיתם את כל הפרטים המיוחדים, הגיע הזמן להכין את הקציצות המטריפות האלה, ולחלוק אותן עם חברים ומשפחה. אל תשכחו לשתף את המתכון בכל הרשתות החברתיות!