קובה בורגול של סבתא יפה
אם ישנה מנה אחת שמצליחה לעצור את הזמן, היא קובה בורגול של סבתא יפה. כל ביס הוא כמו חזרה למטבח המוכר, שם ריחות מתובלים של כמון וסומק משתלבים עם טעם עשיר של בשר. השעה שעומדת לרשותנו מתמלאת באושר השתוקקות, כשאנחנו מתקרבים למגש של הקובה האגדי. ניתן לחלוק את המנה הזו עם זוגות חברים, בארוחות משפחתיות וכמובן, בתשוקה חד פעמית לשוב ולהרגיש ילדות שוב. מתכון זה לא רק יזכיר לנו את סבתא, אלא גם יהיה כמו קסם שמושך אליו את הלבבות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנת הגשה: 6-8 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי לייצר את הקובה המדהימה הזו, אתם זקוקים למספר רכיבים בסיסיים, שאותם אפשר למצוא גם במזווה שלכם. כל רכיב מביא עמו את הייחודיות שלו וההשפעה על הטעם הסופי היא מעלפת.
- 500 גרם בורגול גרוס
- 300 גרם בשר טחון (עגל או כבש)
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 2 כפות שטוחות כמון טחון
- 2 כפות סומק
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס חמאה מומסת
ועכשיו, כמה מילים על המרכיבים המיוחדים. הבורגול הוא חומר גלם בריא במיוחד, עשיר בסיבים תזונתיים, ויכול לשמש כחלופה בריאה לפחמימות מסורתיות. הבשר הטחון הוא חומר בסיסי שמעניק לכל קובה את הטעם המושלם, וכך כל ביס הופך לכזה שמותיר זכרון חזק.
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו לשדרג את הבשר הטחון באגוזי קשיו או בשעועית שחורה מבושלת, בתיבול עם אותם תבלינים. עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בלחם טחינה או בסוגי קוס קוס נטולי גלוטן. כך תוכלו להתאים את המתכון כך שיתאים לכל הטעמים!
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן להתחיל ברגעים מחממים המיועדים למטבח שלנו. שניה לפני שאנחנו ניגשים לפעולה, אני ממליץ להדליק מוסיקה נוספת כדי לשדרג את האווירה ולהתמקד בעשייה.
- שמים את הבורגול בקערה וממלאים במים רותחים. משאירים להתססה במשך 30 דקות.
- בסיר על חום בינוני, מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה ופריכות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שיתבשל לחלוטין.
- מתבלים בכמון, סומק, מלח, פלפל וקינמון. מבשלים עוד 5 דקות.
- מניחים לתערובת להתקרר.
- לשמים את הבורגול המסונן בקערה, מוסיפים את תערובת הבשר ומערבבים היטב.
- מעבירים לקצוות הקובה, יוצרים כדורים או סירות בהתאם להעדפה ומניחים במגשי אפייה.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים במשך 30 דקות עד שהקובה זהובה ופריכה.
וזהו, עכשיו אתם לקראת המנה המדהימה שתשיג גם את הטעמים העשירים וגם את המבנים המושלמים של כל קובה.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
לפני שתצאו ולפני שמישהו גומר על הקובות, כדאי אולי להוסיף ממרחים בריאים כמו טחינה או יוגורט מתובל. כמו כן, אפשר להרכיב סלט ירקות מרענן עם עגבניות, מלפפון ובצל, שיעניק רעננות לכל ארוחה.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום בשר?
אפשר להשתמש באגוזי קשיו קצוצים או בשעועית שחורה, בתוספת תבלינים דומים. זה ייתן טעם טעים ובריא.
האם אפשר להכין קובה קפואה?
בוודאי! את הקובות המבושלות ניתן להקפיא. אחרי ההקפאה, יש לבשל או לאפות שוב עד חימום.
איך יודעים אם הבורגול מוכן?
הבורגול צריך להיות רך ולא דביק. לאחר 30 דקות במים הוא בדרך כלל מוכן.
כיצד להגיש את הקובה?
לכם את הקובות עם רוטב יוגורט, טחינה או סחוג כדי להוסיף עוד טעמים מעניינים.
מה עושים עם שאריות קובה?
שמרו את שאריות הקובה במקרר בקופסה סגורה. בפעם הבאה, פשוט חממים בתנור או במיקרוגל.
האם כדאי לשים יותר תבלינים?
בהחלט! התיבול הוא אישי, ומומלץ לשחק עם הכמויות לפי הטעם האישי שלכם.
האם ניתן להכין את הקובה על פלטת בישול?
כן, בהחלט. אפשר להכין את הקובות גם בפלטת בישול, פשוט בעת הצורך לסייע להפוך אותן.
איך יודעים אם קובה אפויה בצורה מושלמת?
מחפשים שהן מזהיבות ופריכות מבחוץ, אבל עדיין רכות מבעד. טעם זה שיגעון!
האם ניתן לשדרג את מתכון הקובה?
כמובן! הוסיפו פירות יבשים לקוביות או שימו בבצק חתיכות בשר, תוספות שונות פתוחות לדמיון.
האם מתכון זה עובר עם הילדים?
בדר"כ זה מתכון אהוב על ילדים, במיוחד כאשר הם עוזרים לגלגל את הקובות!
אם המתכון הזה הצליח לשדר לכם את הגעגוע לסבתא וגרם לכם לרצות ללקק את האצבעות, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! כל אחד צריך לטעום את הקובה המושלמת הזו. שתף, וגרום לאחרים ליהנות מהטעמים המהממים של מתכון קובה בורגול של סבתא יפה!