פשטידת תפוחי אדמה מהירה ומופלאה ב-10 דקות

פשטידת תפוחי אדמה מהירה ומדהימה!

דמיינו את עצמכם נכנסים למטבח, ופתאום אתם נחשפים לריח הממכר של פשטידת תפוחי אדמה בושלה ופריכה, שעשויה להיות המנה המושלמת לארוחה המהירה של השבוע. זה לא סתם מתכון; זה הפריט שכולנו יודעים איך להכין, אבל לא תמיד מודעים כמה קל וכיף להכין אותו. אם אתם מחפשים מנה שקל להכין, שמעניקה חוויית טעמים משגעים ומיוחסת לזיכרונות ילדות – הגעתם למקום הנכון!

זמן ההכנה:

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סה"כ: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מתכון עבור 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול על שלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. רכיבים מגוונים ופשוטים להפעלה, שמוכנים לתת לנו את התוצאה הכי טעימה שיש.

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 ביצים גדולות
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה (או קמח רגיל)
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת (אפשר גם מאגרה צמחונית)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן קנולה לטיגון
  • קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסאות חלופיות למתכון, יש לנו כמה רעיונות! אפשר להכין פשטידה עם קישואים במקום תפוחי אדמה, או להוסיף לתוך התערובת בשר טחון, נקניקיות או ירקות קדם בושל. אם תרצו סגנון טבעוני, אתם יכולים להחליף את הביצים ב-2 כפות של שטח מחית תפוז עם 6 כפות מים.

שלבי ההכנה

והנה אנחנו מגיעים לשלב המהנה. אתם מוכנים? בבקשה, נתחיל!

  1. מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיה גסה ומעבירים למסננת כדי להוציא מהם נוזלים.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים, קמח תפוחי אדמה, גבינת מוצרלה, מלח ופלפל. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  4. מחממים כף שמן במחבת גדולה על חום בינוני.
  5. שמים כף מהתערובת במחבת ומ flatten אותה לצורת פשטידה.
  6. מטגנים 5-7 דקות עד שהפשטידה מקבלת צבע זהוב.
  7. הופכים את הפשטידה בעזרת תרווד ומטגנים עוד 5 דקות מהצד השני.
  8. חוזרים על התהליך עד שהתערובות נגמרות.
  9. מניחים את הפשטידות המוכנות על נייר סופג לספיגת שמן.
  10. מעטרים עם פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו, לאחר שסיימנו את ההכנה, אפשר לחשוב על שדרוגים! יש כל כך הרבה דרכים מגניבות להוסיף טאץ' אישי לפשטידה הזו:

  • תוספת צ'ילי חריף יכולה להיות מה שקפץ את המנה לרמות חדשות של חריפות!
  • תוספת של גבינת פטה קלה תיצור שילוב טעמים אגדי!
  • למי שאוהב את זה מתוק, הוספת קצת אגוז מוסקט תעניק לפשטידה ניחוח שונה וטעים.
  • וגם, אפשר להגיש עם רוטב יוגורט עם שום ועשבי תיבול מרעננים.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי קמח תפוחי אדמה?

אין בעיה! אפשר להשתמש בקמח רגיל, או בקמח תפו”א. גם קמח חרובים יכול להתאים אם אתם מחפשים פתרון טבעוני וטבעי.

האם הפשטידה מתאימה לאנשים שאוכלים דל פחמימות?

פשטידה זו יכולה להיות שיפוטית מאוד! תוכלו להכין עם קישואים במקום תפוחי אדמה וההכנה תהיה פשוטה.

כמה זמן אפשר לשמור את הפשטידות במקרר?

פשטידות אלו משתמרות במקרר כ-3-4 ימים, וזה מאפשר לכם להכין אותן ומדי פעם להציג בצד!

איך יודעים שהפשטידה מוכנה לטיגון?

הצבע של הפשטידה אמור להיות זהוב ויש ריח מדהים שהופך אתכם רעבים!

האם אני יכול להקפיא את הפשטידות?

בוודאי! ניתן להקפיא פשטידות מוכנות באריזות נפרדות ולחמם אותן לאחר מכן.

מה אפשר להגיש עם פשטידות תפוחי אדמה?

פשטידות טעימות מאוד מוגשות עם סלט ירקות טרי או אפילו ממרחים כמו חומוס או טחינה.

איך אפשר להפוך את המנה לילדים?

אם הילדים אוהבים דברים פריכים, אתם יכולים לתבל את הפשטידות עם הרבה תבלינים מתוקים או לקשט עם ירקות צבעוניים.

מה קורה אם הפשטידות מתפוררות בזמן הטיגון?

לא לדאוג! זה קורה לפעמים. חיזוק עם קמח או ביצים יכול לעזור למנועה לפשוט את המצרכים.

כמה פשטידות יוצאות מהמתכון הזה?

מתכון זה יוצר כ-10 פשטידות בגודל רגיל, תלוי במידת השימוש שלכם!

האם יש עונה מומלצת להכנה של הפשטידות האלו?

פשטידות אלו נהדרות כל השנה, אך במיוחד בעונות קרות, כאשר אנו רוצים משהו נעים לחיים.

לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון המיוחד הזה עם חברים ואוהבים ברשתות החברתיות שלכם! כל כך נעים לשתף רזי מטבח שנמנעו מאיתנו כל כך הרבה זמן!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​