פשטידת כרובית וגבינות ללא קמח: קלות, טעימה וממכרת
נשמע כמו חלום? פשטידת כרובית וגבינות שמוסיפה טוויסט לחיים שלכם? שטיפה עשויה להפוך את בארוחה המשפחתית לאירוע משגע שכולם יזכרו! מתכון זה מעניק לכם את ההזדמנות להביא את טעמי הילדות הההיה משגעים ושילוביםמים לא שגרתיים למילים כמו "מעדן", "ללקק את האצבעות" ו"כל כך טעים שאין מילים". פשטידת כרובית מבית אמא או סבתא, מחממת את הלב ומשמחת את הנשמה, עם כל הביס הטרי, האוורירי והגבישי. אז קדימה, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מספר מנות: 6 מנות
- נתחיל עם חומרי הגלם הפשוטים והנפלאים.
- נלווה את כרובית עם טעמים נהדרים של גבינות.
- נשלים את המנה עם טוויסט שיאתגר את החיך.
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון משגע, גם כאן אנו זקוקים למבחר מרכיבים שאותם נשלב ליצור את הפשטידה המושלמת.
- 1 קלח כרובית בינונית (משקלה כ-600 גרם)
- 200 גרם גבינת פטה סמיכה
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 3 ביצים (הכוח מאחורי הפשטידה המושלמת)
- 1/2 כוס שמן זית (להוסיף רכות וטעימות)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס גבינת פרמזן גרוסה (בראבו לדבר הזה!)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שום קצוץ לפי הרצון (עשור חדרים)
- תיבול נוסף: כמון, פפריקה ומעט אגוז מוסקט (החבילה הסודית)
לגרסה טבעונית: ניתן להחליף את הביצים ב-3 כפות ביצת פשתן (כף של פשתן טחון עם 3 כפות מים – להשרות לעשר דקות).
שלבי ההכנה
כפי שעלינו לצפות מהפשטידה הנפלאה הזו, שלבי ההכנה הם מאוד פשוטים! הבה נתחיל.
- מבשלים את הכרובית במים רותחים עד שהורדתם את כל הוויטמינים ב-20 דקות.
- מסננים את הכרובית והופכים אותה למעין פירה, או משאירים כמה חתיכות שלמות לעיטור.
- מוסיפים את הגבינות (פטה ומוצרלה) לתוך הכרובית המפירה.
- שמים את הביצים ומערבבים היטב את כל החומרים.
- מוסיפים את שמן הזית ותיבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה.
- אחרי שהתמזגו הכל, הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה.
- משמנים תבנית באורך 20 ס"מ ומעבירים את התערובת פנימה.
- מפזרים את גבינת הפרמזן מעל.
- בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מבשלים כ-30 דקות עד הזהבה טובה.
- אחרי מכן, תנו לפשטידה לנוח 10 דקות לפני החיתוך.
מעבר להכנה הקלה, הפשטידה הזו היא צעד קל ומרענן שסוחף אתכם לטעמים חדשים. היא מעבר למרכיבים הבסיסיים, קחו את המתכון הזה ותהפכו אותו למה שתרצו!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
רוצים להוסיף טוויסט מיוחד? זה הזמן ליצור! אפשר לשלב ירקות נוספים כמו:
- קישואים – ליצירת מרקם רך ואוורירי
- גזר – לטעם מתוק ורענן
- ספינח – לארוחת בוקר בריאה
אפשר גם לשדרג עם תוספת של רוטב טחינה או יוגורט מעל, שיים כנה מהחיים!
שאלות ותשובות
איך לדעת שהפשטידה מוכנה?
הפשטידה מוכנה כאשר היא זהובה למעלה ומעט מתנודדת במרכז.
האם אפשר להכין את הפשטידה יום קודם?
בהחלט! זו אחת מאותן מנות טובות שממש משתבחות לאחר יום במקרר.
האם אפשר להקפיא פשטידת כרובית?
כן, כך היא תשמור על המאפיינים שלה בזכות דחיסת הלחות.
מה עושים אם אין גבינת פטה?
אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה או דומוות שסופגות בעדינות את הטעמים.
זה אפשרי להפוך את הפשטידה ליותר חריפה?
בוודאי! הוספת צ׳ילי קצוץ או טבסקו תעשה את העבודה!
האם אפשר להכין את המנה בצורה פרווה?
כן, ניתן להשתמש בממרח תפו”ח כדי להחליף את הגבינות.
מה יודעות לעשות עם שאריות אחרי ההכנה?
גם שאריות מצוינות כדי ליצור סנדוויצ׳ים או כריכים!
באיזה צד מומלץ להגיש את הפשטידה?
אני ממליץ על סלט ירקות מרענן בצד, זה משגע!
האם ניתן לשנות מרכיבים בעבודה עם טעמים שונים?
בוודאי, זהו אחד מהקסמים של המתכון הזה, חולים על ועוד ניסיון.
האם פשטידת כרובית יכולה להיות ניתנת להתחלק?
בהחלט! זהו חגיגה שבהחלט תעשה לך מקום חגם-זכויות בישראל.
אז אם אתם מחפשים את הפשטידה המדויקת והטעימה ביותר שתעטר את שולחן האוכל שלכם, אל תחשבו פעמיים! הניחו את הפשטידה הזו בתפריט שלכם ושיתפו עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות! זה מתכון שמרענן ואם לא תשתפו, אתם אולי תפסידו משהו אגדי!