האם בעדשים יש גלוטן? התשובה המפתיעה כאן!

"`html

בעדשים: האם יש גלוטן? גלו את האמת המפתיעה!

אם אתם מאלה שמתעניינים בתזונה או פשוט אוהבים לדעת מה נכנס לכם לפה, ייתכן ששמתם לב למושג "גלוטן" שצץ בכל מקום. אז מה זה קשור לעדשים? האם מדובר דווקא באויב מטבח חדש או שלפעמים הם יכולים להיות הפתרון האידיאלי עבורכם? בואו נגלה!

מה זה גלוטן וכיצד הוא קשור לעדשים?

גלוטן הוא חלבון שנמצא בעיקר בחיטה, שעורה ורביצה. הקשר המעניין בין גלוטן לעדשים מתחיל עם התהייה: האם בעדשים יש גלוטן? החדשות הטובות הן שעדשים… אינן מכילות גלוטן! גם אם כולכם סובלים מרגישות לגלוטן, אתם לא צריכים לחשוש לחלוטין מנטילת מנת עדשים נהדרת.

מהי הבשורה הטובה?

  • עדשים הן קטניות – משפחה שכוללת גם חומוס, שעועית ועוד. קטניות לא מכילות גלוטן.
  • הן עשירות בחלבון ובסיבים תזונתיים, מה שהופך אותן לאופציה נהדרת לתפריט בריא.
  • עדשים מתאימות לסוגי דיאטות שונות, כך שאין בעיה לשלב אותן בתפריט של אנשים הרגישים לגלוטן.

מה היתרונות של עדשים ואיך להשתמש בהן?

אבל למה להרפות כאן? עדשים לא רק שאין בהן גלוטן, אלא גם יש להן הרבה יתרונות נוספים:

  • עשירות בחלבון – הן מהוות תחליף מצוין לבשר.
  • תורמות לבריאות הלב – תזונה עשירה בסיבים מסייעת לשמור על רמות כולסטרול תקינות.
  • משפרות מערכת העיכול – בגלל הסיבים, העדשים תורמות לפעילות תקינה של מעיים.

איך וכיצד לבשל עדשים?

בישול עדשים הוא קל! אפשר לבשל אותן עם מים, מעט מלח ותיבול לפי טעמכם האישי. ההמלצה היא לבשל עדשים ירוקות או שחורות למספר דקות בלבד, עד שנראות רכות אך לא מתפרקות.

מי לא יכול לאכול עדשים?

אז מי צריך להיזהר? אמנם עדשים בריאות לבני אדם רבים, לחלק מן האנשים ייתכן שתהיה תגובה לדלקת במעיים. חשוב לעקוב אחר תגובות הגוף ולא להפקיר את הבריאות.

שאלות ותשובות מעניינות

  • האם צריך להשרות את העדשים לפני הבישול? – לא בהכרח! רוב העדשים אינן דורשות השריה.
  • איך אני יודע אם אני רגיש לעדשים? – אם אתם סובלים מהרגשת נוחות לאחר אכילתן, כדאי להתייעץ עם רופא או תזונאי.
  • מה היתרון של עדשים לעומת קטניות אחרות? – הן מבשלים במהירות, יש להן טעמים ייחודיים ועושר תזונתי.

יום בשבוע של עדשים: כדאי לנסות!

אם אתם רחוקים מלעשות שינוי תזונתי, אולי כדאי לכם לשקול לקבוע יום בשבוע שבו תאכלו עדשים. אתם לא תאמינו עד כמה זה יכול להיות טעים ומפתיע! מרקים, סלטים, תבשילים – השמיים הם הגבול.

אתגרים ותשובות

  • ולמה לא לנסות מתכון חדש עם עדשים? – זה הזמן לשחרר את היצירתיות שלכם במטבח!
  • האם ניתן לאכול עדשים אחרי בישול? – בהחלט! אפשר לשמור אותן במקרר ולהשתמש במשך מספר ימים.
  • האם עדשים מתאימות לדיאטות כמו קיטו? – תזונה קיטו רגילה נמנעת מפחמימות, אז יש לבדוק אם זה תואם לתוכנית התזונה שלכם.

לסיכום, עדשים הן קטנית עשירה בחלבון, טעימה ומגוונת שניתן לשלב כמעט בכל תפריט. מערבבים אותן בסלטים, מוסיפים לתבשילים, או פשוט מכינים מהן מרק נהדר. עם כל היתרונות האלה ועם העובדה שהן לא מכילות גלוטן, אתם מוכנים להזמין מנה נדיבה!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​