עוגה בחושה מדהימה ללא מיקסר
אתם יודעים את התחושה הזו כשאתם רוצים משהו מתוק, אבל אתם לא יודעים מה להכין?
עוגה בחושה היא תמיד פתרון משגע! לא מדובר כאן סתם בעוגה, אלא בעוגה בחושה מדהימה שנעשית בקלות, בלי צורך במיקסר.
היא נימוחה, אוורירית ומעלפת.
כמובן, כל אחד ואחת יודעים שהעוגות הביתיות של סבתא פשוט משגעות והן נקראות "עוגת הבית". אבל אנחנו כאן כדי לחדש.
אם אתם מוכנים למסע מרתק של טעמים, טכniques וקסמים קулиינריים, שימו לב היטב – המתכון הזה עלול להוציא מכם קריאות התפעלות!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 8-10 נתחות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 8-10 נתחות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאתם מתרגשים, הגיע הזמן לשים לב לרכיבים שהולכים להפוך את העוגה למשהו אגדי.
העוגה הזו תדרוש את המרכיבים האיכותיים ביותר על מנת שתוכלו להרגיש את הממידע שלה בכל ביס.
חשוב לציין שהטעמים שמתמזגים כאן הם פשוט עוצרי נשימה.
- 2 כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח חצי חצי עבור גרסה ללא גלוטן)
- 1 כוס סוכר (סוכר חום מוציא טעמים עשירים יותר)
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן (שמן זית מצוין לשדרוג הבריאות)
- 1/2 כוס חלב (אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה לגרסה טבעונית)
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס פירות יער (שוקולד מריר קצוץ הופך את המתכון למופלא)
ויש לכם את כל מה שצריך כדי להיכנס לדופן היצירתיות.
אפשר כמובן לשלב חומרי גלם נוספים כמו אגוזים או שוקולד שיקפיצו את הטעם לרמות של "וואו".
שלבי ההכנה
עכשיו, תנו לי להראות לכם איך אתם מכינים את העוגה הזו בקלות וללא מיקסר.
הכנה של עוגה לא צריכה להיות מסובכת – המטרה היא ליהנות מהרגע!
- חממים את תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את ביצים וסוכר בקערה גדולה ומערבבים עם מטרפה או כף עץ עד שהתערובת מתמזגת לחלוטין.
- מוסיפים את השמן והחלב ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
- נוסיף קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים בעדינות, לא לערבב יותר מדי.
- כשהעיסה כמעט מוכנה, נוסיף את פירות היער (או את השוקולד אם החלטתם לדלג עליהם).
- לשפוך את התערובת לתוך תבנית אינגליש קייק משומנת (או תבנית עגולה) בגדלים בינוניים.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 40-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה וכשנכניס קיסם הוא יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור וממתינים להתקרר לפני שחותכים.
וכל כך פשוט, נכון?
עוגה בחושה מדהימה, לשולחן החג או אפילו סתם ימים רגילים שתזמינו חברים.
עכשיו, אחרי שהבנו את הבסיס, בואו נדבר על תוספות ושדרוגים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להוסיף כמה נגיעות קסם לעוגה, קיימת אפשרות להוסיף שדרוגים שיגרמו לטעימה להיות מושלמת.
אפשר למשל לשדרג עם ציפוי של שוקולד מומס, פירות טריים או אפילו קצפת מעל.
יש אנשים שאוהבים סירופ מייפל או טפטופי דבש ודברים אחרים שישדרגו את החוויה עוד יותר.
- שוקולד מריר קצוץ שניתן לסמוך עד לתוך הבצק.
- שדרוג לקינמון עם אגוז מוסקט כדי להעשיר את הטעמים.
- וקצת קוקוס לאוהבי הטעמים הטרופיים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את העוגה ללא שוקולד?
בהחלט! אם אתם מעדיפים טעמים יותר קלאסיים, פשוט הקפיצו את השוקולד והוסיפו עוד פירות או אגוזים.
האם אני יכול להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח חיטה?
כן, זה ייתן לעוגה טעם ייחודי ובריא יותר. היא עשויה להיות פחות אוורירית, אבל עדיין טעים.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
אם העוגה נשמרת במיכל אטום בחדר, היא מחזיקה למשך 3 ימים.
האם אפשר להכין עוגה זו מראש?
בהחלט! זה מומלץ לאירועים, וכך תוכלו לחסוך זמן ביום האירוע.
אפשר להקפיא את העוגה?
כן! עוגה זו מתאימה להקפאה עד חצי שנה.
מה אם אני רוצה להכין עוגה ללא ביצים?
אתם יכולים להשתמש בחלופה כמו רסק תפוחים או מחית בננה כתחליף לביצה.
האם יש שינויים בטעמים שניתן לעשות?
כמובן! הוספת טעמים שונים כמו וניל או אגוזי לוז היא תמיד דרך נהדרת לשדרג.
האם אני יכול להחליף את החלב בחלב צמחי?
כן! חלב סויה, שקדים או קוקוס עובדים מצוין בעוגה הזאת.
האם ניתן להוסיף בעוגה את כל סוגי הפירות?
בהחלט! פירות כמו תפוחים, אגסים או דובדבנים פעמה אותו חום.
האם העוגה תהיה מאכזבת אם אני לא אשים תוספות?
לא! היא מדהימה גם כמו שהיא.
העוגה הזו היא פשוט תענוג אמיתי, ואם הכנתם אותה, אני בטוח שתמיד תרצו להכין עוד ועוד.
מומלץ לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, כי על דבר כל כך טעים כדאי לשמוע!