סלט פסטה קר עם פסטו: לחוות את הטעמים המדהימים בכל ביס!
אנו נמצאים באירוע קיץ, קרני השמש מחממות אותנו במתינות ורוח קלה נושאת ריחות משגעים של אוכל טוב. אין כמו צלחת גדולה של סלט פסטה קר עם פסטו בשביל להחיות את האווירה! זה לא סתם סלט, זה יצירה מדהימה שמשלבת טעמים, צבעים ומתכונים ששורשיהם נמצאים בעמקי המטבח האיטלקי. הפסטה אנחנו מרוויחים, שוקולד מקדים, והכנת סלט כזה הוא כמו נגיעה בקסם, בכל ביס אנחנו מתמלאים בחום ובאהבה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות גדולות
המרכיבים הדרושים
כעת, הגיע הזמן לדבר על המרכיבים מהם ניצור את היצירה מעלפת הזו. כך נצליח לרכוש את הטעמים והמרקמים המושלמים שיהפכו כל ביס לחוויה שלא תשכחו! אל תשכחו, כל מרכיב תורם את חלקו להצלחת המתכון, אז בואו נתחיל:
- 250 גרם פסטה פנה (או פוזילי, לפי ההעדפה שלכם)
- 1 כוס כבשים בולגרית או גבינת פריזאי, מרוסקת
- 1/2 כוס פסטו טרי (אפשר לקנות או להכין בבית)
- 1/2 כוס עגבניות שרי, חצויות
- 1 כוס זיתים ירוקים, פרוסים
- 1/2 כוס מיני קוביות חציל קלוי (אם רוצים לשדרג את המתכון)
- 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים, קלויים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית כתית מעולה, להגשה
- עלי רוקט או תאנים כחולות לחל decoration
מרכיבים חלופיים
נכון שיש לכם פסטו קנוי במקרר, אבל זה לא חייב להיות סוף הסיפור! אתם יכולים להשתמש גם בפסטו טבעוני, או לערבב פסטו עם טחינה בשביל לקבל טעם חדש ומעניין. אם אתם רוצים גרסה שהיא ללא גלוטן, חלקו פסטה ללא גלוטן או אפילו קנו פסטה על בסיס עדשים. תוכלו גם לשלב קוביות טופו במקום הגבינה, ולכנות את המנה כקיצונית!
שלבי ההכנה
אתם שואלים את עצמכם מה עכשיו? אז בואו נכנס לחלק המפורסם של המתכון – שלבים ברורים וקצרים!
- מבשלים את הפסטה במים מלוחים לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. שימו לב: פסטה טובה היא פסטה של שטחה!
- מסננים את הפסטה ומעבירים אותה לקערה גדולה.
- בעוד הפסטה מתקררת, מכינים את יתר המרכיבים: חותכים את העגבניות והזיתים, מפוררים את הגבינה ומקצצים את האגוזים.
- כשפסטה מתקררת, מוסיפים את כל המרכיבים לקערה: פסטו, עגבניות, זיתים, גבינה, חציל קלו ואגוזים קצוצים.
- מתבלים במלח ופלפל, ושופכים מעט שמן זית מעל. הכנה עם אהבה זה מה שעושה את כל ההבדל!
- מערבבים בעדינות עד שהתערובות מתאחדות.
- מניחים לסלט להתקרר במקרר לשעה לפחות לפני ההגשה. כך טעמים יתמזגו ויהפכו ליצירת מופת!
- מגישים עם עלי רוקט או תאנים כחולות מעל, ומפתיעים את האורחים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
מי לא אוהב גיוון? אני תמיד אוהב לשדרג את המתכון! אז מה אפשר להוסיף?
- חופן חמאת שקדים או אגוזי מלך שיחליפו את האגוזים הרגילים.
- עגבניות שרי צלויות עם סלרי לארומה נפלאה.
- לתוספת חריפות: פרוסות פלפל חריף.
- תוספת של עדשים מבושלות לארוחה עשירה.
- גזר גריסינים, פרוסות דקות של גזר להביא טיפת צבע!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור את סלט הפסטה הזה? מאוד פשוט! אם נשארו לכם שאריות, פשוט הניחו במיכל סגור במקרר וצללו לתוך הטעמים המדהימים גם ביום שאחרי!
האם ניתן להכין את הסלט הזה מראש? בהחלט! סלט כזה הוא מושלם להכנה מראש, אף אחד לא מתנגד לסלט פסטה מקסים לקראת אירועים גדולים.
מה הדרך הטובה ביותר להכין פסטו בבית? זה כל כך פשוט! משקיעים בזיוס עשבי תיבול טריים, שמן זית איכותי, גבינת פרמזן ואגוזים – מערבבים יחד ונהנים לטעמים!
האם אפשר להשתמש בגבינות צמחיות? לגמרי! גבינת טופו או גבינת קשיו יכולות להיות תחליף מצוין!
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר? תשמור על טריות, בדרך כלל סלט פסטה נשאר טעים עד 3 ימים במקרר, אך הוא בהחלט הכי טעים ביום ההכנה!
מה אפשר להחליף בפסטה אם אני רוצה להימנע מפחמימות? אתם יכולים להשתמש בעדשים, קישואים רטובים או חצילים חתוכים בשביל ליצור סלט נעים ופחמימתי פחות.
האם אפשר להוסיף ירקות אחרים? כמובן! תוכלו להוסיף מה שתרצו: גזר, קישואים, או אפילו ברוקולי בושל.
האם סלט הפסטה הזה מתאים לילדים? בהחלט! ילדים אוהבים סלטים צבעוניים, במיוחד כשיש להם פסטה!
על מה אני צריך לשים לב כשמכין פסטה? חשוב לבשל את הפסטה על פי הוראות היצרן ולוודא שהיא לא תתרכך יותר מדי!
לסיום, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. כך גם החברים שלכם יוכלו ליהנות מהסלט המושלם הזה! בתיאבון!