סלט כרוב עם בוטנים ובצל ירוק שכולם מדברים עליו

סלט כרוב עם בוטנים ובצל ירוק

כל פעם כשאני חושב על סלטים, תודו שיש משהו מדהים בסלטים המרעננים, המשלבים טעמים, מרקמים ותוספות שגורמות לנו ללקק את האצבעות. ובכן, סלט הכרוב הזה הוא בדיוק הדבר! הוא לא רק צבעוני ומזמין, אלא הוא גם ממש משגע בטעמים שלו. הכרוב הפריך, הבוטנים הקראנצ'יים והבצל הירוק שמתפקד כתוספת עוקצנית ועסיסית – כולם יחד יוצרים חוויה מדהימה עבור החיך שלנו. ויותר חשוב – מדובר בסלט בריא שהשילוב שלו יכול להפוך כל ארוחה למושלמת.

נוסף לכך, מעניין לדעת שהכרוב הוא ירק ממש בריא, מלא בוויטמינים, סיבים תזונתיים ואנטי-אוקסידנטים. יש כמה וריאציות מעניינות על סלטים בסיסיים של כרוב, אבל הפעם, אנחנו נצלול לעולם המיוחד של סלט כרוב עם בוטנים ובצל ירוק – שהחיים שלכם לא יהיו כמו פעם! ואם אתם זהירים לגבי הגלוטן, אל דאגה, הסלט הזה הוא ידידותי לכך!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק למנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

  • 1 כרוב בינוני, קצוץ דק
  • 100 גרם בוטנים קלויים, קצוצים
  • 5-6 בצל ירוק, קצוץ קטן
  • 2-3 כפות רוטב סויה (או רוטב צ'ילי מתוק אם אתם אוהבים טיפה חריף)
  • 2 כפות שמן שומשום (אופציונלי)
  • 2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ועכשיו, אם אתם שואלים את עצמכם היכן אפשר לשדרג את הסלט הזה, יש לי כמה רעיונות. אפשר להוסיף אליו חתיכות אבוקדו רכות, שיתנו לסלט איזו יכולת חיבור מעולה. יש כאלה שאוהבים להוסיף פרוסות גזר, שישדרגו את המראה בצבעים חמימים. גם קוביות טופו מטוגן יכולות להיות תוספת מדהימה!

שלבי ההכנה

  • מניחים את הכרוב הקצוץ בקערה גדולה.
  • מוסיפים את הבוטנים הקלויים והקצוצים.
  • מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ וכמה קמצוצים של מלח.
  • בקערית נפרדת, מערבבים את רוטב הסויה, שמן השומשום וחומץ האורז.
  • יוצרים רוטב תיבלון ומפזרים אותו מעל הסלט.
  • מערבבים את כל החומרים היטב, עד שהרוטב מצפה את כל הסלט.
  • אם יש לכם זמן, מומלץ להניח לסלט לשבת במקרר כ-10 דקות, כדי לתת לטעמים לשלב אחד עם השני.
  • מגישים אחרי השהייה – תאמינו לי, זה על גבול המעלף!

נשמע די קל, נכון? והעונג לא נגמר פה! הסלט הזה הוא גם נהדר כארוחת צהריים מהירה, تشكيلة לחטיף בריא בצהריים או לצד חזה עוף בגריל למשל.

שדרוגים ותוספות אפשריות

לכל אוהבי האוכל הבריא, תוכלו להוסיף לסלט קוואקר או גרגרי חומוס אווז שזה עתה בושלו. הוספת גבינת פטה תחזיר טעם מלוח, וטעים! לשדרוג ללא גלוטן כשר, פשוט וותרו על רוטב הסויה, והשתמשו ברוטב בריא אחר כמו טחינה.

שאלות ותשובות

מה היתרונות של סלט כרוב?
סלט כרוב מציע לרוב סיבים תזונתיים גבוהים, ויטמינים ומינרלים רבים, והוא תורם לשיפור מערכת העיכול.

אפשר להכין את הסלט הזה יום לפני?
בהחלט! אך שימו לב, להוסיף את הרוטב רק כשמבשלים את הסלט לנוכחות של טעמים מרעננים.

איך אני יודע אם הכרוב טרי?
שימו לב לריח – אם הוא מריח טוב ולא חמוץ מדי, הוא טרי. יש לבדוק גם את עלי הכרוב – עלים ירוקים ופריכים הם סימן לטריות.

האם אני יכול להוסיף פירות לסלט הזה?
כמובן! פרוסות תפוז או מנה של תפוחים ירוקים יזרמו מצוין עם הטעמים העשירים של הסלט.

מהם השמנים הטובים ביותר לשימוש?
שמן זית, שמן שומשום ושמן אגוזים הם בחירות מצוינות לסלטים.

האם הסלט מתאים לצמחונים?
בהחלט! זה גם סלט נעים וגם צמחוני עד כמה שאתם רוצים. פשוט הימנעו מתוספות לא צמחוניות.

מה אם אני רוצה לגרסה טבעונית?
עשו שימוש ברוטב סויה טבעוני ובחירת מאלפים טבעוניים אחרים, כמו קוביות טופו.

כמה זמן הסלט הזה מחזיק במקרר?
רוב הסלטים מחזיקים מצוין עד 2 ימי שמירה קרים!

האם אפשר להקפיא את הסלט?
לא מומלץ להקפיא סלטים, אך אם אתם רוצים לשמור את הכרוב לפרק זמן ארוך יותר, כדאי לקצוץ אותו ולשמור על קליפתו.

אילו מוצרים נוספים אני יכול לשלב בצורה נהדרת בתיבול?
תוספות למיניהן כמו שומשום קלוי או עשבי תיבול טריים יכולים לשדרג כל סלט.

כמובן, אם אתם נהנים מהסלט המדהים הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ואת החוויות שלכם מהכנתו עם חברים ברשתות החברתיות! מי יודע, אולי תמצאו דמיון לאובססיה החדשה שלכם.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​