מתכון סלט חצילים מעולה עם גמבה ופלפל חריף

סלט חצילים עם גמבה ופלפל חריף – המתכון המשוגע שכולם ידברו עליו!

אף אחד לא יכול לסרב לשדרוג מטורף של סלט חצילים קלאסי! החצילים האווריריים יחד עם הגמבה הכה מתוקה והפלפל החריף יפצחו לכם את החיך ויוסיפו למאכל טעמים מדהימים. זה הזמן להכניס את הידיים לבעיטה ולטפח את הגרסה החדשה למתכון 'של סבתא'! אתם תגלו איך סלט פשוט מתפתל לכדי יצירת מופת קולינרית שתרגש כל חיך.

זמן ההכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • לכמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלט המדהים הזה, בטח מתחשק לכם לדעת מראש מה אתם צריכים. הגעתם למקום הנכון! הנה רשימת הרכיבים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.

  • 2 חצילים בינוניים (מומלץ חציל שחור)
  • 1 גמבה אדומה גדולה
  • 1 גמבה צהובה גדולה
  • 1 פלפל חריף (אם אתם אוהבים חריף, תרגישו חופשיים להשתמש ביותר)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לגיוון וארומה משגעת)

רכיבים חלופיים

אם החלטתם לשדרג את הסלט הזה באיזושהי צורה, או שאתם פשוט לא אוהבים חלק מהרכיבים – אל דאגה! אתם יכולים להחליף את הגמבה בגזר או בזוקיני קצוץ דק. חצילים יכולים להיות מבושלים או קלויים על האש – כל דבר שיהפוך את הסלט הזה למעלף וטעים!

שלבי ההכנה

כדי שהסלט הזה יצא לא רק משגע, אלא גם מהיר להכנה, הכנו לכם צעדים פשוטים וברורים. קחו אוויר, זה הולך להיות מדהים!

  1. סוחטים את החצילים בחתיכות ומשרים אותם במים עם מלח למשך כ-15 דקות.
  2. שוטפים את החצילים ומייבשים אותם היטב עם מג towel.
  3. חותכים את הגמבות והפלפל החריף לקוביות קטנות. ככל שהן יותר קטנות, הסלט יוצא יותר טעים!
  4. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את החצילים עד שהם הופכים רכים ואווריריים, כ-8-10 דקות.
  5. מניחים את החצילים המטוגנים בקערה גדולה, מוסיפים את הגמבה והפלפל החריף.
  6. קוצצים את השום ומוסיפים אותו לסלט יחד עם מיץ הלימון.
  7. מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת התיבול: מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  8. מערבבים היטב את כל הרכיבים עד שהתערובת מתאחדת.
  9. לסיום, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כעת, ברגע שהצגנו את המתכון המקורי, אפשר לשדרגו! הדרך בה אפשר להפתיע את האורחים היא קשת האפשרויות שיכולות לוכרבות על הסלט. אם אתם אוהבים גבינות, אפשר לקצוץ גבינת פטה מלוחה, שהשילוב שלה עם החצילים יוצר טעם אגדי. alternatively, מומלץ לצרף כמה אגוזי פקאן קצוצים, זה מוסיף פריכות מדהימה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט! הסלט נשמר יומיים במקרר ואפילו מתמזג בטעמים. בואו לחכות כמה שעות לפני ההגשה.

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
בוודאי! המתכון הזה הוא טבעוני, בצורה הכי מושלמת שיש. כל מה שנשאר לכם לעשות זה להוריד את השום והמלח, אם אתם רוצים לגרסה בריאה יותר.

כמה חריף הפלפל צריך להיות?
אוהבים חריף? תוסיפו פלפל חריף נוסף! אם אתם לא בטוחים, התחילו עם פלפל חריף אחד קטן, ותוסיפו לפי הצורך.

מה עושים עם הזרדים של החצילים אחרי הסינון?
הזרדים יכולים לשמש לאפייה או טיגון. אפשר גם לפזר אותם על סלט ירקות נוסף כאקסטרה לשדרוג.

האם הסלט מתאים לאורחים?
בוודאי! סלטים קלילים, ורק חציל רך לצד גמבה מתוקה מעניקים רשמים מדהימים. אורחים יאהבו את זה!

האם יש סוד בסלט הזה?
לחלוטין! השום הטרי והחצילים הקלויים– זה מה שהופך את הסלט למשהו משגע. שכרו מישהו לקצוץ!

כיצד להגיש את הסלט?
הגישו את הסלט בכלי יפה עם זרעי רימון קצוצים מעל לשדרוג בריאותי וטעים. זה לא רק נראה מצוין, אלא גם מוסיף טעם נוסף.

מה התוספת הכי טובה לסלט?
מומלץ להוסיף לבבות תמר חמודים, זה משדרג את הסלט לגמרי ועושה אותו תוך שניות למעדן מדהים.

כמה זמן לוקח להכין לערב?
הכנת סלט אחד כזה אינה לוקחת יותר מ-30 דקות. ואם אתם מתכננים להכין כמה סלטים – חלקו את זמני ההכנה ותהיו מאושרים!

נשאר לי מהסלט, מה עושים עם שאריות?
הסלט הזה ניתן לשמור במקרר, תוכלו להכין ממנו טוסט מדהים ע"י הנחה שלו בין פרוסות לחם עם גבינת פטה ולהתענג על ארוחת ערב קלה.

כעת, כשאתם מצוידים במתכון המושלם, זה הזמן לשתף את הסלט המדליק הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות! תנו לעולם לגלות את הקסם שבאוכל שלכם, הם בהחלט יעריכו את זה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​