סלט חצילים מטוגנים עם גמבה שיעשה לכם שמח

הסלט המושלם שיביא אתכם למטבח

דמיינו את השמש שוקעת, והריחות המתקתקים של חצילים מטוגנים ממלאים את האוויר. לעיתים, במזג האוויר החם של הקיץ, אנחנו רוצים להכין משהו קליל אך כל כך טעים שבאמת יגרום לנו ללקק את האצבעות. וזה בדיוק המקום שבו נכנס סלט החצילים המטוגנים עם הגמבה. מוכנים לחוויה קולינרית גבוהה? כי גם אם אתם לא חובבי אֲבָזָרִים, מתכון הזה יבהיר לכם עד כמה תעזו לשדרג את כל ארוחת הצהריים שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • לְכַמַּה מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת אנחנו במעבר לעולם המדהים של רכיבים ולטעמים העשירים שלהם. אחד הדברים שהופכים את סלט החצילים המטוגנים הזה למיוחד, הוא השילוב של טעמים ורכיבים טריים. אז בואו נתחיל!

  • 3 חצילים בינוניים
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כמון טחון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית שטוחה של שטח

כשהמרכיבים ממסרים על השולחן, הם כבר מתחילים לייצר ריחות נפלאים. זה הזמן לבדוק אילו תוספות אפשריות יש לנו!

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין בגרסה נוספת, אתם יכולים להחליף את החצילים בכרובית, כך שהמנה תהפוך להיות בריאה יותר ודלת פחמימות. כמו כן, אפשר גם לשלב טופו במקום הבצל אם אתם נוטים למזון טבעוני.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולראות איך זה קורה. אתם מוכנים?

  1. קולפים את החצילים וחותכים לקוביות בגובה 2 ס"מ.
  2. מניחים את החצילים במסננת ומוסיפים מעט מלח. זה יעזור להוציא מהם את הנוזלים המרים.
  3. לאחר 15 דקות, שוטפים את החצילים במים קרים ומייבשים היטב.
  4. בסיר עמוק, מחממים את שמן הזית על להבה בינונית ואז מטגנים את החצילים עד שהם זהובים ורכים (כ-5-7 דקות).
  5. כשאתם מסננים את החצילים, מניחים אותם על מגבת סופגת כדי לספוג את השמן.
  6. באותו סיר, טגנים את הבצל עד שהוא משחים.
  7. מוסיפים את השום והגמבה, ומטגנים עד שהגמבה מתרככת.
  8. מערבבים את החצילים המטוגנים עם יתר המרכיבים, מוסיפים לֶמَنْתָה של מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  9. יוצרים רוטב לימון עם מלח ופלפל, ויוצקים אותו על הסלט.
  10. מעטרים עם פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם פריך!

שלבים נוספים

אם אתם מעוניינים לגוון את הטעמים, לחשוב על תוספות אפשריות שיהפכו את הסלט הזה למשגע אפילו יותר. אפשר להוסיף טחינה, זיתים שחורים או אפילו אגוזים קצוצים שיעניקו לסלט קראנץ' אהוב.

תוספות ושדרוגים

כדי להנעים את הסלט הזה, אפשר לשדרגו בכמה דרכים. אתם יכולים להוסיף פרוסות גבינת פטה מעל, או לשים קצת רימון לקישוט – כל אחד מהם ייתן נופך אגדי למנה!

שאלות ותשובות

איך אני יודע מתי החצילים מוכנים לאכילה?
מתי שהם נראים רכים וזהובים, פשוט תטעמו חתיכה קטנה.

האם ניתן להכין סלט חצילים מטוגנים ביום הקודם?
מומלץ להכין אותו טרי, אך אם ישאר, אפשר לשמור במקרר. הוא רק יטעם יותר טוב לאחר כמה שעות.

אפשר להחליף את השום בטעם אחר?
כמובן, אפשר לשים שום קלוי או אפילו להתחיל את המנה עם יחידת שום קלוי!

אילו תוספות נוספות אני יכול לשים?
ליים, טחינה, אגוזי פקאן קצוצים, רוטב סויה – כל דבר שיגביר את החוויה!

האם זה סלט בריא?
בהחלט! החצילים מלאים בנוגד חמצון ויחד עם השמן זית, מדובר במתכון בריא ומדהים.

האם ניתן להקפיא את הסלט?
מומלץ לא להקפיא סלטים עם חצילים, מכיוון שהם עשויים לאבד את המרקם שלהם.

כמה זמן החצילים צריכים להיות במסננת?
כ-15 דקות של מלח, כדי להוציא נוזלים.

אפשר לשים במקום החצילים ירקות אחרים?
כן, אפשר גם לקחת קישוא או לקשור עם כרובית!

מהו הרוטב המושלם לסלט הזה?
מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל – קל ופשוט!

האם אני יכול להכין את הסלט הזה ללא טיגון?
בהחלט! אפיה בתנור או טיגון בשמן זית יוצר תוצאה נפלאה.

לסיום, הסלט הזה אינו רק מתכון, אלא חוויה שמחפשת את הבירות שלכם! אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולקרוא לחברים שלכם להרגיש את הקסם הזה יחד עימכם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​