מתכון משתגע: קציצות פסטו ועוף – המנה המושלמת!
תארו לעצמכם את השם "קציצות פסטו ועוף" גולל את עצמו לחלל החדר, ופולש אליכם עם ניחוח של בית חם, של הורים וסבתות, של נוסטלגיה עוטינת אהבה. זו לא סתם מנה, זו חוויה של ממש! אנחנו הולכים לגלות איך להכין קציצות מדהימות, שמיועדות לייצר חיוכים על פני כולם, ממדינת ישראל ועד קצה פינה בעולם! אי לכך, קיצצו את כל מה שיביא לכם נקודות יצירתיות והכינו את המטבח, כי אנו הולכים להתחיל את המסע הקולינרי שלנו!
זמן הכנה ומידע נוסף
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
קציצות הללו לא רק מדהימות בטעמן, אלא גם טובות לחך. מהנסיון שלי, כל מי שטועם מתלהב מהן ומבקש את המתכון!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות הממכרות הללו, אנו נحتاج למרכיבים בסיסיים, אך כל אחד מהם תורם משהו מקסים לחווית הטעם הכללית.
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1/2 כוס פסטו טרי (אפשר גם גרסה ביתית)
- 1/4 כוס Breadcrumbs (או פירורי לחם)
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כוס פרמזן מגורר (או גבינת מוצרלה, למי שאוהב גבינות יותר נימוחות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
בשבילנו, מדובר בקציצות שמעולות בכל עונה. אפשר גם להמיר את עוף לטופו כדי לייצר גרסה צמחונית או טבעונית, ואם רוצים גרסה דלת פחמימות, אפשר פשוט להחסיר את הפירורי לחם.
שלבי ההכנה
והנה, רגע לפני שמתחילים – אם מתחשק לכם לדרוג את הקציצות עם תוספות קלות, כמו עגבניות קצוצות, זה הזמן!
- מניחים את חזה העוף הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הפסטו ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת מתמזגת.
- מוסיפים את פירורי הלחם, הביצה וגבינת הפרמזן ומערבבים שוב.
- מעבירים את התערובת למקרר ל-5 דקות כדי להתייצב.
- מחממים מחבת עם שמן זית על חום בינוני.
- מכינים קציצות בגודל ובצורת כדור בעזרת הידיים ומניחים במחבת.
- מטגנים כל צד כ-3-4 דקות עד שזהב ומעלף.
- מעבירים את הקציצות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מנמנעים להחסיר את המגש והאורחים כבר לא מחכים!
כיצד אפשר לשדרג את הקציצות?
אומנם הקציצות הללו מושלמות כמו שהן, אבל בהחלט אפשר להוסיף להן טאץ' אישי. אם מתחשק לכם, אפשר לשדרג את הקטנות הנפלאות בתוספת של:
- סלט ירקות קצוץ בצורה מרעננת עם רוטב לימון ואיילי
- פסטה על בסיס עגבניות ורוטב פסטו נוסף
- רוטב יוגורט בטעם בולגרי עם עשבי תיבול
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
מומלץ לשים את הקציצות בקופסה אטומה ולשמור במקרר עד 3 ימים. הן נשארות רכות ומוכנות למאכל בכל רגע!
האם יש אפשרות להקפיא את הקציצות?
בהחלט! לאחר שהן התקררו, אפשר להקפיא אותן בשקית קפיצים עד 3 חודשים ולחמם כשתהיו מוכנים.
האם אפשר להכין את הקציצות על גריל?
כן! גריל יכול להניב קציצות עם טעם מעושן משגע. פשוט תבצעו את אותם שלבים, ומניחים על גריל מחומם לחמש-שש דקות עם סיבוב באמצע.
האם ניתן להשתמש בבשר אחר במקום עוף?
בוודאי! תוכלו להשתמש בחזה הודו, בשר בקר או גם דגים כמו סלמון.
מה ההמלצה שלכם על תוספות לסלט?
באופן אישי, אני אוהב לשים עליי את הסלטעם הטרי כמו עגבניות, מלפפונים, פרוסות אבוקדו ועלי רוקט. זה משנה את המשחק לחלוטין!
האם הכנת פסטו בבית מגיעה טעם טוב יותר?
כמובן! פסטו ביתי עם צנוברים טריים ובזיליקום יוצר פיצוץ של טעמים!
האם אנחנו יכולים להכין את הקציצות בתנור?
בהחלט! מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים במשך 20 דקות, עד שהן משגעות וזהובות.
כמה עוף אתם ממליצים לקנות לקציצות?
ל-4-6 מנות, 500 גרם חזה עוף זה מושלם ונותן את התוצאה הכי טעים שיש!
איזה רטבים הולכים טוב לצד הקציצות?
אני מאד ממליץ על רוטב יוגורט, רוטב חריף או רוטב עגבניות קליל לנגיעה איטלקית 🙂
מה הטיפ הכי חשוב להכנה נכונה של קציצות?
לערבב בתשומת לב! המילוי לא צריך להיות דחוס מדי, זה יכול לשפוך על האוויריות של הקציצות. אפסו את המלח ופלפל בהדרגה!
אם עמדתם איתנו עד כאן, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם! שיהיה בתיאבון!