איך להכין קציצות בשר עם אפונה בקלות ובטעמים מעולים

מתכון לקציצות בשר עם אפונה – סוד מהמטבח הגלילי

דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים למטבח, הניחוחות המתוקים של הבשר המתובל מערבבים עם ריח של אפונה ירוקה טריה. ההרגשה הזו, של להכין אוכל ביתי, מקפיצה אתכם לעולם של טעמים מדהימים וממכרים. קציצות בשר עם אפונה הן לא סתם מנה, הן תוצר של אהבה, מסורת ושפע של טעמים שגורמים לכולם ללקק את האצבעות! זה הזמן להתארח אצלכם במטבח ולגלות את המתכון הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת המומנטום בשיאו! הכל כבר מוכן, ואנחנו מוכנים לגשת לשרשרת רכיבים מדהימים שיביאו את הקציצות לרמה משגעת. מדובר במרכיבים פשוטים שזמינים כמעט בכל בית, ושכדאי שתכירו:

  • 500 גרם בשר טחון (עגל או טלה, מה שאוהבים!)
  • 150 גרם אפונה קפואה או טרייה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 50 גרם פירורי לחם
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית מטוגן
  • קצת פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

עוד רגע נאכסן את המרכיבים ונתקדם למתכון המושלם! אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הבשר עם בשר סויה טחון ולוותר על הביצה בעזרת מעדן צמחי.

שלבי ההכנה

מהמם, נכון? עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלבים שיביאו את הקציצות אל שולחן האוכל שלכם.

  1. חימום שמן זית במחבת עם בצל קצוץ עד שהוא מזהיב ושקוף.
  2. לאחר מכן, נוסיף את השום ונטגן עוד דקה עד שהריח יתחיל להתפשט.
  3. במקביל, ניקח קערה גדולה ונוסיף את הבשר הטחון, אפונה, בצל מטוגן, שום, ביצה, פירורי לחם, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
  4. נערבב היטב את כל המרכיבים עד שהתערובת תהיה אחידה.
  5. נחמם את השמן במחבת על חום בינוני.
  6. ניצור קציצות קטנות מהתערובת ונטגן כל צד עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  7. נוציא את הקציצות על נייר סופג, כדי לספוג עודף שמן.
  8. קישטו עם פטרוזיליה קצוצה והגישו חם!

וזהו! ההכנה העצומה, המיוחדת והטעימה הזו מוכנה להיכנס לתיאבון שלכם! קציצות בשר עם אפונה המורכבות מהכל ומעל הכל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

תמיד יש מקום לשדרוג, נכון? אפשרויות רבות נפתחות כאן! יש באפשרותכם להוסיף לתערובת מעט גבינת פטה מפוררת שהופכת את הקציצות לעשירות בטעמים. ואם אתם מעוניינים לגוון, אפשר לשלב קובות קטנות של פלפל חריף מתוק כדי לתת קצת בעיטה למנה.

וכמובן, אל תשכחו להגיש לצד טחינה או רוטב יוגורט עם נענע – איזה מעלף זה יהיה!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום הבשר הטחון?
ניתן להשתמש בבשר סויה טחון, קציצות מקטניות או טופו במרקם טחון. כל אפשרות כזו תביא טעמים שונים ותהיה בגישה בריאה יותר.
האם אפשר להכין את התערובת מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת יום מראש ולשמור במקרר, כך שהטיול שלכם למטבח ייקח פחות זמן ביום ההגשה.
האם אפשר להכין את הקציצות בתנור?
כן! 🙂 התחילו עם חימום התנור ל-180 מעלות ואז שטפו את הקציצות בשמן זית והשאירו אותן בתנור כ-25-30 דקות – האיכות והרכות יישמרו.
באיזה תוספות כדאי להגיש את הקציצות?
הקציצות מתאימות עם סלט ירקות טריים, אורז או חלה רכה. אפשר גם להגיש עם פירה תפוחי אדמה או חצילים קלויים.
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! לאחר הטיגון, תנו להן להתקרר ושימו בשקית אטומה. כך תוכלו לשמור על טעמן המיוחד גם לאחר שבועות!
כמה חלבון יש בקציצות?
בהתאם לכמות הבשר והשומנים, יש כ-20 גרם חלבון בכל קציצה, כך שהמנה הזו ממש מזינה!
למה לא להחליף את האפונה בדברים אחרים?
אפונה מוסיפה טעם מהותי וקורט צבע מדהים למנה, אך ניתן גם לשים תירס או קישואים קצוצים – רק חשוב לא לאבד את הטעם המרכזי!
איך אפשר לדעת שהקציצות מוכנות?
הקציצות צריכות להיות זהובות ומבושלות לחלוטין. אם מכינים בתנור, סעיף הזמן חשוב – הנבחר הוא כ-25 דקות לפחות.
לאיזה סוג אוכל מומלץ לתת את הקציצות?
אוכל יומיומי עם טעמים כמו סלט עדשה או אורז עם ירקות מאודים פשוט משגעים במינונים נכונים!
איך אפשר להעביר את האווירה של קציצות הבשר לסעודה חגיגית?
כשהקציצות מופיעות על השולחן עם רוטב טחינה רך, סלט טרי ובצק עלים קלוי לצידם – האווירה תהיה עשירה ומושלמת!

אז מה עכשיו? הצעד הבא הוא לספר לחברים על המתכון הזה ולהפיץ אותו ברשתות החברתיות. כל אחד צריך לטעום את הקציצות המדהימות והאגדיות האלה. שיהיה לכם תיאבון נהדר!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​