קציצות תפוחי אדמה עם בשר – מתכון מדהים שלא תרצו לפספס!
כשהריחות המוכרים של קציצות תפוחי אדמה עם בשר מתחילים לשרוץ במטבח, עולה בנו תחושת נוסטלגיה בעוצמה שלא ניתן להחמיץ. כל ביס הוא מסע חזרה לעיתים הטובות של אוכל סבתא, מקום שבו היה תמיד חם ונעים. זהו מתכון שמורכב מרכיבים פשוטים, אבל התוצאה היא אגדה. קציצות רכות ונימוחות, שנטמעות בין תפוחי אדמה מתובלים ואיכותיים לבין בשר טחון משובח שמעניק להם טעם מיוחד. ואנחנו חייבים לציין שהקציצות האלה, שמביאות עימן טעימות משגעות, הן לא סתם קציצות – הן ממכרות!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המהממות הללו, נשמח שתאספו את הרכיבים הבאים:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
- 400 גרם בשר טחון (בקר או עוף, לבחירתכם)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית אבלגה בוסר (או כמון נוסף לפי הטעם)
- שמן לטיגון
מכירים חברים טבעוניים? ייתכן שתרצו לקחת את המתכון הזה לשדרוג ולנסות גרסה טבעונית על ידי החלפת הבשר בטופו או קטניות מבושלות, והביצה ניתן להחליף ברסק תפוחים או תחליפי ביצה מוכנים בשוק!
שלבי ההכנה
ועכשיו, בואו נצלול לעולם הקסום של הכנת הקציצות!
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עד שיהיו רכים, כ-20 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה חלק.
- במחבת, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.
- מעבירים את הבצל המטוגן לקערה עם תפוחי האדמה המועכים.
- מוסיפים את הבשר הטחון, הביצים, פירורי הלחם, פטרוזיליה, כמון, מלח ופלפל לקערה ומערבבים היטב עד שיש תערובת אחידה.
- מעצבים קציצות בעזרתם של כף ידכם (נא לא להיבהל, זה אומר שאתם במסלול ישר אל הלב!)
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן שחומות ופריכות מכל הצדדים.
- מניחים את הקציצות המוכנות על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
בא לכם לעשות שדרוג? תשקלו להוסיף לתערובת הקציצות חרדל או שמן זית – זה יעניק למנה שלכם טוויסט חדשני. רוצים להפוך את המנה למרעננת יותר? נסו ללוות את הקציצות בסלט ירוק קיצי או ברוטב יוגורט עם נענע שמוסיף את הטאץ' המושלם. ואולי תחליטו להגיש את הקציצות בתוך פיתה עם סלט ירקות טרי? לא משנה מה תבחרו, אנחנו בטוחים שתהיה זו חוויה שאין כמותה!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי בשר טחון? מה לעשות?
יש מקום רחב לניסוי! אפשר להשתמש בעוף טחון, בשר בקר או אפילו להכין גרסה טבעונית עם טופו או קטניות מבושלות.
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות ולהקפיא אותן לפני הטיגון. כשהן קפואות, פשוט טגנו ישר מהמקפיא והן יהיו מעלפות ומושלמות!
למה צריך לפורר את הלחם?
פירורי הלחם עוזרים לקציצות להחזיק את הצורה שלהן תוך כדי בישול ומוסיפים קראנצ' מסוים שכולנו אוהבים.
כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
קציצות המוכנות נשמרות במקרר כ-3 ימים. פשוט חימום אותן לפני ההגשה.
האם ניתן להכין קציצות בתנור?
בהחלט! אתם יכולים לאפות את הקציצות בתנור על טמפרטורה של 200 מעלות במשך כ-25-30 דקות.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
הקציצות צריכות להיות זהובות ופריכות מבחוץ, ורכות ועסיסיות מבפנים. זה הזמן להסיר מהכיריים!
מה אפשר להגיש עם קציצות תפוחי אדמה?
אפשר לשלב אותן עם רוטב עגבניות סמיך, סלט טרי, פירה תפוחי אדמה או אורז, תלוי במה שמתחשק.
האם יש חומרים שאפשר להחליף?
כמובן! אפשר להוסיף ירקות קצוצים לתערובת או לשנות את תיבול הקציצות בהתאם לטעמים האהובים עליכם.
מה אם אני רוצה שהקציצות יהיו חריפות?
אוהבים חריף? הוסיפו מעט חריף, כמו צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה לתערובת.
האם ניתן להכין גרסה דלה בפחמימות?
בהחלט! אפשר להפחית את כמות תפוחי האדמה ולהוסיף קישואים מגוון ירקות אחרים, בהתאם לטעמים שלכם.
קציצות תפוחי אדמה עם בשר הם מתכון נהדר שישמח את כל המשפחה. שימו לב לכל ההמלצות והשדרוגים, שחקו עם הטעמים ותיהנו מכל ביס. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם כל חבריכם, כי מדובר במטעמים הכי טעים שיש!