קציצות פרסה של סבתא מטילדה שלא תשכחו לעולם

קציצות פרסה של סבתא מטילדה

שואלים את עצמכם איך מכינים קציצות פרסה שהן מדהימות, משגעות וגם מוכרות לא רק בבית אלא גם בצד השני של הרחוב? הצטרפו אלינו למסע הקולינרי הזה, שבו נזכה להרגיש את טעם הבית האגדי והחמים, ממש כמו שסבתא מטילדה הכינה. כל ביס יוכל להחזיר אותנו לתקופות קסומות, בהם הסביצות והפרסים הפכו למדבר מהסוג הכי טעים שיש.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי זה מתאים

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מינון: 6-8 מנות

נכון, ערב קיץ חמים עם ריח של קציצות פרסה מטפטפות בשמלות טהור מזכיר לנו את הזמנים של סבתא, כשהמגבת המתוזזת שלה נראתה כמו בטיחות מקצועית בכל בישול. זה הזמן להתנסות במתכון הזה, להרגיש את השמחה שבצל, בקרדי דינמיות של שום ולגלות איך הכל מתחבר בצורה מושלמת.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם פרסה קצוצה דק
  • 250 גרם בשר טחון (בקר או טלה, לפי העדפה)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח (אפשר קמח גרם לטבעונים)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס בצל קצוץ קטן
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון
  • לתוספות: חמוץ ירוק, טחינה או יוגורט חם

תשכחו מהפיתויים של קציצות אחרות, כשיש את קציצות הפרסה של סבתא מטילדה. הן כל כך מושלמות שתרצו ללקק את האצבעות ולחזור על הביקור שוב ושוב. ואם מישהו חושב שהוא יכול להתנגד לפיתוי, נו, תגידו לי מה הסוד שלה! ומה שנחמד הוא שאפשר לשדרג את המתכון לפי מה שיש לכם בבית.

שלבי ההכנה

  • שמים את הפרסה הקצוצה במקציף ומערבבים אותה במשך 5 דקות.
  • מוסיפים את הבשר הטחון, הבצל, השום והפטרוזיליה ומערבבים שוב.
  • שמים את הביצים לתוך קערה נפרדת ומקציפים בעזרת מטרפה.
  • שופכים את הביצים לתוך התערובת ומערבבים את הכל היטב.
  • מוסיפים קמח ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  • מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מניחים חצי שעה במקרר כדי שהקציצות יתייצבו.
  • מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  • בעזרת כף יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג וטובלים אותן בשמן.
  • מטגנים עד שהן מקבלות גוון זהוב ומדהים מכל הצדדים.
  • מניחים על נייר סופג על מנת לספוג את השמן העודף.

לאחר שסיימנו עם ההכנה, חשוב לדעת שאפשר לבחור להכין קציצות טבעוניות על בסיס קטניות במקום בשר. גם רצועות טופו יתאימו מצוין, וישדרגו את המנה בלי להיות כבדים. תרגישו חופשיים להתנסות ולשדרג!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם תרצו לשדרג את המנה, תמיד אפשר להוסיף לתערובת פרוסות וסלק קצוץ, שייתנו צבע ויוסיפו טעם ייחודי. אפשר גם להוסיף טחינה מעל באופן שייתן להן טעם אגדי ומעניין. טעם החמוץ והממכר של הלימון יעלה את הטעמים עוד יותר.

שאלות ותשובות

אילו גרסאות אפשרויות יש למתכון הזה?
בערך באותו אופן שאנחנו מכינים קציצות, אפשר להכין קציצות ירק או קציצות מתוך מחית של דג. גם סויה יכולה להתאים.

האם ניתן להקפיא קציצות פרסה?
כן, אפשר להקפיא את הקציצות מבושלות או לא מבושלות, ולחמם אותן מאוחר יותר. זה אתגר מאוד!

איפה מומלץ להגיש את הקציצות הללו?
הקציצות יעלו לרמות גבוהות אם תגישו אותן על מגש ליד חלה טרייה ומרק חם!

האם אפשר להפיק את הקציצות בלי טיגון?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות בתנור בתבנית עם מעט שמן עד שהן מתהדרות בגוון זהוב.

מה אפשר להחליף במקום החומרים השומניים?
אם אתם מחפשים חלופות שונות, יוגורט דל שומן יכול לשדרג את המנה בצורה מעולה.

איזה דגש חשוב לשים במי שמתחיל עם קציצות?
מאוד כיף להתחיל עם קציצות, אבל מומלץ לא לוותר על השלב בהכנה ולהשקיע באיכות המרכיבים.

מה המים שגונבים מהקציצות ולא משאירים בעיות?
אם לא סוחטים היטב את פרסות, אפשר לסיים עם קציצות רכות מידי.

האם יש זמן שהקציצות לא יהיו בתנור?
הן יכולה להיתקע כשלושה ימים. אבל בגלל שזה מרגיש הכי טעים שיש, מומלץ לא להמתין יותר מידי!

מה האפשרויות ההגשה המוצלחות ביותר?
קציצות פרסה הולכות מצוין עם סלט טברי מרענן ומאפה לחם פריך. תוספות טריות משדרגות את כל המנה!

למה קציצות פרסה נחשבות לקלאסיקה במטבח?
בזכות השורשים המסורתיים והעצב שיש כאן, מדובר במנה מדהימה שהופכת לבסיס של הזיכרונות מהבית.

תהיו בטוחים שהמנות שלכם לא רק יזכו למחמאות, אלא גם יפרצו למקומות חדשים של טעמים. תרגישו חופשיים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי באמת, קציצות פרסה של סבתא מטילדה הן חוויה ששווה לחוות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​