קציצות עוף ברוטב עגבניות – מתכון שיגרום לכם לחזור על הכל שוב ושוב!
מדי פעם, מתכון שמיוצג על השולחן מצליח להזכיר לכולנו את הרגעים הקסומים של ילדותנו. קציצות עוף ברוטב עגבניות הן אמנם נדבך קלאסי במטבח הבית שלי, אבל כשמדובר באוכל, לפעמים ניתן לשדרגו ולחדש, כך שהטעמים יהיו מדהימים, ממכרים ומשגעים. אז בואו נצלול יחד למעמקי המתכון הזה, ונגלה איך להכין קציצות עוף ברוטב עגבניות שיגרמו לחברים ולמשפחה שלכם לבקש עוד ועוד!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק לכ: 4-6 מנות
הקציצות הללו, כשהן נוטות לשקוע ברוטב העגבניות, מתמזגות במעין חיבוק של טעמים. זוהי מנה שמתאימה לכל ארוחה, בין אם מדובר באירוח משפחתי או סתם בחגיגת סוף שבוע קטן בעצמנו. הזמן שלכם חוסך המון, כשאתם משאירים את הטרחה של הבישול בעורף. יש משהו אגדי בניחוח המפיץ את עצמו ברחבי הבית כאשר האוכל מתבשל, כמו שעטיפות החום של הבית משתררות סביבנו.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית טימין יבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית לטיגון
- 1 קופסה (400 גרם) רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- 1 כפית סוכר (שיהפוך את הרוטב למתוק ככה שאף אחד לא יאמין שזה לא מגיע מבית סבתא)
מרכיבים חלופיים
כידוע, כל אחד אוהב לגוון מדי פעם. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להמיר את עוף ב"גונדי" או בסויה טחונה. כמו כן, להקפיא חלק מהקציצות ולמלא קופסה פנויה בכל רוטב עגבניות שתרצו. אם אתם מעדיפים לקבל טעמים ים-תיכוניים, תוכלו להוסיף לתערובת של הקציצות גם קימל או כמון.
שלבי ההכנה
כשהעוף מבושל עם כל החומרים והשילוב שורף את הגסטרונומיה, אנחנו מתרגשים אחרי הכנה מאוד פשוטה! כל שלב במתכון הזה מקרב אותנו למנה המושלמת הזו.
- נחמם מעט שמן זית במחבת על חום בינוני ונטגן את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
- נוסיף את השום הקצוץ ונטגן עוד דקה עד שהשום מתחיל להזהיב.
- ניקח קערה גדולה, ונניח בה את הנתחים טחונים של העוף.
- נוסיף את הבצל והשום המטוגן לקערה, ביחד עם הביצה, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הטימין, המלח והפלפל.
- נערבב היטב עד שהתערובת תהיה אחידה.
- נכין קציצות בגודל בינוני מהתערובת – תלוי בכמה קציצות אנחנו רוצים (תכל’ס – מי סופר?).
- לאחר מכן, נכניס את הקציצות למחבת עם שמן זית חם, ונטגן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
- כשהקציצות מטוגנות, נניח אותן בצד ונמשיך להכין את הרוטב.
- באותה מחבת, נניח את רסק העגבניות, שני כוסות מים וזוס ובשוליים שקסם מתגלם לאט.
- נבשל על חום נמוך במשך כ-15 דקות, תוך ערבוב יומי כדי שהרוטב יתמזג בזמן השחיתות של הקציצות.
- נכניס את הקציצות לרוטב ונבשל עוד 10 דקות, עד שהן נמרחו בטעמים המהשגעים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כשמדובר בקציצות עוף, יש אינספור תוספות שיכולות לשדרג את המנה עוד יותר. למעשה, אפשר לתבל את הרוטב בתיבול מכל סוג: כמון, פפריקה מתוקה או חריפה.
לגרסה איטלקית, תוכלו להוסיף גבינת מוצרלה למעלה כשהקציצות מתבשלות ברוטב. לפלפליה של טעם נוסף, ערבבו כמה זיתים לכדי טחינה עדינה – והמנה תצא במרקם מנצח!
שאלות ותשובות
איך יודעים מתי הקציצות מוכנות?
הקציצות צריכות להיות זהובות מבחוץ ומבושלות מבפנים. בדקו את האמצע כדי לוודא שאין חלקים ורודים.
האם יש דרך לעדן את הרוטב?
בוודאי! אפשר להוסיף שמנת לבישול לתוצאה קרמית. זוג את זה עם ספגטי, והגן התבררוטבו משתלם.
האם אפשר להחליף את העוף בטופו?
חד משמעית! קציצות תפו"ב (אם תרצו לקרוא להם כך) יוסיפו טעמים חדשניים ומגוונים.
אפשר להכין את הקציצות לפני זמן ולהקפיא אותן?
בהחלט. קציצות מבושלות יקרמו לתת הרוסות לשלל מאכלים או לארוחת ערב קלה בלחיצת כפתור.
מה אני יכול לשים אם אין לי רסק עגבניות?
אפשר להשתמש בעגבניות קצוצות או גזר גמדי שיתנו מתיקות שנותנת משמעות חדשה לרוטב.
מה להגיש לצד קציצות העוף?
מגוון תוספות! תוכלו להכין אורז בסמטי, פירה קרמי, או סלט ירקות מרענן עם טחינת שומשום.
מה עושים אם הקציצות מתפוררות?
אחד הדברים המייחדים את המתכון הזה הוא להקפיד על תוספת פירורי לחם. ידנו הולכות להביא תוצאה עסיסית יותר, פחות מתפוררת.
האם אפשר להכין את הרוטב בחוץ?
בוודאי! רוטב עתיר עגבניות יכול להתאים לכל מאכל שמתבשל על הפלטה.
מתי אפשר להכין את המנה שוב?
עכשיו זה הזמן! תופתעו לגלות שהמנה הזאת מאוד קלילה ולא משנה רביעי או שישי, כל מפגש משפחתי חייב אותן.
מה אתם יכולים להוסיף לקציצות אם אתם אוהבים יותר עשבי תיבול?
אפשר להוסיף אורגנו או בזיליקום טחון לתערובת – כך שהטעמים ישלימו במושג המושלם.
אני מזמין אתכם לנסות את המתכון הזה, ולשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות. באמת שהשיתוף יכול להפיץ אהבה למרחקים, ואולי בעצם, לגלות שמישהו יעשה קציצות כאלה בשבילהם. 🍽️