ערכת אבא של שבת מפוארת לחיים – המתכון הנחשק!

ערכת אבא של שבת מפוארת – לחיים

דמיינו את הרגע שבו אתם מתאספים עם המשפחה סביב שולחן השבת, כל אחד מכם עטוף ברגשות חמים ונעימים. במרכז השולחן ניצבת ערכת אבא של שבת מפוארת, כמהים לחיים ורחוק מהמובן מאליו. כל פרט בשולחן הזה מכיל סיפור, מסורת, והבנה עמוקה של מה זה אומר להיות חלק מהמשפחה שלכם. במאמר הזה נחשוף אתכם למתכון המהמם והמעשיר של ערכת אבא בשבת, שניתן להגיש אותו בגאווה ולהותיר טעם של עוד אצל כל האורחים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

אחרי ההקדמה המרגשת, הגיע הזמן לחזות ברשימת המרכיבים. מדובר בשילוב מדהים של טעמים, צבעים וריחות שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם עומדים לקצור פרסים בעבודת השף שלכם. הנה מה שתצטרכו:

  • 1 כוס אורז בסמטי, שהוא אורז מאוד פופולרי במטבח האסיאתי ונחשב לאורז המושלם לכל סוגי המנות
  • 200 גרם חזה עוף, אולי החומר שהופך את מנת האבא של שבת שלך למאוד לבבית ונימוחה
  • 1 בצל גדול, פריזאי או אדום, שיביא הרבה טעמים למנה
  • 3 השיניים של שום, במתח הבלתי נגמר בין פיקנטי לטעים
  • 2 גזרים בינוניים, שהם מתוקים מאוד ומחברים בין כל המרכיבים בצורה מושלמת
  • 1 פלפל אדום, צבעוניות וטריות לכל מנה
  • 1 כוס מים רותחים, שיביאו את כל הדברים טובים יחד
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • ¼ כוס שמן זית, שהכי טעים שיש, הוא מה שנותן את הטאצ' הסופי

מעבר לזה, יש אפשרויות שונות להחליף או להוסיף ייחודיות למנה. לדוגמה, ניתן להשתמש באורז חום בהכנה בריאה יותר, או בחזה טופו לגרסה טבעונית.

שלבי ההכנה

כעת, אנחנו מתקדמים לשלב ההכנה. זו השעה שלכם להפגין את הכישורים הקולינריים שלכם ולהכין משהו אגדי שיהיה פשוט נמס בפה.

  1. נתחיל בסך הכל לחמם במחבת את שמן הזית על חום בינוני.
  2. בינתיים, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת, טועמים את הטעמים לקראת ערבוב.
  3. מוסיפים שום קצוץ לדקות נוספות של טיגון.
  4. לאחר שהבצל והשום מתרככים, מוסיפים את חזה העוף חתוך לקוביות ונאכל להם בתשוקה.
  5. כשזה מתייבש ונראה משגע, מוסיפים את הגזרים והפלפל, ומערבבים כראוי.
  6. כשהכל נצבעו בצבעים חזקים ומעוררי תיאבון, מוסיפים את האורז ופשוט מערבבים הכל יחד.
  7. שפכו את המים הרותחים על התערובת, לקראת המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה.
  8. כשהמים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות או עד שהאורז סופג את המים.
  9. לאחר שהאורז מתבשל כמו שמש בכל ימות השנה, יש לערבב את המנה בעדינות ולהגיש לשולחן.

Toppings and Upgrades

לאחר שיבלתם את המנה המהממת, אתם יכולים להוסיף שדרוגים כדי להפוך אותה למושלמת. לדוגמה, טחינה מעל או חומוס שמתווספים למנת האורז יכולים להוסיף עולם של טעמים ומרקמים. גם קצת אגוזי קשיו קלויים מעל יוסיפו פריכות שהופכת את כל החוויה למושלמת. חשוב לזכור שגם תוספות בריאותי כמו עשבי תיבול קצוצים יכולים להעניק למנה את הפינה הבריאה שלה.

שאלות ותשובות

איפה ניתן למצוא את האורז בסמטי?
אורז בסמטי ניתן למצוא בחנויות טבע וברשתות מזון רבות. הוא נפוץ מאוד וקל להשגה.

האם ניתן להחליף את חזה העוף?
בוודאי! תוכלו להשתמש בחזה טופו או אפילו פטריות לצורך גרסה טבעונית.

מהו הזמן האידיאלי להכנת המנה?
הזמן שציינתי פה הוא 30 דקות הכנה ושעה בישול, אך בהחלט ניתן לשנות לפי הצורך שלכם.

האם ניתן לחשוב על גרסה דלת פחמימות?
כמובן! רק להחליף את האורז בקלוריות נוצצות כמו פחמימות לא ריקות, כמו כרובית מפוררת.

מה אפשר להוסיף למנה כדי להעשיר את הטעמים?
כמובן שמומלץ להוסיף תבלינים כמו כמון או קימל, או לחלופין להכניס קצת חרדל לתוך העוף.

האם מדובר במנה המושלמת לארוחת שבת?
בהחלט! מדובר במנה המובילה על השולחן ויכולה ללוות צעירה ומבוגרת כאחד.

איך לשמור על המנה אחרי שהתקררה?
ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים, ואחרי חימום קל תוכלו להרגיש כאילו הכנתם אותה לפני דקות ספורות.

כיצד ניתן להגיש את המנה?
החיים יראו הרבה יותר טוב עם סלט טרי לצד האורז ועם חלה חמימה מהתנור, שאותם נקלף ונשמח לטעום.

מה עושים אם נשאר יותר מדי אוכל?
אם נשאר אוכל, תוכלו לעטוף אותו היטב ולשמור אותו במקרר או להקפיא, אך כדי לא להגיע למצב הזה, כדאי להכין ממש שעות מוקדמות!

אז יקרים שלי, הגיע הזמן לצאת לדרך ולהפיץ את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות. אל תשכחו לשתף עם חברים שאוהבים לאכול כמו שאתם אוהבים, והבה נחתום את המאמר הזה עם ריחות התיאבון המיוחדים להערכות אבא של שבת! בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​