עוגת שוקולית פרווה מדהימה של קרין גורן
לפני שאנחנו נכנסים לעולם הקסום של אפייה עם שוקולד, תנו לי לשאול אתכם: מי לא אוהב שוקולד? אני בטוח שאין הרבה שיגידו "לא". והאמת היא, שכשמדברים על עוגות שוקולד, עוגת השוקולית פרווה של קרין גורן היא פשוט אגדה. מדובר בעוגה שמשדרת חמימות, טעם מעלף ומרקם נימוח, כזה שמרשים את כולם. אם אתם מתכננים לארח, או סתם רוצים לפנק את עצמכם, העוגה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לגרום לכולם להרגיש בעננים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 10 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנגיע לעיקר, חשוב להבין מה אנחנו מכניסים לתוך העוגה המדהימה הזו. והשוקולד הוא אולי הגיבור של הסיפור, אבל הוא בהחלט לא היחיד. מוכנים? הנה מה שאתם צריכים:
- 1 כוס רסק תפוחים (שימוש דל פחמימיות)
- 1 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 1/2 כוס קמח תפו”ח (או קמח ללא גלוטן)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (או כל אגוז אחר שאתם אוהבים)
אם אתם רוצים לגוון, אפשר להחליף את רסק התפוחים בקמח תפו”ח להכנה מדהימה יותר. כמו כן, החברים שלכם לא חייבים לדעת שהעוגה הזו פרווה. הכל באשמת השוקולד – גם הוא סוד המהות של העוגה. אז אל תהססו, זוזו לארון המטבח שלכם ותחפשו את החומרים הנדרשים!
שלבי ההכנה
ועכשיו לעניין האמיתי – איך מכינים את העוגה המושלמת הזאת? זה הזמן להיכנס למטבח, להתגלגל עם הקמח והקקאו, ולהתחיל להכין את הפרויקט המסודר שלנו:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ עם רפידת סיליקון.
- בקערה גדולה, מערבבים את רסק התפוחים, הסוכר והשמן עד שהתערובת הופכת חלקה.
- מוסיפים את הקקאו ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
- לאט לאט, מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובות ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- אם אתם רוצים להוסיף אגוזים, זה הזמן! מוזגים אותם לתערובת ומערבבים עד שהתפזרו באופן שווה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40 דקות. עשו את מבחן הקיסם – כשקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה!
- ממתינים שהיא תתקרר בכדי שתשמרו עליה רכה ונימוחה ואחר כך מפזרים עליה אבקת סוכר, אם תרצו.
ועכשיו, כשהעוגה מוכנה, בכיף אפשר להגיש אותה! תתפלאו כמה שהיא מככבת על השולחן וכל אחד ירגיש כאילו לקח ביס מעולם אחר.
תוספות והמלצות להמשך
מדובר בעוגה מדהימה בפני עצמה, אבל אם תרצו להפוך אותה למדהימה אף יותר, הנה כמה רעיונות לתוספות:
- כדורי שוקולד ממולאים בנוגאט – תוספת מדהימה!
- אין כמו שמנת מתוקה על סף העוגה, ומה אם נשלב גם פירות? כמו פטל או תותים!
- למי שאוהב את השוקולד שלו במגוון צבעים, אפשר להשתמש בשוקולד חלב, מריר ולבן לטעמים שונים ולטוויסט צבעוני.
- אל תשכחו את הגלידה – עוגת שוקולית עם כדורי גלידה ליד? משוגע!
שאלות ותשובות
איך הכנתי את העוגה לראשונה?
כשהכנתי את העוגה בפעם הראשונה, חיפשתי מתכון שיתן לי גם טעמים וגם מרקם נפלא. מהרגע הראשון, זה הפך להיות המתכון שלי לעוגות שוקולד.
האם אפשר להכין את העוגה ללא קמח?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח שקדים או בקמח תפו”ח, וזה עושה עבודה מדהימה. התוצאה נשארת מושלמת ומשגעת.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה נשמרת במקרר עד חמישה ימים, אבל אני ממליץ לחמם אותה מחדש לפני ההגשה – היא נפתחת כמו אגדה!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בוודאי! פשוט לחתוך ולהקפיא, חתיכות מגולגלות בקלות – משגע!
מה אני יכולה להגיש עם העוגה?
אני ממליץ להגיש עם קפה טוב או כוס תה, ולא לשכוח גלידה ליד. זה משלים את החוויה.
איך ניתן לשדרגו את העוגה?
אפשר להוסיף קפה לתערובת לקבלת טעם עמוק יותר, או לצפות בשוקולד מומס מעל – מושלם!
מה אם אני לא אוהב אגוזים?
זה בסדר, אפשר להשאיר את האגוזים ולהשתמש בגרגרי שוקולד במקום.
מה אם אני רוצה לגרסה טבעונית?
במקום רסק תפוחים, אפשר להשתמש בחלב סויה או מיץ תפוחים. הוספת אגזרים מספקת חוויית טעם מדהימה.
האם זה מתכון לארוחת בוקר?
למה לא? עם כל כך הרבה שוקולד, זה כיף להתחיל את היום בצורה מתוקה!
איך אני יכולה לשתף את המתכון עם חברים?
פשוט, שלחו להם את הקישור, או טפלו בביקור עם העוגה בכיתה – הם לא יתנגדו!
אתם מוכנים לצלול עמוק לתוך עולם השוקולד? עוגת השוקולית הזו לא רק שתספק לאורחים שלכם חוויה מלכותית, אלא גם תשדרג את יום שלם! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם על העונג הקולינרי המענג הזה!