עוגת גבינה עם ג'לטין ללא אפיה בטעמים מפתיעים

עוגת גבינה עם ג'לטין ללא אפיה

ישנם רגעים בחיים שבהם אנחנו פשוט זקוקים למשהו מתוק, מושלם ומדהים שמכניס אותנו לאווירה של חגיגה. עוגת גבינה עם ג'לטין ללא אפיה היא בדיוק התשובה להרגעים הללו! הדינמיקה בין קרם הגבינה הרך לבין בסיס הביסקוויטים העדין יוצרת חוויה קולינרית שמשגעת את החושים. בואו ניכנס לעולם המתוק הזה ונגלות יחד את הסודות שמאחורי המעדן המעלף הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • לכמה מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, לפני שנצלול לתהליך ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל החומרים בידי. להלן המרכיבים שנזדקק להם:

  • 200 גרם ביסקוויטים (לבהה שוקולד או ודאי)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 400 גרם גבינת שמנת רכה
  • 200 מליטר שמנת להקצפה (שכוללת לפחות 30% שומן)
  • 150 גרם סוכר
  • 2 שקיות ג'לטין (או 20 גרם ג'לטין אבקה)
  • לימון אחד (מיץ וגרגרי קליפה)
  • תמצית וניל (לפי טעם)
  • קמצוץ של מלח

עכשיו, כשברשותנו את כל החומרים, כדאי להזכיר שגם ישנן אפשרויות חלופיות לאלרגיים לגלוטן, שיכולים להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן ולהמיר את החמאה בשמן קוקוס.

שלבי ההכנה

בשלב הבא נתחיל בהכנה של העוגה המופלאה הזו. תהליך ההכנה הוא פשוט, ומהר מאוד תמצאו את עצמכם נהנים מהניחוחות המשגעים שעולים מהמטבח. כך נProceed:

  1. שמים את הביסקוויטים בכוס אוכל ומרסקים אותם עד שהם מתפוררים לחלוטין.
  2. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מעבירים את התערובת לתוך תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ ומשטחים את הבסיס.
  4. מכניסים את התבנית למקרר למשך כ-15 דקות כדי שיתייצב.
  5. בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת להקצפה עד שהיא מקבלת מרקם שלפני ההקצפה.
  6. מוסיפים את הגבינה, הסוכר, מיץ הלימון, קליפת לימון, תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב.
  7. בקטן, ממיסים את הג'לטין במים חמים ומערבבים עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
  8. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים בקפידה.
  9. יוצקים את התערובת על הבסיס שהתייצב ומיישרים את השטח למעלה.
  10. מכניסים למקרר למשך כ-4 שעות לפחות, עד שהתערובת מתייצבת.

ובכן, אפשר בהחלט להגיד שהעוגה הזו מתגלה כהצלחה מסחררת, ובטח תשאיר אתכם רעבים לעוד!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את העוגה, יש לכם שפע של אפשרויות. אפשר להוסיף לתערובת פירורי קוקוס או אגוזים קצוצים, ואם אתם מרגישים נועזים, למה לא לשדרג עם טעם של פירות כמו תותים או מנגו? פשוט גזרו את הפירות והניחו על השכבה העליונה אחרי שהעוגה התייצבה. ואם אתם חובבים שוקולד, פזרו שברי שוקולד מריר למעלה. זו בהחלט תוספת אגדי!

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את העוגה במקפיא?
כן, אפשר לשמור את העוגה במקפיא עד כשישה שבועות. הקפיאו אותה עד שתהיה קפואה לחלוטין ואז הוציאו לחימום של לילה במקרר לפני ההגשה.

אפשר להכין את העוגה עם גבינת יוונית?
בוודאי! גבינת יוונית תעניק לעוגה טעם עמוק ומיוחד וגם בריאותית היא בריאה יותר. שימו לב, ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד סוכר בהתאם לטעם.

איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
העוגה תהיה מוכנה כאשר היא מתייצבת לגמרי, כלומר כאשר היא לא רוטטת כשנוגעים בה.

האם יש אפשרות גרסה טבעונית?
כן! ניתן להמיר את הגבינה בגבינת קשיו או טופו ומעבירים את הג'לטין באגר אגר ושומרים על המתכון טבעוני לחלוטין.

מה ניתן לשדרג בעוגה הצנועה הזו?
יש כל כך הרבה אפשרויות! לגרסה פירותית ניתן להוסיף רוטב פירות יער או להניח פרוסות פרי יפהפיות על פני העוגה לאחר שהיא התייצבה.

האם אני יכול להמיר את החמאה לשמן קוקוס?
בהחלט! שמן קוקוס יהיה תחליף מצוין, רק שימו לב שבמקרה הזה הבסיס יכול להיות מעט יותר מרקם ייחודי.

מה אם אני רוצה להכין עוגה אישית?
במקום תבנית קפיצית גדולה, אפשר להשתמש בתבניות אינדיבידואליות קטנות. כל אחד יקבל את העוגה המורה שהוא אוהב!

כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
העוגה מחזיקה עד שבוע במקרר, אבל מי יודע אם היא תחזיק מעמד יותר מכמה ימים?

האם ניתן להשתמש בג'לטין ללא טעם?
כן, ג'לטין ללא טעם הוא האפשרות האידיאלית! הוא ייתן למרקם הקרמי להיות חלק והרמוני מבלי להוסיף טעם.

אילו משקאות הכדאי לשתות עם העוגה הזו?
עוגת גבינה מתמזגת נפלא עם קפה עשיר, תה מתוק או יין מתוק כמו רוזה.

אז למה אתם מחכים? העוגה המדהימה הזו מחכה רק לכם. אל תהססו לשתף את המתכון ולספר לחברים שלכם על התוצאה המעלפת שקיבלתם.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​