סלט פלפלים קלויים על האש – טעם של קיץ בכל ביס!
אין כמו הרגע שבו הטעמים מתערבבים והארומות מעוררות את כל החושים שלנו! סלט פלפלים קלויים על האש הוא בדיוק המתכון שעליו התווכחנו ובסופו של דבר, לא הצלחתי לדמיין חוויה טעימה יותר ממנו. גם אתם מכירים את התחושה כשאתם נוגסים בחתיכת פלפל קלוי? הוא מתמוטט בפה, נמס ונפעם באור השמש! וכל מה שאתם מרגישים זה אורח חיים ים תיכוני, כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש.
על הסלט הזה אני מכיר דרך השיחות עם חברים וקולגות שלי, שכולם מתלהבים ממנו עד השמיים. הוא מדהים, מושלם, משגע וגם קל מאוד להכנה! כל מה שצריך זה כמה פלפלים טריים, מעט בזמן על האש, ואז הוספה של תיבול קל. והתוצאה? סלט אגדי שמעלף את החיך! אז למה אתם מחכים? יאללה, בואו נכין יחד סלט פלפלים קלויים משגע!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן קלייה: 20 דקות
- רמת קושי: פשוט
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהכוכבים הם פלפלים צבעוניים על האש, מתחשק לי לשתף אתכם בכל המידע עליהם. הפלפלים הם לא רק טעימים, הם גם בריאים במיוחד! הם מלאים בוויטמינים, ובמיוחד בויטמין C! שידוע בתועלתו לחיזוק מערכת החיסון.
- 4 פלפלים (אדום, ירוק, צהוב, כתום) – שילוב של צבעים יוצר מראה חגיגי ואטרקטיבי.
- 3 כפות שמן זית – יוסיף תמצוגת טעמים עזה!
- מלח ופלפל לפי הטעם – תיבול הוא המפתח כאן.
- 1 כף חומץ בלסמי (או לפי העדפתכם) – יוסיף חמיצות מדהימה!
- שום קצוץ – מי לא אוהב את הריח המשגע של שום?
מרכיבים חלופיים
אין מי שלא אוהב להתנסות. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט שימו לב להשתמש בחומץ ולא לשים שום! אינכם רוצים שסלט יישאר מדהים גם עם גרסה ללא החומרים הנמצאים בו. ואין חוקים לקיץ.
שלבי ההכנה
אבל מה עושים? איך מגיעים לכך שהסלט יהיה כל כך טוב?
- שמים את הפלפלונים על גריל למשך 10-15 דקות עד שמקבלים חריצה נעימה – אל תוותרו על זה!
- מבשלים את הפלפלים עד שהם מתרככים וניתן לקלוף את הקליפה בקלות.
- מקלפים את הפלפלים ועורכים אותם על צלחת.
- בסיר קטן, מחממים את השום עם שמן זית על חום נמוך.
- מוסיפים את השום המוקצן יחד עם החומץ הבלסמי והמלח והפלפל.
- יוצקים את התיבול על הפלפלים ומערבבים בעדינות, כדי לשמור על הצורה.
- מניחים להתקרר מעט ומגישים עם קצת פוקצ'ה בצד.
טעימות ותוספות לשדרוגים
הסלט הזה מדהים בפני עצמו, אך אם אתם אוהבים לגוון, יש לכם אפשרויות אינסופיות. בעצם, אם אתם רוצים לתבל אותו עם עשבי תיבול כמו בזיליקום או פטרוזיליה קצוצה – זה רק יוסיף!
עשו ניסויים: הוסיפו גבינת פטה מפוררת – זה משגע! או אם אתם חובבי חום, מעט צ'ילי חריף יכול להקפיץ את הטעמים!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת מתי הפלפלים מוכנים לקליה רגילה ולא שרופים? הסתכלו על עור הפלפל! כשהוא מתחיל לקבל צבע כהה עם קטעים חרוכים, זה הזמן להוריד את הפלפל.
האם אני יכול להשתמש בפלפלים קפואים לסלט הזה? בהחלט! אם אין פלפלים טריים, פלפלים קפואים יכולים לעבוד, אך זמן הקליה עשוי להתארך.
האם ניתן להכין את הסלט הזה מראש? בוודאי! הסלט הזה נהדר גם לאחר יום במקרר, ככה שהטעמים מתערבבים יחד.
אני אוהב עזרים! האם אפשר לשים יוגורט בצד? בהחלט! יוגורט עם שום ואורגנו יכול להיות תוספת נהדרת.
האם אפשר להכין את הסלט עם תוספות אחרות? כן! תפוחי אדמה קלויים או קוביות חצילים קלויים? כולם נכנסים! זה יכול להיות סלט משגע!
מה השיטה הכי טובה לקלות פלפלים? קלייה על גריל או מסילה בישול – השיטה המושלמת היא על האש, זה נותן טעמים עמוקים ומדהימים.
מה עוד אפשר להוסיף? אפשר לשדרג עם קינמון אם אתם בחשק לנסות משהו חדש ולא שגרתי!
בלוס צמחוני? מה לעשות? הסלט הזה טבעוני לחלוטין, רק להקפיד לבחור בחומץ מתאים.
מדובר במתכון שאפשר להכין בחורף? בדיוק! כשיש לכם גישה לגריל או קופסה, תוכלו להכין אותו בכל שנה!
כיצד אוכל לשמור על טריות הסלט? מומלץ לשמור בקופסה אטומה במקרר. הכי טעים לשמור אותו עד ליום הבא!
מוזמנים לשתף אותו ברשתות החברתיות! 🌱 ספרו לחברים שלכם על המתכון המדליק הזה ותנו להם לטעום טעמים מקסימים שלא נשכחים!