סירות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות מתכון מנצח!

סירות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות

רגע, תעצרו! לפני שאתם מדלגים על המתכון המדהים הזה, תנו לי לשתף אתכם סוד קטן: סירות החצילים הממולאות האלו לא רק שהן אגדה בכף, אלא הן גם פותרות את הדילמה שהייתם מגלים כשמגיעים הביתה מהעבודה ורוצים להכין משהו משוגע ומושלם. רגע, תדמיינו לעצמכם איך החצילים הרכים, הממולאים בתערובת הבשר הנימוחה והשופעת, ישטפו את הפה שלכם ברוטב העגבניות המעלף. זה פשוט משגע! אולי עדיף שתכינו כמות כפולה, כי אני מבטיח שמי שיטעם לא יוכל לעמוד בפיתוי לחזור לדוג נוסף.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

סירות החצילים הללו מצריכות את המרכיבים הנכונים שיבטיחו לכם טעם אגדי ונדיר. כדאי שהכמויות יהיו מדויקות, כי כל מנה כאן היא יצירת אמנות קולינרית שאתם לא רוצים לפספס!

  • 2 חצילים בינוניים ומושלמים
  • 500 גרם בשר טחון (אפשר עוף, בקר או טלה!)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס רוטב עגבניות (או עגבניות מרוסקות)
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה (כמו אהבה, אז השתמשו בכמה שיותר!)
  • שמן זית לטיגון

כשהמדפים ממתינים לכם עם חצילים איכותיים, אל תשכחו לשאול את הלקוח בקול דמוי סבתא אם הם מוכנים לעזור לכם לשפר את המנה, כי לפעמים הדברים הקטנים הם שנותנים את הגוון הסודי. מעבר לכך, אתם יכולים לנסות גם עם חציל סגול כהה או חצילים זיתיים אם רוצים להתרענן.

שלבי ההכנה

וכדי להגיע למתכון המושלם, פשוט תעקבו אחרי הצעדים הבאים. תזרמו, תיהנו ותשמחו לאמץ את הכישרון הקולינרי שלכם!

  1. חותכים את החצילים לשניים ומעבים את פנים החציל בעזרת כפית, עד получения סירות חצילים שוות.
  2. מניחים את החצילים החצויים על תבנית משומנת עם מעט מלח, ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהולכים ומתרככים.
  3. בזמן שהחצילים מתבשלים, מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שיזהיב.
  4. מוסיפים את השום הכתוש למעבה, ומערבבים במשך דקה עד שנפלט ריח משגע.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהבשר מתבשל מכל הצדדים.
  6. מוסיפים את רוטב העגבניות, מלח, פלפל, כמון ופפריקה, ומבשלים על חום נמוך למשך 15 דקות נוספות.
  7. כשהבשר מוכן, מוסיפים לו את הפטרוזיליה הקצוצה והופכים אותו למושלם.
  8. ממלאים את סירות החצילים בתערובת הבשר, ומשאירים טיפה למעלה.
  9. מניחים את סירות החצילים בתבנית ואופים שוב בתנור למשך 20 דקות, שהרוטב ייספג וריח הבישול יתפשט ברחבי הבית.
  10. מוציאים מהתנור, נותנים למנה להתקרר טיפה, ומגישים בצד של סלט ירוק מרענן או אורז.

אם בא לכם לשדרג את המנה, תיהנו מלהוסיף גבינת מוצרלה מעל למילוי, מים חמים שישמשו כרטיב נכבד, או חריצים של זיתים שחורים קטנים שיתנו טוויסט מעניין. וכמובן שאי אפשר לשכוח את חווית הרוטב האדום כשהוא נילותה ללא קיפולים עבור המנות.

שדרוגים ותוספות

החצילים הממולאים הם בסיס ליצירתיות, אז היזכרו בזיכרונות האהובים שלכם ונסו את השדרוגים הבאים:

  • אודו טעים? למה לא להוסיף קוביות פטה מעל?
  • אפשר להחליף את הבשר עם חומוס טחון בפירות או ירקות קובעים.
  • אם אתם חובבי חריף, תוסיפו פלפל חריף קצוץ עם הרוטב.
  • שר או אני? אפשר לשדרג את הטמפרטורה עם מעט קימל או קשת בצל.
  • אל תשכחו להשאיר את רוטב העגבניות על השולחן, זה האוצר שלכם!

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הסירות במקרר? בהחלט! אם נשארו סירות לאחר הארוחה, ניתן לשמור במיכל סגור במקרר עד 3 ימים.

איך כדאי לחמם את החצילים לאחר יום? החצילים יתחממו מצוין בתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. ניתן גם לחמם במחבת.

האם ניתן להכין את החצילים ללא בשר? כמובן! ישנן גרסאות טבעוניות נפלאות עם קטניות ופטריות שיכולות להחליף את הבשר.

מה הבדל בין רוטב אגדי לבין רוטב עגבניות פשוט? רוטב אגדי עשוי עם מעט סוכר, אורגנו ושום, ושידרג את הטעם לגמרי.

האם ניתן להקפיא את המנות? אפשר בהחלט להקפיא את סירות החצילים. מומלץ לקפוא את החצילים לפני החימום השני.

איך יש לגלל את החצילים? השאירו את החצילים על שולחן מדף לאחר חיתוך, והמשיכו לבשל את המילוי מבלי לחכות.

כמה זמן ניתן לשמור את רוטב העגבניות? רוטב העגבניות נשמר במקרר עד שבוע, ותוכלו לשמור אותו קפוא גם במשך חודש.

מה טוב להגיש לצד הסירות? סלט ירוק פשוט, אורז או פירה – כל אחד מהם יוסיף מגע טעים.

איך יש לוודא שהחצילים יצאו רכים? בחנו בעזרת מזלג אם החצילים רכים וקל לחדור אליהם – הם מוכנים!

סירות החצילים הממולאות הן לא רק מנה מעוררת תיאבון, אלא גם חוויה שכוללת הכנת אוכל עם אהבה ודמיון. שתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה – מי יודע, אולי תגלו שאתם לא רק שפים מדהימים, אלא גם סבתות בתהליך. אז למה אתם מחכים? בואו לבשל!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​