המתכון הכי טעים לקציצות עם אפונה ותפוח אדמה

מתכון לקציצות עם אפונה ותפוח אדמה

מה אומרים, חברים? אתם מוכנים לצלול למנה שהיא פשוט מדהימה? קציצות ירקות עם אפונה ותפוח אדמה הן הבחירה המושלמת עבור כל מי שמחפש מנות בריאות, אבל שעדיין מלאות בטעם! זה מתכון קל ומהיר, שיעשה לכם חשק ללחוץ על ה"לייק" בכל ביס. המפגש הזה בין האפונה לתפוח האדמה יוצר טעמים שמשגעים את החיך, והמרקם הנימוח של הקציצות פשוט יגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות.

זמן הכנה: 30 דקות. רמת קושי: קל. מנות: 4 אנשים.

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגיש למספר אנשים: 4

הרכיבים הדרושים

מכירים את התחושה כשאתם פותחים את המקרר ונתקלים בכל מיני מרכיבים שעדיין לא החלטתם מה לעשות איתם? אז קציצות האפונה ותפוח האדמה הן כמו חברים טובים – הם מחכים לכם עם כל מה שאתם צריכים כדי להפוך את הארוחה שלכם למושלמת!

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
  • 1 כוס אפונה קפואה או טרייה
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קמח (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
  • מלח, פלפל, כמון ותבלינים לפי הטעם
  • שמן לטיגון

גרסאות חלופיות

למי שרוצה לשדרג את המנה, ניתן לשקול לגוון עם מרכיבים נוספים כמו קישואים, גזר או אפילו ירקות שורש אחרים. גרסה טבעונית אפשרית גם כן; פשוט החליפו את הביצה לעשבוני טחינה או גבינת סויה. המגוון אינסופי!

שלבי ההכנה

ועכשיו, רגע האמת! המומחיות שלנו בעבודה מתחילה כאן:

  1. לוקחים את תפוחי האדמה ומועכים אותם בעזרת מחבט או מזלג עד שמתקבל פירה חלק.
  2. במחבת, מטגנים את הבצל והשום עד שהקצח מקבל גוון זהוב ואתם מתחילים להתמכר לריח המעולה.
  3. מוסיפים את האפונה למחבת ומבשלים יחד בעוד 2-3 דקות.
  4. מעבירים את תערובת הבצל, השום והאפונה לקערה עם הפירה ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הביצה והשום ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
  6. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
  7. מוסיפים את הקמח לאט לאט עד שהתערובת מתחילה להידבק זו לזו.
  8. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  9. אתם יודעים מה לעשות עכשיו, נכון? יוצרים קציצות בגודל קינג הסנדוויץ' ומניחים בעדינות במחבת.
  10. מטגנים כל צד במשך כ-3-4 דקות, או עד שהקציצות משיגות צבע זהוב-חום אפוא!

זהו, סיימתם עם ההכנה! אם אנחנו מרגישים שהקצויות לא לקחו אתכם לסטודיו לאופנה של הסנדוויץ' – אולי כדאי לבדוק את תיבולכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשר להגיש את הקציצות עם רוטב טחינה, שלא רק יוסיף טעמים משגעים, אלא גם בריאות למנה. למי שאוהב חריף, רוטב צ'ילי יכול להיות תוספת טובה. וכמובן, אי אפשר לשכוח את סלט הירקות הטרי; זה משלים את המנה בצורה מעלפת.

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם הקציצות מוכנות?
הקציצות צריכות להיות זהובות מכל הצדדים, ואם אתם אוהבים אותן פריכות, כדאי להקפיד על טיגון נוסף.

האם ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
בהחלט! אתם יכולים לשמור את הקציצות במקרר בתוך קופסה סגורה למשך 2-3 ימים. חימום בחום נמוך לפני ההגשה ולאחר מכן תוספת רוטב יעניקו להן חיים חדשים.

האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! הקציצות מעולות להקפאה. אחרי שהן התקררו, הכניסו אותן ללטוקו בשכבות עם ניילון נצמד.

האם ניתן לשלב ירקות נוספים?
כמובן! קישואים, גזר, אפילו קולורבי – כל ירק עושה עבודה נחמדה בקציצות הללו.

מה עושים אם אין לי קמח?
אפשר להשאיר את הקציצות ללא קמח לחלוטין, או להשתמש בתחליף קמח כמו קמח תפו”א, קמח קוקוס או אפילו קמח חומוס.

האם ניתן להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! ניתן להחליף את הביצה באפשרויות כמו טחינה או פירה של בננה.

מה הכי מומלץ להגיש עם הקציצות?
סלט רענן, פירה, או רוטב עגבניות – אתם יכולים לשחק עם מה שיש במקרר!

האם אפשר להשתמש באפונה טרייה?
בהחלט! אפונה טרייה תתן בוסט נוסף של טעם ופריכות.

למה להשתמש בקמח?
הקמח עוזר לקציצות להתאחז אחת בשנייה ולשמור על צורתן.

האם יש מקור השראה למתכון זה?
המתכון הזה מושתת על מתכון קלאסי של סבתא, ששחקה תפקיד מרכזי בהכנת קציצות בבית.

ואם אתם נהנים מהמתכון כמו שאני נהניתי להכין אותו, למה שלא תשתפו אותו ברשתות החברתיות? תנו לחברים שלכם לגלות את הקסם שבקציצות האפונה ותפוח האדמה שלכם! זה מושלם אחד כזה ששווה לשתף. עכשיו תהנו ותתענגו על המנה – סוד סיפוק מוחלט על השולחן!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​