מתכון לסלט כרוב לבן כמו במסעדות
סלט הכרוב הלבן הוא אחד מהסלטים המפורסמים והאהובים ביותר בכל המסעדות. מדובר במנה כזו שמצליחה גם לככב על שולחן חוויות גורמה, וגם בהחלט להשתלב כמנת צד מרעננת לכל ארוחה משפחתית. הסלט הזה, שהוא מתכון פשוט יחסית, גורם לנו לשכוח שאנחנו לא במעורר של מסעדת גורמה שמציעה לנו את המנות הכי טובות שיש. הו, עד כמה שהוא מעלף! שימו לב, לא ניתן להפסיק לאכול ממנו, הוא פשוט ממכר! אז איך מכינים אותו כמו במקצוענים? בואו נצא לדרך.
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המושלם והמאוד טעים הזה, אתם תזדקקו למספר רכיבים פשוטים. המרה מסולקת מהשולחן, והבאתם את מכונת הסלט המדהים לביתכם. הרכיבים המוגשים כאן הם קומבינציה של טעמים ורעננות שלא תפסיקו לחלום עליהם!
- 1 כרוב לבן קטן (כ-500 גרם), קצוץ דק
- 2 גזרים, קלופים ומגוררים
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1 כפית סוכר
- מלח וז(-חי בריאות!) לפלפים, לפי הטעם
- כהלים (אופציונלי), לקישוט והגשה
אפשרויות חלופיות
למי שמעוניין בתחליפים או בגרסה בריאה יותר, ישנן כמה אופציות. בכדי להפוך את הסלט לטבעוני, ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קנים טבעי. אם אתם בעד סלטים עם פחות פחמימיות, פשוט צמצמו את כמות הגזר או השמיטו אותו. כך תוכלו ליהנות מהסלט בצורה שמתאימה לכם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שהכנו את כל החומרים, זה הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בהכנה! הסלט הזה קל ומהיר, ויש לו את היכולת המדהימה לשדרג כל ארוחה.
- קודם כל, חותכים את הכרוב הלבן לקצוות דקים ולוחצים את הקצוות מעט כדי לשחרר את הנוזלים.
- במיכל גדול, מערבבים את הכרוב עם הגזר המגורר והבצל הקצוץ.
- בעוד מיכל, מערבבים את חומץ התפוחים, שמן הזית, סוכר, מלח ופלפל. מקציפים את התערובת עד שהכל מתמזג.
- שופכים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים הכל עם כף עץ עד שכל הירקות מצופים ברוטב.
- נותנים לסלט לעמוד 10 דקות כדי שהטעמים יחלחלו, אך אפשר לאכול אותו מיד.
- אם רוצים, מפזרים כוסברה קצוצה או שומשום קלה על הסלט להגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחד היתרונות העצומים של סלט הכרוב הלבן הוא שניתן להוסיף אליו כל כך הרבה תוספות פיקנטיות. רוצים להכניס בו חיות? מוסיפים כמה פרוסות של אבוקדו למשקה נוסף ולקצת נימוחות. מעדיפים גוון מתוק? תרשו לעצמכם להוסיף קמצוץ של צימוקים. ואם אתם ממש מתלהבים, אתם יכולים גם לערבב יחד עם חופן אגוזי מלך קצוצים. אין גבולות לדמיון שלכם!
שאלות ותשובות
איך עושים את הסלט יותר טעים?
הסוד טמון ברוטב! השתמשו בשמן זית איכותי וחומץ תפוחים טרי. היי והמלח צריכים להיות מדודים, כך שכל טעם יוכל לזרום בצורה מושלמת.
האם ניתן להכין את הסלט מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הסלט כמה שעות מראש. אך חשוב לזכור להוסיף את הרוטב ממש לפני ההגשה, על מנת לשמור על קריספיות כל רכיבי הסלט.
מה אורח החיים הבריא יכול לקבל מהסלט הזה?
ירקות כמו כרוב מציעים ערך תזונתי גבוה, עוד תכנים בריאים, סיבים תזונתיים, והכי חשוב? הם מביאים אתכם למצב רוח טוב!
האם יש לכם גרסה גלוטן-חינם?
בבטחה! כל רכיבי הסלט שמפאתם כאן לא מכילים גלוטן. אפשר לעמוד על בטוח שהגרסה שווה לחוויה.
מה לגבי קישוטים לסלט?
אתם יכולים להשתמש בכוסברה קצוצה או שומשום קל. השימוש בהם תמיד מוסיף צבע וטעם לסלט.
האם אפשר להוסיף ביצים קשות?
כן, בהחלט. חוות דם עם ביצים קשות יוסיף טעם וכמובן צבע לסלט, מה שיכול לשדרגו את המנה.
כמה זמן נשמר הסלט במקרר?
זה תלוי – במקרר, הסלט יכול להחזיק מעמד בין 2-3 ימים, בתנאי שלא מוסיפים רוטב.
אני רוצה להכין את הסלט לדיון בערב. כמה מומלץ להכין?
כדי לא להחמיץ את הכמות, הכינו הכמות למספר יותר מהמצופה! אם תוגשו להמון אורחים, עדיף לדעת ש50-100 גרם לראש זה מדהים!
אם אני רוצה להסב את הסלט למנה עיקרית, מה כדאי להוסיף?
אם רוצים לשדרג אותו למנה עיקרית, תוסיפו עוף גריל או טופו חרוך שינצחו בכל הטעמים.
אני מתחיל להכין אוכל בריאותי, יש בו תועלות בריאותיות?
בוודאי! מדובר בסלט שנחשב לבריאותי, עם קלוריות נמוכות. סלט עם כרוב עוזר במקלוי המערכת העצמית ומחל להעביר את העומס.
אז אל תהססו! הוציאו את הרכיבים והתחילו להכין סלט אגדי שידברו עליו כולם. הוא גם מושלם לארוחות שבין לבין, וגם מוגש במסיבות. לא סתם אמרו שהוא הכי טעים שיש! אם אהבתם אותו, אני ממליץ לשתף אותו בחום עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. בואו נוסיף עוד צבע וטעמים למטבח שלנו!