וופל בלגי פרווה ב 10 דקות – מתכון מהיר וקל

מתכון לוופל בלגי פרווה ב 10 דקות

שום דבר לא מתעלה על הרגע הזה כשאתם נכנסים למטבח, מבשלים בהתרגשות, והרעיון של ואפל בלגי נימוח בוקע מהתנור. עם הקצפת העשירה והקירות הפריזאיים, כל ביס מהוואפל הזה הוא בעצם כניסת פלאים לממלכת המתוקים. כך, הגיע הזמן לחוות חוויה חדשה, מתוקה ומושלמת, שתוסס את הלבבות ותשאיר את הסועדים עם חיוך на הפנים! אז בואו נכין וופל שמשגע את החיך, קלעמץ וממכר עד גמר הקומפוסט.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: כ 10 דקות
  • רמת קושי: קליל וזריז
  • לכמות של 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהיא עוסקת באומניות הבצק והקצפת, אי אפשר לשכוח את המרכיבים המדהימים שמביאים לנו את הוואפל הזה. להלן רשימת המרכיבים שדרושים לכם:

  • 250 גרם קמח תפו”ח (או קמח ללא גלוטן אם רוצים להיות בריאים)
  • 30 גרם סוכר
  • 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אם אתם אוהבים טעמים ריחניים)
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 מ"ל חלב פרווה (או חלב שקדים אם אתם טבעונים)
  • 70 מ"ל שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
  • 1 ביצה (או תחליף ביצה טבעוני)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שוקולד קצוץ, פירות יער או אגוזים לקישוט

תוספות מיוחדות

כמובן, הוואפל הזה מציע לכם המון אפשרויות מגוונות. אתם יכולים להוסיף בין השורות ענבים מתוקים, פרוסות בננה דקיקות, או אפילו טיפות שוקולד נוספות לשדרוג טעם – כל מה שיגרום ללב שלכם לרקוד!

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן לפעולה! בואו נתחיל להיכנס למצב הכנה.

  1. נכין קערה בינונית ונניח בתוכה את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה, מלח והקינמון. נערבב הכל היטב.
  2. בקערה נפרדת, נחבר את החלב, השמן, הביצה ותמצית הווניל. נטרוף הכל יחד עד שנ得到 תערובת מרשימה.
  3. נוסיף את החומרים הרטובים אל היבשים, נערבב רק עד שהתערובת מתמזגת. לא לערבב יותר מידי, כי הוואפל עלול לצאת קשה ולא אוורירי.
  4. נחמם את מכונת הוופלים. ניתן קצת לשמן אותה כדי שהבצק לא ידבק.
  5. כשהמכונה חמה, נשפוך כף מהבלילה למרכז כל תבנית, נסגור היטב ונחכה כ 3-5 דקות.
  6. כשהוואפל משתחרר בקלות מהמכונה, הוא מוכן! הלהיבו את החך ותנו לו להחם עם קצת קצפת או סירופ מייפל.

מתכונים חלופיים

אתם יכולים להחליף את הקמח הרגיל בקמח חומוס או קמח שקדים לגרסה בריאה יותר. כמו כן, במקום ביצה אפשר לשים שני כפות של רסק תפוחים!

שדרוגי מתכון

כמה רעיונות נוספים שעשויים לשדרג את הוואפל שלנו כוללים: להוסיף חצי כוס שוקולד מריר קצוץ למתכון, להכין את הוואפל עם טיפה קפה כדי להוסיף לו קצת תשוקה, וכמובן להניח למעלה פרוסות תותים עם קצפת – קלאסיקה שמעלפת!

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום חלב?
כל סוג של חלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה מצוין כאן. זה מוסיף טעמים חדשים!

אפשר להכין את המתכון בלי ביצה?
בהחלט! אפשר להשתמש ברסק תפוחים או פשתן טחון עם מים – גם טעים.

איך אני יודע אם הוופל מוכן?
הוואפל מוכן כשקל לשחרר אותו מהמכונה והוא נראה זהוב ופריך.

מה כדאי להוסיף על הוופל?
כמובן אפשר להוסיף קצפת, פרות יער, דבש, שוקולד או אפילו כדור גלידה. הכי טעים שיש!

מתי הכי טוב לאכול את הוופל?
הוופל הכי טעים כשהוא חם וטרי, זה נמס בפה!

אם רוצים, האם אפשר להקפיא את הוופלים?
נכון מאוד! ניתן להקפיא את הוופלים ולחמם אותם מאוחר יותר בטוסטר.

מה ההבדל בין וופל בלגי לוופל צרפתי?
וופל בלגי בדרך כלל יותר גבוה, אוורירי ונימוח, בעוד שוופל צרפתי דק יותר ופריך.

איפה אפשר לקנות מכונת וופלים?
בחנויות כלי אוכל, באינטרנט או בחנויות חשמל.

יש טיפים להצלחת הוופל?
מהנסיון שלי, הכי חשוב לא לערבב יותר מידי את הבלילה. קצת קיפאון לפני השימוש יעזור לתוצאה!

למה הוופל כל כך כל כך אגדי?
הקסם טמון בשילוב של קצף עם באבקה – הוא ניחוח וטעם שמשצף את השפתיים, כמו שיר של דגימנד!

שיהיה לכם יום מתוק ומיוחד! אל תתביישו לשתף את המתכון עם חברים ולפרסם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם ייהנו מהוופל המושלם הזה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​