בשר בתנור עם תפוחי אדמה שיפתיע אתכם!

מתכון לבשר בתנור עם תפוחי אדמה

תארו לכם את הרגע בו אתם נכנסים הביתה אחרי יום ארוך, והאוויר מתמלא בניחוחות מבשלים משגעים שמעלים לכם חיוך על הפנים. מתכון שיהפוך את הבית שלכם לממלכה של טעמים מדהימים ואגדיים. אנחנו מדברים על בשר בתנור עם תפוחי אדמה – מנה של סבתא, שהיא לא רק טעימה אלא גם מלאת אהבה. בואו נצלול לתוך המתכון הזה, שמשאיר את כולם עם טעם של עוד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר חתיכות בשר: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשתכינו את המנה המדהימה הזו, תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג בשר בקר (נקניק, כתף או בשר צלעות)
  • 4-5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחצאים
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 גזר, קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • תיבול: מלח, פלפל, פפריקה, כמון, תבלינים לפי הטעם
  • 1/2 כוס יין אדום (אופציונלי אך מוסיף המון טעם)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בבשרים רזים יותר כמו עוף או טופו לטבעונים. גם תפוחי אדמה יכולים להיות מוחלפים בקלות בבטטה או בגזר נוסף. אפשרויות התיבול הן אינסופיות – אל תהססו לפתח את המתכון לפי טעמכם האישי!

שלבי ההכנה

אם חשבתם שזו מנה מורכבת, אתם טועים. הכנה שלה פשוטה כמו 1-2-3. הנה איך זה מתבצע:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הבשר בקערה ומוסיפים את התיבול, השום והיין. מערבבים היטב ומשאירים להשרות במשך 15 דקות.
  3. בזמן שהבשר מתייבש בטעמים, חותכים את תפוחי האדמה, הגזר והבצלים ומניחים בתבנית אפייה.
  4. מוסיפים לתבנית את שמן הזית ורסק העגבניות ומערבבים עם הירקות.
  5. סוחטים לכשליש כוס מים על הירקות ומערבבים שוב.
  6. מניחים את הבשר מעל הירקות.
  7. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור למשך שעה.
  8. לאחר שעה, מסירים את נייר האלומיניום ומבשלים לעוד 30 דקות, עד שהבשר מתחיל להזהיב והירקות מתרככים.
  9. אם רוצים, אפשר להניח על הבשר פרוסות של שום או טימין לטעימה.
  10. מגשים לתוך צלחת ומקשטים בפתיתי פטרוזיליה – ולא עדיף מרענן ונעים למראה?

וזהו! עכשיו, חשוב לטפוח לעצמכם על השכם. ההכנה היא לא רק קלה אלא גם כזו שתשאיר את כולם בפרץ של טעמים, וכשאתם פותחים את הדלת, הריחות עוטפים אתכם כמו שמיכה חמה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כל סועד שמגיע לביתכם יתחנן לעוד מנת בשר כזו! אם אתם רוצים לחדש את המנה, הנה כמה תוספות מצוינות:

  • אפשר להוסיף ירקות שורש נוספים כמו סלק או קולורבי כדי להוסיף צבע וטעם נוסף.
  • חלקו את זה עם רוטב על בסיס יין אדום שרק יוסיף עוד עומק למנה.
  • פזרו מעל קצת גבינת פרמזן מגורדת – מדובר בשידוך מדהים בשר וגבינה!
  • מהנסיון שלי, אם תפזרו עוד טימין או רוזמרין סמוך לסוף הבישול, זה יוסיף את הנגיעה האגדי.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר עוף במקום בשר בקר?

בהחלט! אם אתם מעדיפים בשר עוף, זה עובד מצוין. צוואר עוף או נתחי עוף רכים יתאימו פה. פשוט זכרו להוריד את זְמַן הבישול כדי שהבשר לא יתייבש.

מה אם אין לי רסק עגבניות?

אם אין לכם רסק עגבניות, אתם יכולים להשתמש בעגבניות מרוסקות או אפילו ברסק של פלפלים קלויים. זה יעניק טעם מעט שונה אך לא פחות ממכר!

אפשר להכין את המתכון במושלם מראש?

בהחלט, אתם יכולים להכין את הבשר והירקות ערב קודם. הניחו את הכל בתבנית, כסו בניילון נצמד, והחנה במקרר. כשהדבר נוגע לארוחה, פשוט הכניסו לתנור – מושלם וקל!

האם אפשר לשמור את השאריות למצבים עתידיים?

כן, השאריות יכולות להישמר במקרר עד 3 ימים. אם תרצו, תוכלו לחמם את המנה על חום נמוך בתנור, דבר שמבטיח לכם שהבשר יישאר רך ונימוח.

מה אם אני רוצה להפוך את המנה לטבעונית?

אם אתם רוצים גרסה טבעונית, החליפו את הבשר בטופו או בקטניות כמו חומוס או עדשים. תבשלו בדיוק באותם השלבים ואפילו תוסיפו סויה לתיבול. ממש משגע!

האם המנה מצליחה ללא יין?

בהחלט! אם אתם מתנגדים ליין, פשוט הוסיפו עוד מים במקום. היין נותן עומק למנה, אבל זה לא הכרחי.

אפשר להוסיף פירות למנה?

אם אתם רוצים לפנק את עצמכם בפלפל, פשוט הוסיפו פרוסות תפוחים או אגסים לעיטור המנה. הופעתם תהיה לא רק מדהימה אלא גם מתוקה!

כמה זמן צריך לאפות אם התאמתם את עוצמת החום?

אם עוצמת החום שונה, פשוט מיינו את הבשר למבושלים עד שהם רכים, ובדקו באופן קבוע, זה יכול לקחת בין 1 ל-2 שעות.

האם יש לי אפשרות להגיש את המנה עם רוטב בצד?

בהחלט! רוטב טעים כמו רוטב יין או שום יכול להתווסף למנה ותספק חוויה נוספת.

איך אני יודע אם הבשר מוכן?

השיטה הכי טובה לבדוק אם הבשר מוכן היא בעזרת מדחום בשר. כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-70 מעלות צלזיוס, אפשר להתחיל להרים את הכף!

אז אחרי ששיתפתי את המתכון הנפלא הזה, אני מזמין אתכם לנסות אותו בבית ולשתף את החוויות שלכם! תהיו בטוחים שכל ביס יגרום לכם ללקק את האצבעות, ובאמת – מה יותר טוב מלמלות את הבית בניחוחות נעלמים?

אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה! יש הרבה טעמים מדהימים שמחכים להם, ולכולנו מגיע ליהנות מהם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​