מלבי פרווה עם שמנת צמחית וחלב קוקוס – מתכון שמשגע את החושים!
שואלים את עצמכם מה יגרום לכם להרגיש כמו מלכים בזמן שאתם מתישבים על השולחן? אז תתכוננו להתאהב במתכון המדהים הזה של מלבי פרווה! מדובר בקינוח הקלאסי שמשלב את הטעמים הקסומים של שמנת צמחית וחלב קוקוס ויוצר שילוב מעלף שלא תשכחו. זה הזמן לגלות איך מכינים את זה בבית, ובעיקר לשים לב שאחרי ביס אחד, אתם פשוט לא תוכלו להפסיק! מוכנים? בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
סה"כ זמן: 30 דקות
רמת קושי: קל מאוד
מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
נתחיל עם הדברים שאנחנו צריכים במטבח כדי ליצור את המלבי המושלם:
- 500 מ"ל של חלב קוקוס (מומלץ להשתמש בחלב קוקוס שמן)
- 400 מ"ל של שמנת צמחית
- 150 גרם של סוכר חום (אפשר גם סוכר לבן אם זה מה שיש לכם)
- 40 גרם של קורנפלור
- 2 כפיות של תמצית רוזה (אם אתם רוצים לתת טוויסט לא שגרתי)
- מים (לערבוב עם הקורנפלור)
- אוכמניות או פירות העונה לקישוט – תכינו קצת מהן כדי שהקינוח שלכם ייראה כמו בבוטיק הכי יוקרתי!
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, כל מה שעליכם לעשות זה לבחור בשמנת צמחית שאינה מכילה רכיבים מהחי. פשוט כך!
שלבי ההכנה
עכשיו, כאשר אנחנו מצוידים בכל מה שצריך, בואו ניגש לשלב המרגש – ההכנה של המלבי!
- נשפוך את חלב הקוקוס לקסאייטיר (קופסה גדולה). הקפיצו עם הסוכר החום והביאו לרתיחה על חום בינוני.
- באחריות האישית שלנו, בזמן שהחלב רותח, נוסיף את השוקולדים – אה, רגע, סתם מתלוצץ – את הקורנפלור. לערבב עם מים קרים לפני שמוסיפים לתערובת!
- נמתין שסוכר יתחמם ויתמוסס בתמיסה. לאחר שהחלב רותח, נוסיף את תמצית הרוזה – רק טיפונת, זה מספיק.
- נוריד את התערובת מהכיריים ונשפוך לקופסאות שלנו, הקפיצו היטב!
- נניח במקפיא במשך 3 שעות – לפחות. זה הזמן בו המלבי יתייצב לו בחום המושלם.
- כשהמלבי נימוח במקפיא, בזמן שאתם ממתינים, קחו לעצמכם כוס קפה – מגיע לכם!
- אחרי הצינון, נוציא את המלבי מהקופסאות ונתקן עם אוכמניות, פירות העונה או כל קישוט יצירתי אחר!
וזהו! המלבי שלנו מוכן לשולחן, נכון שאתם מחכים שהוא להתקרר קצת לפני שתטביעו את כפית? סוג של תהליך נימוח לפסגת היקום!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, יש לכם המון אפשרויות לשדרוג מקסים:
- קצת אגוזי לוז קצוצים מעל ייתן את הטעם הקרנצ'י הורס!
- תוספת של סירופ עתיר טעמים כמו סירופ מנגו או פסיפלורה.
- פירות טריים כמו תותים או פירות יער.
- אפשר גם לשדרג את התמצית עם תמצית וניל למי שאוהב את הטעמים הקלאסיים.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את המלבי במקרר?
במהלך הזמן, המלבי מאבד חלק מהמרקם האוורירי שלו. ולכן, אם תצליחו לא לאכול את הכל בשבת, המלבי יאריך ימים עד שבוע, במקרר.
אפשר להכין את המלבי ללא חלב קוקוס?
כמובן! אפשר להחליף את חלב הקוקוס בחלב שקדים או סויה. אם אתם אוהבים את הטעמים הללו, זה יתן למלבי תיבול שונה.
האם יש אפשרות להכין זאת בתבנית גדולה?
בוודאי! פשוט תשפכו את התערובת לתבנית שטוחה. חתיכי את המלבי לריבועים כשזה מוכן, יהפוך להיות מלבי קליל ואוורירי!
כמה זמן יקח להכין את המלבי הזה?
אם התמזל מזלכם והקצפת את השמנת עם עיניים עצומות, תהליך ההכנה לא ייקח יותר מ-30 דקות.
לא אוהב את הרוזה – מה אפשר לשים במקום?
אם תמצאו את עצמכם לא בעניין של תמציות שונות, אפשר לנסות וניל, וזה יוסיף למלבי טוויסט מחבק ונעים.
מה יקרה אם אשים יותר סוכר?
התוצאה תהיה המתוק ביותר! יש לזכור שסוכר מוסיף לעיבוד, אבל אם אתם חובבים מתוק, אין מקומות קדושים בתחום הזה…
מה העבודות הנפוצות אחרי הכנת המלבי?
נגיד ככה, לעיתים זה דורש סיבוב בדלי האשפה שבסוף הצפיפות בסדר הכנת הקינוחים המושלמים!
האם ניתן לקשט את המלבי עם קרם אווירי?
מאוד כן! נוסיף קמצוץ קרם קוקוס ואולי שוקולד מומס!
מה לעשות אם השמנת לא מתייצבת כמו שצריך?
ניסיון עבודה עם שמנת צמחית לא איכותית יכול להוביל לתוצאה לא צפויה. יש להעדיף את האיכות ובמיוחד את הנוזלים!
כמה הגשות יוצא מהכמות הנ"ל?
זה תלוי, אבל אם תיצמדו לרשימה, תיהנו מ-6 מנות לפחות.
מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה שלכם, ולגרום להם להתאהב בטעמים המושלמים של המלבי הזה. לא תשכחו להראות לנו את התוצאה הסופית שלכם!