איך מחשבים כמה חלבון צריך לאכול בקלות וביעילות

"`html

איך לחשב כמה חלבון צריך לאכול?

בכל הנוגע לתזונה בריאה ובניית גוף, חלבון הוא ההכנה המושלמת עבורנו. אבל כמה חלבון באמת אנחנו צריכים? וטוב, איך אנחנו מגיעים לשאלה הזו, ומה המשמעות שלה? זה בדיוק מה שנבחן במאמר הזה, עם תובנות מעמיקות שיגרמו לכם לחשוב מחדש על שתי פרוסות הלחם עם הגבינה!

האם חלבון הוא חבר או אויב?

כשמדובר בחלבון, יש המון מיתוסים ואסטרטגיות שמסתובבות סביב המאכל הזה. וזה לא מפתיע! החלבון הוא כוכב השואו של עולם התזונה, והוא נמצא בכל מקום – מרטבים, חטיפים ועד שייקים. אבל איך נדע אם הוא באמת טוב עבורנו?

  • מה תפקידו של החלבון? החלבון חיוני לצמיחה, לתיקון ושמירה על תהליכי גוף רבים.
  • האם חלבון יכול לעזור בירידה במשקל? כן! הוא מספק תחושת שובע ושומר על מסת שריר במהלך דיאטות.
  • מה הסכנה בצריכה גבוהה של חלבון? צריכה גבוהה מדי עלולה להוביל לבעיות בכליות, במיוחד אצל אנשים עם בעיות בריאותיים קודמים.

אז כמה חלבון נדרש באמת?

הכנת תכנית תזונה אישית מחייבת לדעת את הצרכים היחודיים של הגוף שלך. נתון מרכזי שחשוב לקחת בחשבון הוא משקל הגוף. אבל מדי פעם נשאלת השאלה, איך לחשב את זה?

הנוסחה הפשוטה: איך לחשב את הצרכים שלך

כדי להבין כמה חלבון כדאי לך לצרוך, אפשר להשתמש בכלל האצבע הבא:

  • למישקל גוף לא פעיל: 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף.
  • לספורטאים או אנשים פעילים מאוד: 1.2 – 2.0 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף.

עכשיו תבצעו חישוב קטן! פשוט קחו את המשקל שלכם (בגרמים) והכפילו במספר המתאים.

מהם מקורות החלבון המומלצים?

לא כל החלבון נוצר שווה. ישנם מקורות טבעיים וגם נוספים שיכולים להיות טובים או לא מתאימים:

  • חלבון מהחי: כמו בשר, דגים, מוצרי חלב וביצים.
  • חלבון מהצומח: כמו קטניות, אגוזים, דגנים וגם יכול להיות כהמשקאות הימיים החדשים.
  • תוספי חלבון: מיוצרים מחלבון מבודד, ויש להם מקום בשוק, אבל היזהרו שלא להתסתמך רק עליהם.

האם באמת אפשר לאכול יותר מדי חלבון?

שאלה טובה! אם אתם מדברים על חלבון בלבד, זה די נדיר, אך קיימת סכנת הסתמכות על מקורות חלבון לא בריאים. אם אתם נוטים לאכול בשר מעובד, למשל, זה הרבה יותר מסובך. אז מה עושים?

שימו לב ל:

  • הגוון בתזונה שלכם. זה לא חייב להיות חלבון בלבד.
  • העדפת מקורות חלבון שלא מעובדים.
  • יכולת של הגוף שלכם להתמודד עם הכמויות.

אם אתם לא אוהבים לאכול חלבון – מה לעשות?

מומלץ לא להתעקש על חלבון לצורכי חלבון בלבד. אל תסתכלו על זה כעל משימה! במקום, חפשו ניחוחות שונים של טעמים ומסורות שיכולים לש את הלב מהשיח הקפדני על הצריכה.

שאלות שעשויות לעלות לכם:

  • מה קורה אם אני לא צורך מספיק חלבון? גוף לא מקבל את התמיכה הנחוצה ויכולים להתרחש בעיות בריאות.
  • האם אפשר לקבל חלבון מסויה? בוודאי! זה אחד המקורות הטובים ביותר לצמחונים וטבעונים.
  • מה עם צריכת חלבון בעידן הדיאטות? זה חשוב לקחת בחשבון את הצרכים האישיים קשור לאורח החיים.
  • למה כל כך הרבה אנשים אדישים לחלבון? מעדיפים גמישות עם חלבונים שונים ואוהבים לגוון, שזה בסדר גמור!

רגע לפני שאנחנו נפרדים, תמיד תזכרו: חלבון הוא רק חלק מהתמונה הגדולה. תזונה מלאה ומגוונת היא המפתח להצלחה. כשאתם מביימים את ארוחתכם, חשוב לייצר איזון בין כל המרכיבים – ולא לשכוח ליהנות מהחיים!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​