האם אפשר להקפיא תפוחי אדמה מבושלים ולשמור על הטעם?

האם אפשר להקפיא תפוחי אדמה מבושלים? המדריך המלא

שאלתם את עצמכם פעם מה לעשות עם תפוחי אדמה מבושלים שנשארו מיום שישי? האם זה מתכון לקטסטרופה או שאפשר להפיק מהם משהו טעים? במשך שנים רבות, הנושא הזה עמד במרכז השיח הקולינרי. נכון, יש כאלו שאומרים שמפסידים את הטעם, אך יש גם שלא יפספסו את ההזדמנות לגלות טעמים חדשים. תגידו מה שתרצו, אבל תפוחי אדמה מבושלים מקפיאים בשיטות נכונות ומקפיצים את העונג.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 10 דקות הכנה + 1 שעה בקירור (אם יש צורך)
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להקפיא תפוחי אדמה מבושלים, אנו נצטרך מספר מרכיבים פשוטים. הרשימה הזו אולי לא תמריא אתכם לשמיים, אבל היא בהחלט תעשיר את הידע והכישורים שלכם.

  • תפוחי אדמה –1 ק"ג
  • מלח – 2 כפות (רצוי מלח גס)
  • מים – כוס אחת, או כמה שדרוש
  • שקית מקפיא עמידה – או קופסה א airtight
  • מה שאתם רוצים להוסיף – כמו עלי דפנה, שום, או אפילו קצת שמן זית כדי להוסיף טוויסט מעניין.

כמובן, אפשר לשדרג את המנה עם עוד תוספות ולהפוך אותה לאגדי. ניתן לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות, לפרוסות או אפילו לפירה, כך שההכנה היא אישית לחלוטין.

שלבי ההכנה

למה להסתבך אם אפשר לבשל בקלות? השיטה היא פשוטה והתוצאות נראות מדהימות!

 

  1. שוטפים את תפוחי האדמה במים קרים כדי להיפטר מכל הלכלוך.
  2. מקלפים את תפוחי האדמה (אם רוצים, אפשר להשאיר את הקליפה וליהנות מעוד טעם).
  3. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות אחידות (הבישול יהיה מהיר יותר כך).
  4. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים את המלח.
  5. מביאים את המים לרתיחה וכשהמים מבעבעים, מוסיפים את תפוחי האדמה.
  6. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים – כ-15-20 דקות, תלוי בגודל החתיכות.
  7. מסננים את המים ומניחים לתפוחי האדמה להתקרר על מגבת, למניעת לחות.
  8. מעבירים את תפוחי האדמה לשקית מקפיא, משטיחים אותה בעדינות ומוודאים שהאוויר יצא לגמרי.
  9. סוגרים טוב ושולחים למקפיא!

אחרי כל כך הרבה שלבים פשוטים, אתם בטח שואלים את עצמכם – מה עושים אם יש לי גישה לדיאטת טבעונית? בעיה בהחלט אפשרית! כל מה שצריך לעשות זה להשאיר בצלחת תפוחי אדמה מבושלים ואפשר לקבל תוספת נהדרת לסלט שלנו.

שדרוגים ותוספות אפשריים

תנו לדמיון שלכם להשתגע, כי בהקפאת תפוחי אדמה יש לא מעט אפשרויות שדרוג. הרי מי לא אוהב לפרוס גבינת פטה מעל פירה תפוחי אדמה? למה לא לנסות להוסיף לו קצת קימצ'י? או לדוגמה, אפשר לשדרגו בתבלינים כמו פפריקה מעושנת או כמון ליצירת טעמים משגעים וחוויות עונג של ממש.

שאלות ותשובות

מה קורה כאשר מקפיאים תפוחי אדמה מבושלים?
תפוחי האדמה מקבלים מרקם שונה לאחר ההקפאה. פעמים רבות, הם הופכים להיות מעט יותר רכים, ולכן כדאי לבשל אותם עד שנעים לכם, ולא מעבר לכך.

האם זה בטוח לאכול תפוחי אדמה שהוקפאו?
בהחלט! ההקפאה שומרת על חריצותם של הוויטמינים ולכן זה בטוח ונשאר בריא.

כמה זמן אפשר לשמור תפוחי אדמה הקפואים במקפיא?
כשהם נארזים בצורה טובה, אפשר לשמור תפוחי אדמה במקפיא למשך 10 חודשים.

איך להפשיר תפוחי אדמה מבושלים אחרי ההקפאה?
במהלך לילה במקרר או במיקרוגל תוכלו להפשיר את תפוחי האדמה. בדרך כלל, שמירתם במקרר עד הבוקר תהיה שיטה מושלמת.

האם ניתן להכין פירה מתפוחי אדמה שהוקפאו?
בוודאי! הם יהיו רכים ונפתחים בצורה נהדרת, ותהיה לכם פירה משגע!

האם יש הבדל בין תפוחי אדמה חומים לקטנים?
בעיקרון, תפוחי האדמה הקטנים שמנמנים מעט ידרשו פחות זמן בישול.

איך אפשר לדעת מתי תפוחי האדמה טובים לבישול?
תפוחי אדמה טובים אינם מפוסלים, עם קליפה חלקה ולא מוכתמת. יש להימנע מתפוחי אדמה שצמחו זנבות או חלקים ירוקים.

האם אפשר להקפיא תפוחי אדמה ללא בישול?
עדיף לבשל קודם, אחרת יש סיכון לחלקי מוצקים מרים.

מה ניתן להכין מתפוחי אדמה שהוקפאו?
אפשר להכין סלטים, פירה, לביבות, תבשילים ואפילו תוספת למנות עיקריות.

האם הקפאת תפוחי אדמה מביאה להפחתת ערכם התזונתי?
לא, ההקפאה משמרת את ערכם התזונתי לעיתים אף שומרת עליהם בצורה טובה יותר.

מקווים שעזרנו לכם לגזול את כל הדעות הקדומות. אל תתביישו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! זה הזמן שלכם להביא את ההנאה הזו לאחרים. בישול מהנה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​