איך מכינים קפה קר בבית
דמיינו את זה: יום קיץ שמשי, אתם מתהלכים בשמש, והצמאון מתחיל לקחת מקום. מה יכול להיות יותר מהנה מאשר לגווע בקפה קר ובשילוב של טעמים מרעננים? הניגוד בין הקפה החם לבין הקרירות של המשקה הזה יוצר תנועה מדהימה על השפתיים, וזה ממש משגע! אז למה לא להכין אותו בעצמכם? יצא לי לנסות לא מעט סגנונות, ובשיטה שאציג לכם, תצליחו ליצור קפה קר שמתעלה על כל מה שנחלתם עד היום!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת קושי: קל מאוד. מנות: 2-3
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מנות: 2-3 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקפה הקר המושלם, אנו נשתמש במרכיבים בסיסיים אך בסופו של דבר – יש לכך השפעה רבה על הטעם והאיכות.
- 2 כוסות מים (כ-480 מ"ל ל-2 מנות)
- ¼ כוס קפה טחון (בוחרים את הסוג שאתם אוהבים!)
- 2-3 כפות סוכר (לטעם אישי!)
- חלב או חלב צמחי, לפי בחירה (כוס של 240 מ"ל)
- קוביות קרח (רבות!)
- קוסמת קקאו או קינמון, לקישוט (בהתאם לרצון)
מעבר למרכיבים הבסיסיים, ניתן להוסיף כל מיני תוספות כמו תמצית וניל, סירופ מייפל או אפילו אלכוהול (אם זה יום speciál). הקפה הקר שלנו מוכח להיות מדהים, ממכר, ומלטף את החיך. כל אחד יכול למצוא את השילוב שמתאים לו!
מרכיבים חלופיים
כמובן, יש המון אפשרויות למי שרוצים לגרסה טבעונית, לזה שנמנע מגלוטן או דל פחמימות. במקום חלב רגיל אפשר להשתמש בחלב שקדים, קוקוס או סויה – כך תוכלו ליצור קפה קר שהוא גם בריא וגם טעים להפליא! במקום סוכר אפשר לשים דבש או סוכר קנולה. היא גם תכיל פחמימות פחותות – האידיאלי למי שמקפיד על תזונה!
שלבי ההכנה
אז אחרי שהתמלאנו בטעמים מדהימים, הגיע הזמן לגלות איך מכינים את הקפה הקר! התחילו לצעוד עם שלבים פשוטים שיגרמו לכם להרגיש כמו בריסטה מקצועית.
- למלא סמוך קפה במים הרותחים וכך לעזוב אותם לשהות למשך כ-4-5 דקות.
- לסנן את הקפה בעזרת מסננת לרוחב כדי להיפטר מהקפה הגס.
- למוסס את הסוכר בקפה ומערבבים היטב.
- לקרר את הקפה בטמפרטורת החדר.
- למלא כוסות בקרח.
- למזוג את הקפה הקר על הקוביות.
- להוסיף חלב ו/או תוספות אהובות.
- לקשט בשוקולד קקאו או קינמון לפי הטעם.
- לערבב את הכל ביחד ולהתכונן לחוויה!
- להתענג על הטעם המושלם של קפה קר בבית!
עכשיו כשיש לנו קפה קר מושלם, שימו לב שבשיטה הזו אתם יצרנו למעשה קפה עם גוון אישי. אפשר לשנות את כמויות הסוכר והחלב, לשחק עם טעמים, וכל אחד יוכל לבנות את הקפה הקר המושלם עבורו!
תוספות או שדרוגים אפשריים
יש לא מעט דרכים לשדרג את הקפה הקר שלנו! רוצים להרגיש את הטעם של הפלאים? נוסיף סירופ שוקולד או קפה תפוז. שתיים ששמעתי עליהן נחשבות לדברים אגדה, חוץ מהפינוקים הפשוטים.
אפשר גם לנסות לשים פרוסות בננה, גרגרי יוגורט, קוביות טריות של אגסים, ואפילו קצת מלח ים לאיזון הטעמים.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את זה מראש ולשמור במקרר?
בהחלט! אפשר להכין קפה קר מראש ולשמור אותו בכלי סגור במקרר. רצוי לצרוך אותו ביממה הקרובה.
מה קורה אם אני לא רוצה סוכר?
ניתן להשתמש בכל מתוק חלופי – כמו סוכר חום, דחוס או דקומשה למי שמעדיף.
האם אפשר להכין את הקפה בלי חלב?
כן, בהחלט ניתן להוציא את החלב והקפה יוצא מרענן ואגדי גם בלעדיו.
מהו קפה קר טוב יותר – טחון גס או דק?
ההמלצה שלי היא לטחון גס יותר, זה ייתן לכם טעם יותר חזק ועמוק.
איך אם אני רוצה קפה באיים?
שילוב של קפה טחון עם קוקוס ריסוס וטורט ממותק ייתן לכם טעם קיצי משגע!
האם יש טעם אחר כקפה קר?
בהחלט! קפה קר יכול להכיל טעמים כמו וניל, שוקולד או אפילו מנות מרעננות של נענע!
האם יגמר לי העיקרון עם חלב טעים?
מומלץ לא לשים חלב על אותו קשר עם מים – זה יכול להוסיף טעמים לא נעימים!
איך מונעים מהקפה להיראות כמו מים?
פילטר טוב ייתן לכם קפה שמן עם שמץ של טעמים – יש כוסות עם פילטור פנימי שיכולות לסייע גם.
האם זה מתאים לילדים?
מומלץ להקל על תכולת הקפאין ואפשר להכין עם טעמים שונים – הגודל שאת מביאה יכול גם להפוך את זה לאחלה משקה!
איך אני חילקתי את הקפה שלי לפריז?
אחרי שתספיקו להכין את הקפה, אני ממליצה לעצב אותו בצורה יצירתית על מנת לשדרג את החוויה!
אז כל מה שנותר הוא לנסות להכין את הקפה הקר המדהים הזה, ולהתענג על הטעמים המושלמים שלו. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! שתהיה חוויה משגעת!