המתכון הסודי לזבן מרוקאי שלא תרצו לפספס!

זבן מרוקאי – טעם של מסורת

אם יש מנה שיכולה לקחת אותנו למסע מרהיב במדבריות מרוקו, זו היא הזבן המרוקאי. מדובר בקציצות בשר עסיסיות, טובות מכול הלב, שמשלבות מגוון עשבים ותבלינים שמפיצים ריח משגע בכל רחבי הבית. המנה הזו מציעה טעמים עשירים ולפעמים אפילו מתוקים, שמשאירים טעם של עוד על הלשון. היא כל כך ממכרת, שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות לאחר כל ביס. לכן, אם אתם מחפשים את המתכון המושלם לזבן מרוקאי, הגעתם למקום הנכון. הכנסו איתנו לעולם העשיר הזה, ולא תשובו מאוכזבים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הזבן המרוקאי המדהים הזה, אנחנו צריכים להשיג חומרי גלם איכותיים. מומלץ להשקיע בבשר טחון טרי – הוא יעניק לנו טעמים עשירים ואותנטיים. ולמרות שמדובר במתכון קלאסי, נביא את הטעמים הקסומים של מרוקו אל שולחן האוכל שלנו.

  • 500 גרם בשר טחון (עדיף בשר כבש או תערובת של בשר בקר עם כבש)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 ביצה
  • כף כמון טחון
  • כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס חלב פיסטוקים קצוצים
  • שמן זית לטיגון

כמו כן, יש הרבה אפשרויות לשדרוגים או וריאציות על המתכון. אפשר לשלב בתערובת קציצות בזיליקום או תבלינים כמו קימל ואורגנו. לחובבי הבריאות, אפשר לשקול גרסה דלת פחמימות על ידי שימוש בטחינה או קטניות.

שלבי ההכנה

ועכשיו, נכנס לתהליך המרגש של הכנת הזבן המרוקאי. תהליך זה מתאפיין במסורות פשוטות אך עם תוצאה אגדי שכולם אוהבים.

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך דקה עד שהריח משגע.
  4. מסננים את התערובת ומשרים אותה להצטנן.
  5. בקערה גדולה, משלבים את הבשר הטחון עם הבצל והשום המטוגנים.
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, התבלינים והביצה.
  7. לשים היטב את כל החומרים עד שהתערובת מתאחדת.
  8. יוצרים קציצות בגודל קיסם ומניחים על צלחת.
  9. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  10. מעבירים לרוטב עגבניות או רוטב צהוב ומשאירים להתבשל למשך כ-20 דקות נוספות.
  11. מניחים להן להתקרר מעט לפני ההגשה.

שיטה זו תבטיח לכם קציצות אווריריות, נימוחות שיתפרקו בפה. אפשר להגיש את הקציצות עם פיתות טריות, סלט ירקות קיצי או אורז מתובל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשר להפתיע את האורחים עם תוספות מדהימות כמו נענע קצוצה או רוטב יוגורט עם שום. כמו כן, אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים לתוך התערובת לקבלת מרקם משגע. האופציות רבות, וכל מדינה מארחת מזמינה אותנו להנאה אינסופית.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור את הקציצות?
ניתן לשמור את הקציצות אחסון בקופסה אטומה במקרר עד חמישה ימים, או בהקפאה עד חודש.

איזה סוג בשר עדיף?
בשר כבש מעניק טעמים עמוקים, אבל תערובת של בשר בקר עם כבש מספקת איזון מצוין.

מה אם אין לי כוסברה?
אפשר להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה נוספת, כך שזה עדיין יוצא טעים.

האם ניתן להכין קציצות טבעוניות?
בהחלט! ניתן להשתמש בטופו או קינואה עם תבלינים ורוטב טחינה.

מה ניתן לשים במקום רוטב עגבניות?
אפשר להכין קרם פטריות או רוטב חריף.

איך להוסיף טעמים מתוקים לקציצות?
אפשר לשלב גם תמרים קצוצים בצק של הקציצות.

איזה צדדים הולכים טוב עם קציצות מרוקאיות?
סלט ירקות טרי ואורז עם צימוקים וטחינה זו זוגיות נהדרת.

האם יש רוטב לספוג ותבלו את הקציצות?
כמובן, רוטב יוגורט עם שום ולימון מוסיף קרמיות נהדרת.

מה אם אני לא אוהב בצל?
אפשר לשקול להמיר את הבצל בטופו קצוץ או פטריות לקנות טעמים שונים.

איך אני יכול לדעת שהקציצות מוכנות?
הקציצות צריכות להיות מזהיבות ופריכות מבחוץ, והן מוכנות כאשר הבשר מבושל לחלוטין בבתים הפנימיים.

אז אם מצאתם את עצמכם מתכננים את הארוחה הבאה שלכם, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולענג את בני משפחתכם וחבריכם במתכון האגדי הזה. אתם תראו, כל ביס יגרום להם להתמכר!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​