כרובית עם פירורי לחם בתנור – מתכון פשוט ומעולה!

כרובית עם פירורי לחם בתנור: הבחירה המושלמת לאירוח

כאשר המחשבה על מנה קלה, טעימה ומרשימה חוצה את הראש, כרובית עם פירורי לחם בתנור היא תמיד הבחירה המנצחת. יש משהו כמעט מדהים במנה הזאת – היא כל כך נימוחה, מבושלת בדיוק ולא מתפשרת על הטעם. כל ביס שכולל את הפריכיות של הפירורים הנמסים בפה מעביר את החוויה על לוקיישן גסטרונומי אחר. ולא, אנחנו לא מתביישים לומר שמדובר במנה אגדית, ממכרת ואפילו מעלפת! שימו לב, זה הזמן להתכונן להפתיע את כולם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מנפיק כ-4 מנות

אנו מתכוננים לגלות את כל המידע הנדרש ליצירת המנה העשירה והמעוררת תיאבון הזו. מדובר בשילוב פשוט בין בריאות לפריכות שמענגת את החיך.

הרכיבים הדרושים

  • 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה (לטעם ולצבע)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או טימין)

באופן אישי, כרובית היא אחד הירקות האהובים עליי, ואם אתם מרגישים הרפתקנים, תוכלו להתנסות עם גבינות אחרות כמו גבינת מוצרלה או אגב פרמזן להוסיף קצת מוצרלה על פני השטח.

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שנאסף כל רכיב, אנו מוכנים לקפוץ למטבח וליצור את הקסם! שלב אחרי שלב נבנה את המנה הכי טעימה שיש.

  1. חממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מכניסים את פרחי הכרובית לסיר עם מים רותחים ומוסיפים מלח. מבשלים במשך 5-7 דקות עד שהן מתרככות (אך לא מתרסקות).
  3. בעזרת מסננת, מסננים את הכרובית ומניחים לה להתקרר מעט.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את פירורי הלחם, גבינת הפרמזן, שמן הזית, פפריקה, מלח ופלפל.
  5. אחר כך, משמנים תבנית אפייה קלות עם שמן זית (הנה נגיעות שהופכות את המנה למושלמת).
  6. מעבירים את פרחי הכרובית לתבנית ומניחים מעל את תערובת פירורי הלחם כך שיכסו את הכרובית היטב.
  7. אופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהפירורים משחימים והכרובית רכה.
  8. לאחר מכן, לקראת סיום, אם תרצו, אפשר לספר את השקית של עשבי התיבול הקצוצים מעל – תוספת מרעננת וטעימה!

תיאורטית, זה היה כל כך קל שחשבנו שלקח יותר זמן. אבל ברגע שצוללים לתוך ההתלהבות של הכנת מנה משגע כזו, הזמן עובר ביעף.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו זה הזמן להִתְעַטֵּף בפנטזיות ולבחון מה אפשר להוסיף או להפוך את המנה אפילו למופלאה יותר. הכנתם את המתכון ולא משקעים בקישוטים? לחרדים מהנראות, הוספת תרד או צנון שפרוס רוץ לצלחת היא פתרון מרענן. רוצים להוסיף חלבונים? במיוחד אם אתם חובבי עוף, אפשר להוסיף חתיכות עוף ממולאות בטוחה והמנה הופכת לארוחה של ממש.

שאלות ותשובות

מה ייחודי במתכון הזה?
כל השילוב של הפריכות עם רכות ארך הכרובית יחד עם הפירורים מספק חוויית טעם שלא תשכחו. הביסים הם חלק מהפאזל שמתחבר ממש טוב.

האם ישתמשו בירקות אחרים?
בהחלט! עבדו עם ברוקולי או קישואים, ונהנו משלל טעמים וצבעים – יש משהו קסום בשימוש בירקות עונתיים.

איך יהיה הטעם אם נפחית מלח?
זה בהחלט יפחית קצת מהטעמים, אבל תשמרו על כבוד לעשבי התיבול או הגבינות ותגלו שזה עדין יהיה משגע!

האם אני יכול להכין את המנה מראש?
נכון, אפשר להביא את הכרובית למצב משלוש ימים לפני ולהקפיא – ופשוט לחמם לפני האכילה.

הקפצתי גבינת מוצרלה, איך היא מתנהגת?
מצוין! גבינת מוצרלה נמסה ונשארת רכה, מה שמעשיר את הטעם.

מה ניתן להגיש עם המנה כדי להשלימה?
אפשר להכין סלט ירוק טרי עם רוטב פיקנטי כך שיתקבל שילוב טעים במיוחד.

האם יש אלטרנטיבה טבעונית לרוטב המקומי?
כמובן! אתם יכולים הניח טחינה עם מיץ לימון, או חמאת אגוזים, בלתי צפוי, אבל מכוון.

נסתדר ללא גבינה?
כן! ניתן להשתמש בשמרי בירה כדי לקבל טעם גביני טבעי ולהוסיף עוד טעם.

איך אוכל לשדרגו במתוקים?
אם הייתם רוצים, תוכלו לשדרג את כל המנה הזו עם פריחת הלבנדר, קינמון וסוכר! ניסוי בעל גישה לתת גוונים.

מה הגודל המושלם של כרובית?
כרובית בינונית בדרך כלל מספיקה לארבעה לארוחת ערב משותפת. ככה יישאר לכם מקום בתיאבון לארוחה מתוקה לקינוח!

אם גם אתם התרגשתם מהמתכון הזה וחשבתם שאתם גם רוצים לשתף אותו עם חברים, אל תהססו! הפיצו ברשתות החברתיות והתחילו את החוויה הקולינרית הזו בעבודה שלכם! שיתוף זה כיף, ואנחנו בטוחים שגם החברים שלכם יהנו מהמומחיות שלכם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​