אונטריב במעשנה: המנה המושלמת לחגיגות של טעם
ברגע שאתם שומעים על אונטריב, ללב מתחיל לפעום קצת יותר חזק. אף אחד לא יכול להתנגד לתחושת האושר שעוברת בגוף כשאנו טועמים בשר עסיסי, רך, שמתמוסס בפה. תחשבו על זה לרגע. חגיגת טעמים שמתפתחת בטבעיות של בישול איטי ומוקפד, כל ביס לוקח אותנו לעולם חדש של טעמים שמפנק את החיך. האם יש משהו יותר טוב מלהגיש שולחן ערוך עם אונטריב במעשנה? תיכף נגלה איך עושים זאת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 6 שעות
- רמת קושי: בינונית
- ממשיך ל: 4-6 סועדים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את האונטריב המדהים הזה, תצטרכו לשים יד על רכיבים באיכות טובה. חשוב לזכור, שאונטריב הוא לא סתם בשר. הוא מצריך טיפול אוהב וארוך בזמן הבישול. הבה נתחיל עם המרכיבים:
- 1.5 ק"ג אונטריב (מאוד חשוב שיהיה טרי)
- 4-5 שיני שום, קצוצות דק
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפיות מלח גס
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה (לזירוז חריפות מתונה)
- 1 כפית תיבול עלים (אורגנו או טימין)
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס דבש
- 1 כוס מים (לשמור על הלחות במעשנה)
- לגרסה טבעונית: אפשר להחליף את הבשר בסטייק של טופו שמתבל באותן תיבולים
שימו לב: גם אם אתם ללא גלוטן, רוטב הסויה אפשר להחליף ברוטב סויה ללא גלוטן, ולא תרגישו הבדל בטעם!
שלבי ההכנה
מכאן, מדובר בכמה צעדים פשוטים שיכולים להנחות אותך אל התוצאה האגדית. הכנת האונטריב במעשנה היא חוויה שכוללת גם סבלנות וגם תשוקה. בואו נתחיל!
- מניחים את האונטריב על משטח עבודה וחותכים אותו כך שהטעמים יוכלו לחדור פנימה.
- מערבבים בקערה את השום, שמן הזית, המלח, הפפריקות, תיבול העלים, רוטב הסויה והדבש עד שהתערובת הופכת לפסטה.
- שמים את האונטריב בקופסה אטומה או שקית ואורזים היטב בתערובת התבלינים, משאירים למרינדה למשך 4-12 שעות במקרר (או 24 שעות אם יש לכם סבלנות).
- מחממים את המעשנה לטמפרטורה בין 110 ל-120 מעלות צלזיוס.
- מניחים את האונטריב על רשת המעשנה ומניחים לכך במשך שעתיים.
- אחרי שעתיים, הוסיפו את המים בעדינות כדי לשמור על לחות.
- אחרי 4 שעות, בודקים את המנעול. כדאי לשים מדחום בשר עד 88 מעלות.
- כאשר הבשר מוכן, מסננים אותו ומניחים לו לנוח 20 דקות לפני החיתוך.
לאחר שסיימתם את כל שלבי ההכנה, כשאתם נשמעים את הריחות המדהימים שמתפשטים במטבח, מתעורר בכם חשק עצום לטעום! תנו לזה רגע. היה שווה להמתין.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להפוך את המנה למשהו עוד יותר משגע, אנחנו ממליצים על תוספות מדהימות:
- רוטב חריף – תוספת של צ'ילי בהגשה יכולה להקפיץ את המנה.
- שום קלוי – לאלו שאוהבים את הטעם החזק, אפשר לקלות שיני שום בסוגרן קטן ולאחר מכן למעוך ולפזר על הבשר.
- ירקות קלויים – הוסיפו ירקות כמו גזר, בטטה או ברוקולי מסביב לאונטריב בזמן הבישול.
- לחם פרי – כדאי לכם ללוות את המנה עם לחם פרי בתוספת של גבינת שמנת או חמאה.
שאלות ותשובות
איך יודעים אם האונטריב מוכן?
השתמשו במדחום בשר. כשהטמפרטורה היא כמעט 88 מעלות, זה הזמן להוציא ולהניח לו לנוח.
אפשר לשמר את האונטריב לעוד יום?
בוודאי! שימו אותו בקופסה אטומה במקרר והוא יישאר טעים למשך יומיים-שלושה.
האם אפשר להכין את המתכון הזה על גריל במקום במעשנה?
בהחלט! פשוט נדרשת הקפדה על חום נמוך יחסית ודירוג נכון של הבשר בחום.
למה כדאי להשתמש בשום טרי?
שום טרי נותן טעם חזק ואותנטי שמשדרג את האונטריב למדרגה אחרת.
כמה זמן מומלץ למרינדה?
כ-4 עד 12 שעות. ככה הבשר נטמע בכל הטעמים.
מה עושים אם אין לי מעשנה?
אפשר להשתמש בתנור בחום נמוך עם תבנית מים. תקבלו תוצאה נהדרת גם כך.
איזה סוג עץ הכי מומלץ להעשיה?
לגזר, אגוז או תפוח יכולים להתאים במיוחד ויתנו טעמים מפתיעים.
האם אונטריב שמן חוזר למעושן?
בהחלט כן! בשר שמן מתהפך בשמחה ומדגיש את העסיסיות שלו.
מה עושה אונטריב לדיאטות?
לא מדובר ב"בריא" במיוחד, אבל אם תשלבו אותו עם סלט מרענן תוכלו להרגיש פחות אשמים.
כיצד ניתן להגיש את האונטריב?
פרסו אותו דק והניחו על פיתה עם סלט, זה הדבר הכי טעים שיש!
אם הגעתם עד לכאן, זה הזמן לשתף את המתכון הזה עם החברים והמשפחה שלכם. אין ספק שכולם רוצים לחוות את החוויה המדהימה הזו של אונטריב במעשנה. הגיע הזמן לבשל, לטעום ולשמח!