המתכון הסודי למרק שעועית מרוקאי שאסור לפספס

המרק המושלם שאין לו תחליף – מרק שעועית מרוקאי

עד שהייתם מתארים את יום שני הקר בביתכם, שבו לובשים את הפיג'מה וזוללים מרק חם ובעיקר מרק שעועית מרוקאי. המאפה המלווה אותנו בשמחה, כעס, חום או קיפאון, שומר עלינו מפני הקור ומפנק אותנו במינון נכון של אהבה. זהו מתכון שהמאמא שלכם אולי הכינה, ואותו אנחנו מתכוונים להפוך למדהים ומושלם! הצלחה במתכון זה היא לא בחירה; זוהי חובה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6-8 מנות

המרק שלנו הוא באמת אגדי, עשיר ומפנק. לאחר שסיימתם להכין אותו, אתם תהיו מלכי המטבח והמתכון יהפוך להיות למנת הדגל שלכם. ערכו את השולחן באווירה חגיגית, קחו ספל עם מרק, ואנחנו מבטיחים לכם שתשבו עם חיוך רחב על הפנים.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המרק המושלם הזה, אנחנו זקוקים למרכיבים הבאים:

  • 500 גרם שעועית לבנה (היה מומלץ לשים אותה להשרות במים לילה לפני הבישול)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזר קלופים וקצוצים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וקצוצים
  • 2 עגבניות בשלות קצוצות (או עגבניות מקולפות קפואות)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כמה sprigs של פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)

במקרה והמרק הזה לא עונה על כל הציפיות שלכם, תוכלו לנסות תוספות שונות כמו חצילים קלויים או פלפל קלוי. אל תהססו לשדרג את המרק עם רכיבים אהובים נוספים!

שלבי ההכנה

כעת ניגש לתהליך ההכנה, שהוא קל וכיפי! בואו נעשה את זה צעד אחר צעד כדי שהמרק ייצא מעלף:

  1. משרים את השעועית הלבנה במים למשך הלילה.
  2. מסננים את השעועית ומניחים אותה בסיר גדול.
  3. מוסיפים מים לסיר, כך שהשעועית מכוסה היטב, ומביאים לרתיחה.
  4. בזמן שהשעועית רותחת, מחממים שמן זית בסיר אחר ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
  5. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
  6. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את השום הקצוץ ואת התבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל) ומערבבים למשך דקה נוספת.
  8. מעבירים את הגזר, תפוחי האדמה ובצל לסיר עם השעועית ומערבבים.
  9. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים שוב.
  10. מבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה וחצי, עד שהשעועית רכה.
  11. טועמים ומתקנים תיבול ככל האפשר.
  12. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל ואוכלים עם לחם פריך.

ופאן נוסף הוא מדהים – תוכלו להכין את המרק הזה יחד עם הילדים והמשפחה. זהו זמן מצוין ליצור זיכרונות מיוחדים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם רוצים לשדרג את המרק הזה לעוד רמות, יש מגוון אפשרויות שיכולות לאתגר אתכם!

  • אפשר להוסיף קוביות ממולאות במלח כבוש לאוהבי הקצת יותר מלוח.
  • אפשר לערבב קטניות אחרות כמו עדשים שחורות או חום, כדי לשדרג את הטעם.
  • אם אתם רוצים לפנק את עצמכם, אפשר לשים ביצה קשה על המרק!

אחד הדברים שאני הכי אוהב במרק הזה הוא שאפשר לשחק עם המתכון ולבדוק טעמים שונים. פיתוח מתכון הוא תהליך מהנה, תקחו את הזמן!

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את המרק ליותר דל פחמימות?
אפשר להחליף את תפוחי האדמה בכמות זהה של קישוא קלוי.

האם ניתן להכין את המרק עם שעועית משומרת?
כמובן! כדאי להוסיף את השעועית המשומרת רק בשלב האחרון של הבישול.

האם אפשר להכין את המרק מראש?
בוודאי! המרק נשמר במקרר עד 5 ימים ובמקפיא עד חודש.

מה ההמלצה שלכם לגבי לחם?
כל לחם פריך יתאים – פוקאצ'ה, באגט או לחם שחור!

האם יש למתכון גרסה טבעונית?
המרק הינו טבעוני מבלי להוסיף שומני חלב.

מה מתאים להגיש לצד המרק?
סלט ירקות טרי יהיה פריך ובשילוב נכון.

האם אפשר שאוספת עשבים?
בוודאי – תוספת נענע, כוסברה או פטרוזיליה תיתן טעמים מובהקים.

איך אני יודע שהמרק מבושל?
על השעועית להיות רכה ולטעום את העושר של התיבול.

מה לעשות אם המרק יוצא סמיך מדי?
מוסיפים עוד מים ומביאים לרתיחה.

האם ניתן להקפיא את המרק?
כן, אבל הקפיאו אותו מבלי שהוספתם רוטב מיוחד עד שיתמוסס.

מרק שעועית מרוקאי הוא שילוב של טעמים ונוסטלגיה, שמביא אותנו לשורשים שלנו. אל תשכחו לשתף את המאמר הזה ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם על המתכון המדהים הזה כדי שגם הם יוכלו ליהנות ממנו. אז קדימה, תמדדו כוס נוספת ותתחילו לבשל! בסופו של דבר, כל המאמץ שווה את חיבוק האהבה מהמרק הזה.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​