חזה עוף במרינדה בתנור – מההמטבח של סבתא ועד לעידן המודרני
לא כל יום אנו פוגשים במנה שהיא לא רק מדהימה, אלא גם כזו שאנחנו יכולים להכין בקלות יחסית בבית ומשדרגת כל ארוחה. חזה עוף במרינדה בתנור הוא אחד מהמתכונים המושלמים עבור משפחות, מפגשים עם חברים, ואפילו עבור ערב רומנטי בבית. תודו שמהשנייה שנושמים את ריח העוף המתקתק שמאפה בתנור, קשה להפסיק, וההגעגוע לטעמים המוכרים מתחיל להכות בעוצמה. אז בואו נצלול למרווח הסוד של המתכון!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- סה"כ זמן: 50 דקות
- רמת קושי: קל
- מניחים: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי שהמנה תצא אגדית ונפלאה, נצטרך לאסוף כמה מרכיבים שישדרגו את החוויה הקולינרית שלנו:
- 4 חזה עוף, כ-200 גרם כל אחד
- 3 כפות סויה
- 3 כפות דבש
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 2 שיני שום כתושים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט עלי רוזמרין קצוצים (אופציונלי)
שדרוגים למתכון
אם תרצו לקחת את המנה שלנו לשלב הבא, ניתן לשדרג את העוף עם ירקות שונים. אני תמיד אוהב לשים בתנור עדשים, גזרים, קישואים ואפילו פרוסות תפוחי אדמה. כל שפעת ירקות מוסיפה טעמים מרעננים ויותר צבע לצלחת, ולא נשכח שזה בריא ומזין.
שלבי ההכנה
אחרי שצטטנו את המצרכים והחלטנו על השדרוגים, הגיע הזמן להתחיל.
- מעבירים את כל המרכיבים לקערה: סויה, דבש, שמן זית, מיץ לימון, שום, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב עד שהדבש מתמוסס ונשארת מרינדה אחידה.
- שמים את חזה העוף בקופסה סגורה או שקית רדיד ונשפכים את המרינדה על העוף.
- משרים את העוף במרינדה לפחות 30 דקות במקרר. (אפשר גם לילה שלם למי שיש סבלנות, התוצאה תהיה משגעת!)
- חיממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את חזה העוף המתובל בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- יוצקים על העוף עוד קצת מהרוטב שנשאר. לא תצטערו – זה מעלף!
- אופים בתנור במשך 30 דקות או עד שהעוף משחים ויוצא עסיסי.
- מגישים עם סלט טרי או אורז. ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
מה אם אני שומרת על דיאטה?
חזה עוף הוא בשר דל פחמימות, כך שזה מתכון מעולה לדיאטות. נהדר גם לשמור על כספית הדם!
האם ניתן להשתמש בתבלינים אחרים?
בוודאי! אתם יכולים לשים כל תבלין או עשבי תיבול שתרצו. לידיו של כל אחד יש טעמים שונים.
כמה זמן אפשר לשמור את העוף במקרר אחרי הבישול?
תשמרו אותו בצלוחית סגורה, ואין בעיה לשמור אותו עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.
אם אני צמחונית, מה ניתן לשים במקום העוף?
מעולה! אפשר לשים טופו או פטריות. הן סופגות את הטעמים בצורה פשוט מדהימה.
האם ניתן להכין את המנה על גריל?
כן, לעשות את זה על גריל נותן טאץ’ עדין אחר, טעים לא פחות!
איך משדרגים את המנה?
כפי שאמרנו, ירקות, רטבים ועשבי תיבול יכולים לקחת את המנה לרמות חדשות. אפשר גם להגיש עם טחינה או מיונז.
אני רוצה להכין כמות גדולה, אפשר להכפיל את המתכון?
בהחלט! פשוט הכפילו את כל המרכיבים, זה מושלם לימים של אירוח!
מה לעשות אם העוף יוצא יבש?
יכול להיות שהשארתם אותו יותר מדי זמן בתנור. בפעם הבאה, אל תשכחו להתחשב בזה!
איך יודעים שהעוף בושל כמו שצריך?
חזה העוף מוכן כאשר הוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס, או כאשר הוא חום בחלק הפנימי ועסיסי מבחוץ.
מה עם קישוט? איך אני יכולה להגיש אותו ברמה גבוהה?
אל תשכחו קישוטים כמו עשבי תיבול טריים, פרוסות לימון או בצל צלוי. כל דבר שיהפוך את המנה למיוחדת.
לאחר שסיימתם את המתכון הכה קליל והטעים הזה, אני ממליץ לשתף אותו ברשתות החברתיות! שתפו עם החברים שלכם, והשאירו את הטעמים המדהימים האלו לעוד אנשים במעגלים שלכם!