עוגיות שקדים מושלמות שישיגעו את החיך שלך

מתכון לעוגיות שקדים מדהימות

העונג הנפלא של עוגיות שקדים שמתפזרות בתנור, מפיצות ריח מתוק שגורם לכולם לרצות להתקרב למטבח. יש משהו במתכון הזה שמחזיר אותנו לאחור, זיכרונות הילדות עם סבתא באפייה, מתכון שעובר מדור לדור, שאין כמוהו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי מספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניב: 20-25 עוגיות

עוגיות השקדים המושלמות הללו הן לא סתם מתכון – הן מתכון שמעלף, מרגש וממגנט! המעטפת הנימוחה העוטפת את השקד הרך, והמתיקות שהן משאירות בפה, פשוט משגעות. אי לכך, כל ביס מהעוגיות הללו יגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות!

הרכיבים הדרושים

  • 200 גרם שקדים טחונים (אופציה: שקדים שלמים לקישוט)
  • 150 גרם סוכר (בוחרים את הסוכר האהוב עליכם)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון (אופציה: מוסיפים אגוז מוסקט לתיבול נוסף)
  • קמח תפוחי אדמה או קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן)

יש כמה רכיבים אפשריים שיכולים לשדרג את המתכון הזה. למשל, אם אתם מחפשים לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים בברי: 1/4 כוס רסק תפוחים או בננה בשלה.

שלבי ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה על תבנית.
  2. בקערה, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מתבהרת ותפוחה.
  3. מוסיפים את תמצית הוניל והמלח ועוברים לערבב.
  4. טוחנים את השקדים אם אינם טחונים.
  5. מערבבים בעדינות את השקדים הטחונים עם הקמח ואת הקינמון.
  6. מאחדים את כל החומרים לבצק אחיד.
  7. עם כף, מפוררים חצאים בגודל של אגזרים מהבצק ומניחים על נייר האפייה.
  8. לוחצים קלות על כל עוגיה ומניחים שקד שלם או חצי על כל עוגיה.
  9. אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
  10. נמצאים בפנים! מניחים לעוגיות להתקרר ותועיל המפלגה.

להחמיא לעצמכם על סדר העבודה בישול ולהתענג על התוצאות שמקסימות בצורה נפלאה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון קלאסי, גם כאן יש מקום לשדרוגים מעניינים! אתם יכולים לשלב פיסות שוקולד מריר בבלילה, או להוסיף צימוקים או פירות יבשים. אין כמו להפוך מתכון קלאסי למודרני, וויולי ומיוחד, שיתפוס את העין וגם את החיך.

שאלות ותשובות

איך שומרים את העוגיות בקיץ?

מומלץ לשמור את העוגיות בקופסה אטומה, במקום קריר ומוצל. כך הן יישארו פריכות לאורך זמן.

לא מצליח לי לבחוש את התערובת כמו שצריך, מה לעשות?

אפשר להשתמש במיקסר ידני כדי למנוע להתעייף מדי, אבל אם אין מיקסר, לערבב עם כף עץ היטב עד שהכל מתאגד.

אפשר להחליף את השקדים עם אגוזים אחרים?

בהחלט! אפשר להחליף לשקדים, אגוזי לוז או אפילו קשיו – זו תהיה עוגיה לגמרי שונה אבל טעימה לא פחות.

מה אם קניתי שקדים לא קלויים?

אפשר להניח את השקדים על תבנית באפייה למשך כמה דקות בתנור על 180 מעלות, ואז לטחון. התוצאה תעזור גם לריח שהם מפיצים!

האם העוגיות מתאימות לילדים?

בוודאי! עם ההגבלה של סוכר, הן ממש טעימות ומשגעות, ואין ספק שהילדים יהנו מהן!

כיצד ניתן להפוך את המתכון לבריא יותר?

החליפו חלק מהסוכר בסוכר קוקוס או דחוסים, ומומלץ גם לשים קמח שיבולת שועל כדי להעשיר את המתכון.

האם אפשר לאפות את העוגיות על טמפרטורה גבוהה יותר?

מומלץ לא לעלות על 180 מעלות כדי למנע מהעוגיות להתייבש מידי.

באיזה קמח ניתן להשתמש אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן?

קמח שקדים או קמח תפו”א הם אפשרויות נהדרות בהחלט שיכולות לעבוד במתכון הזה.

איך יודעים שהעוגיות מוכנות?

כאשר הן מתחילים להתזהב ברמיזה קלה בצדי העוגיה, ידעו שהן מוכנות!

תתפנקו בעוגיות השקדים המדהימות הללו, שתפו את המתכון עם החברים שלכם וברשתות החברתיות, ותזכרו – כל ביס הוא תענוג שהכי טעים שיש! בעולם האוכל, של סבתא, של אמא, יש משהו אגדי בעוגיות הללו שאין להם תחליף!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​