מה זה פול ומה היתרונות שלו?
למי שלא מכיר, פול הוא קטנייה עשירה בחלבון שמזינה אותנו במגוון תכנים בריאותיים מפתיעים. המנה הזו, שנחשבת לאגדי במטבח המזרחי, נחשבת מרשימה ובו זמנית קלה להכנה. אז אם אתם בדיאטה או פשוט רוצים למתן את רמת הסוכר, הפול הוא חבר שלכם! לא רק שהוא בריא ולא מתפשר על טעם, אלא גם מחמם את הלב והנשמה. איך שהוא, כל ביס יגרום לכם להרגיש כמו אלופי עולם! מי שיבקש להכין אותו יגלה שמדובר במתכון מדהים, ממכר ושמצד אחד לא לוקח יותר מכמה דקות וכשהוא נמצא על השולחן – כולם מתאספים.
זמן הכנת המתכון. רמת קושי של המתכון. מספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכולם רעבים, הגיע הזמן להגיד מה צריך. הכנו לכם רשימה ממצה שמוערת בבחירות שלנו – הקפיצו את העיניים כי אתם לא רוצים להחמיץ את המסע הזה בעולם הפול!
- 2 כוסות פול ירוק יבש (לא קלוי)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
- תבלין כמון (חצי כפית)
ואם תרצו לגוון – אפשר לשלב במתכון גם קינמון למי שאוהב את הניחוחות המזרחיים. היתרון של המתכון הזה הוא שניתן להחליף את רכיבי הירקות ולהתאים אותם לטעמכם האישי. כך אתם יכולים לקבוע האם הפול שלכם יהיה מושלם גם ללא שום או בצל.
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן לגלות איך להכין את הקסם הזה! תהיו מוכנים והכניסו את הרגליים לאזור ההכנה, יאללה בואו נתחיל!
- שמים את הפול לשוטף במים למשך לילה עד שמתרכך.
- מבשלים את הפול במשך 20 דקות במים רותחים עד שהוא מתרכך.
- סוחטים את הפול בעזרת מסננת, ומניחים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד על מנת לשחרר את הריח המהמם.
- מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומערבבים.
- שמים פנימה את רסק העגבניות ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הפול המבושל לתערובת ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח, פלפל, כמון ומיץ לימון – הרצועה של הטעמים מתחילה להשתולל!
- מטגנים את הכל על חום בינוני במשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מתמזגת.
- לפני ההגשה, מפזרים על הכל פטרוזיליה קצוצה לאווירה נוסטלגית של סבתא באיטליה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
רוצים לגוון? יש לכם המון אפשרויות! לדוגמה, אפשר להוסיף חומוס מבושל יחד עם הפול לקבלת מנה מעניינת ומרעננת. או אולי חתיכות של חזה עוף מטוגן שיביאו את המנה לרמות גבוהות בהרבה? ואם תרצו לקחת את זה לרמה אחרת entirely, נסו לשים מעל טחינה גולמית עם מעט שום – תתכוננו לשילוב משגע של טעמים!
שאלות ותשובות
מה אני צריך לדעת כדי שהפול לא יתפרק?
חשוב לבשל את הפול לא יותר מדי זמן, מבלי לחכות עד שהוא מתפורר – אתם רוצים שהוא יהיה אוורירי ובהחלט ככה הוא יישאר!
איך אני יודע שהפול חד צדדי?
פשוט תכירו את הרך, אם הוא מתקלף בקלות והם רכים, אז סימן שזו העלייה!
האם אפשר להכין את המתכון גם עם פול קפוא?
בהחלט! אם אתם בוחרים בפול קפוא, כל מה שצריך זה לבשל אותו במשך 5-10 דקות ולהמשיך במתכון כמו מקורי.
האם המתכון הזה יכול להיות טבעוני?
בוודאי! כל המרכיבים מתאימים לצמחונים ולטבעונים – זה מדהים שישנן מגוון אפשרויות!
האם ניתן לשמור את הפול במקרר?
כן! לאחר שהמנת פגנבנה, אתם יכולים לשים בקופסא סגורה ולאחסן במקרר עד שלושה ימים.
מה אני יכול להגיש עם הפול?
תוספות נפלאות הם פיתה חמה, סלט ירקות טרי או אפילו רוטב טחינה.
האם המתכון דורש קוקלק מדובדבן?
לא, המתכון הזה מתעסק רק בקטניות ולא בתוספות אחידות. תהיו גמישים!
אני רוצה להוסיף עוד ירקות, זה אפשרי?
בהחלט! גזר קלוף, קישוא או תפו”א הם תוספות נהדרות שיכולות רק לשדרג!
מתי כדאי לאכול את הפול?
הפול נהדר בארוחת ערב או בוקר, אבל החוויה הכי מעלפת היא לאכול אותו בסעודת שבת!\
האם אני יכול להוסיף חריף?
בהחלט! אם אתם אוהבים חריף, להוסיף כמה פלפלים חריפים יותירו חותמת עזה במיוחד – הקפיצים שלכם יתרוממו מחדש!
לסיום, חווית הכנת הפול הייתה מדהימה, ואין דבר יותר מספק מהמנה שעשיתם בעצמכם. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם והזמינו את החברים להצטרף לחגיגה! זה באמת מתכון שמעלה חיוך על הפנים.