על איזה תוכנית בתנור אופים ג'חנון בקלות

על איזה תוכנית בתנור אופים ג'חנון?

בהכנת ג'חנון, מדובר באחת המנות המסורתיות והאהובות בישראל, היכולת להגיע לתוצאה המושלמת היא דבר שיכול לחרוץ גורלות. האם אתם יודעים איזו תוכנית בתנור מתאימה ביותר לאפיית ג'חנון? אם לא, הגעתם למקום הנכון! אנחנו כאן כדי להדריך אתכם שלב אחר שלב ולוודא שהג'חנון שלכם יהיה מדהים, מעלף וגם ממכר. אז גלו איתנו את הסודות של המתכון הקלאסי הזה ואיך לאפות אותו כמו שפים מקצועיים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מתקבלות

  • זמן הכנה: 8 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי שהג'חנון שלכם יהיה באמת מושלם, חשוב להשתמש במרכיבים טריים ואיכותיים. יש לכך השפעה ישירה על התוצאה הסופית. הנה רשימת המרכיבים שאתם זקוקים להם:

  • 1 קילוגרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 200 גרם שמן או חמאה מומסת
  • 1 כוס רסק עגבניות (לא חובה, אבל מוסיף טעמים מדהימים)
  • 2 כוסות מים לשמירה על לחות בזמן האפייה

מכאן ניתן לשדרגו את המתכון בדרכים שונות כמו פיצוחים, תוספות או תבלינים שלא יביישו את הכנת הג'חנון המסורתית.

שלבי ההכנה

כעת, אנו מתקדמים אל שלב ההכנה. לאפשרי לדלג על אף שלב – כל שלב משחק תפקיד מכריע בהצלחה של הג'חנון שלכם!

  1. נשפוך את הקמח לקערה גדולה.
  2. נוסיף מלח וסוכר ונתערבב היטב.
  3. באמצע הקמח, נעשה גומה ונש pour את המים הפושרים.
  4. נלוש את הבצק היטב עד שהוא יתאחד ויהיה חלק.
  5. נחלק את הבצק לכדורים בגודל ביצה.
  6. נשמן כל כדור בנדיבות ונעטוף אותו בניילון נצמד.
  7. נשאיר את הבצק לנוח לשעה.
  8. נרדד את כל כדור לשכבת בצק דקיקה (כמובן שיהיה כיף לנפח אותה, מדובר בג'חנון!).
  9. נמרח על שטח הרידוד שמן או חמאה מומסת.
  10. בשלב הזה, ניתן להוסיף רסק עגבניות מעל ואם יש לכם בית של פיצוחים – זה הזמן לפזר קמצוץ מהם!
  11. נגלגל את הבצק לנחש ארוך ונבצע קיפולים בהצלחה.
  12. אחרי שהכנו את כל הכדורים, נארגן בתבנית אפייה.
  13. נסגרת בתבנית, נוסיף מים בתחתית (כדי לאפשר לחות).
  14. נחמם תנור על תוכנית טורבו ל-150 מעלות.
  15. נאפה במשך 8 שעות ומומלץ לא לפתוח את התנור (כמובן, ברשות הכנת קפה בשעות הללו).

כעת, לאחר שעברנו על שלבי ההכנה, אך סודו של הג'חנון לא נגמר כאן. אפשר לשדרגו בתוספות שמסוגלות להחמיא לו בצורה מדהימה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

הג'חנון שלכם יכול לקבל מבטים שונים לגמרי. מהנסיון שלי, אחרי כמה ניסיונות ניתן למצוא תוספות שממש מרטיטות את הלב:

  • תוספת ביצים קשות: מפוררות מעל לפני ההגשה.
  • רוטב חרדל ופיקנטי – למי שאוהב את התחושה החריפה.
  • תוספת צנוברים או שקדים קצוצים מעל – אלה נותנים גוון אגדי.
  • טעימה של עשבים טריים כמו קורנית, בעמידה נמצאת!
  • תוספת לא זניחה של טחינה, שמורכבת על הקרם למעלה.

שאלות ותשובות

מה קורה אם הבצק יוצא דביק מידי?
אם הבצק יוצא דביק, הוסיפו עוד קמח בהדרגה עד שהוא יתחיל להתקבע. זה יכול לקרות עם קמח באיכות פחותה או עם חום גבוה.

כמה זמן באמת לאפות את הג'חנון בתנור?
הזמן הנכון הוא בין 8 ל-10 שעות, תלוי בגובה התנור שלכם. הקפידו לא לפתוח את התנור במהלך האפייה.

האם ניתן לשמור ג'חנון leftover?
בוודאי! ג'חנון יכול להחזיק במקרר שלושה ימים. ניתן לחמם אותו שוב בתנור לפני ההגשה.

יש לכם טיפים לרוטב שהולך היטב עם הג'חנון?
רעיון מדהים הוא להכין רוטב עגבניות מתובל או טחינה עם שום ולימון. זה פשוט מושלם!

איך לגוון את המתכון?
אפשר לגוון עם תוספות של ירקות כמו בצל, גזר או גם להוסיף קצת עוף קצוץ בצורה מאד דקה.

האם ניתן להכין ג'חנון טבעוני?
בהחלט! פשוט השתמשו בשמן זית במקום חמאה ואפשר גם לעבור על התבלינים עם תבלינים טבעונים.

האם הג'חנון מפורסם במדינות אחרות?
לא, ג'חנון הוא מאכל ישראלי מסורתי.

באיזה כלי אפייה כדאי להשתמש?
לדעתי, תבנית לבנה מתאימה, שמאפשרת לחום להגיע באופן אחיד – ההצלחה מתחילה מהכלים.

מה אם נגמר לי שמן?
אל דאגה, אפשר להמיר לצרכים נוסף כמו שמנים אחרים, למשל שמן קוקוס על עקרון – תמיד ניתן לסטות מסקנטי!

איפה ניתן למצוא את המתכון לאורחים מקסימים?
ישנן המון גרסאות לפניכם, פשוט חפשו אינטרנט ודאגו לשלוח אליהם את המתכון!

אתם רואים, הכנת ג'חנון היא לא רק מאכל מסורתי. זו חוויה! אז קדימה, אל תחכו, שימו את המתכון הזה למבחן ואפו ג'חנון מדהים! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, תנו לאנשים סביבכם להרגיש את הטעמים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​