ארוחת צהריים בריאה שתשנה את התפיסה שלך על אוכל

"`html

ארוחת צהריים בריאה ומרעננת

לכולנו קורה, אנחנו מתיישבים לארוחת צהריים בחיפוש אחר משהו שיחזיר לנו את האנרגיה וישאיר לנו טעם טוב בפה – ובעיקר בתחושה טובה! כאן נכנסת לתמונה הארוחה הבריאה והטעימה שלנו, ארוחה מלאה בטעמים, בריאות ואפילו קצת הומור! דמיינו לעצמכם סלט צבעוני ומרענן, עם ירקות טריים, גרגרי חומוס פריכים ואולי אפילו רוטב מסחרר שייתן את הוויסות המושלם לסלט הזה. מי ייאמין שסלט יכול להיות כזה מדהים וממכר? אז בואו נתחיל!

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4-6 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מתכון לכ- 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים, בואו נעבור על כל הרכיבים שצריכים להיות במטבח שלנו כדי ליצור את המנה המושלמת:

  • 1 כרובית בינונית, חתוכה לפרחים קטנים
  • 1 קופסה של גרגרי חומוס (כ-400 גרם), מסוננים במים
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק
  • סחיטה של מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

הרבה פעמים אנחנו לא מוצאים את כל מה שצריכים במטבח, אז הנה כמה רעיונות:

  • אפשר להשתמש דווקא בירקות אחרים כמו קישואים, רוקט, או אפילו תרד במקום כרובית.
  • למי שמעדיף גרסה טבעונית, פשוט לדלג על האלבוקדו ולהוסיף קצת טופו מטוגן.
  • אם רוצים לגרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את החומוס בגרגרי שעועית ירוקה או להשאיר את הסלט פשוט עם כל הירקות.

שלבי ההכנה

אחרי שצברנו את כל הרכיבים המשובחים, בואו נעבור לשלבים המוגדרים להכנת הארוחה המדהימה:

  1. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים כ-3-4 דקות עד שהם מתרככים.
  3. מסננים את הכרובית ולוקחים אותם לטווח של 5-10 דקות להתקרר.
  4. בינתיים, כותשים את גרגרי החומוס ומערבבים בקערה גדולה.
  5. מוסיפים את גזר, פלפל אדום, אבוקדו ובצל ירוק לקערה עם החומוס.
  6. כשהכרובית התקררה, מוסיפים אותה לתערובת הירקות בקערה.
  7. סוחטים את הלימון לתוך הקערה ומערבבים היטב.
  8. טורפים את שמן הזית ומוסיפים לקערה עם תיבול של מלח ופלפל לפי הטעם.
  9. מערבבים את כל מרכיבי הסלט היטב עד שהתערובת אחידה.
  10. מניחים את הסלט לצינון של 10 דקות במקרר לפני ההגשה.

הצעה להגשמה

את הסלט אפשר להגיש עם חלה קלויה או לחם כוסמין לארוחה מושלמת. זו לא סתם ארוחת צהריים – זו מסיבת טעמים!

תוספות או שדרוגים אפשריים

מהנסיון שלי, אפשר לדוגמה להוסיף כמה כפות של דבש לסלט, להעניק לו מתיקות משגעת שמתמזגת עם החמיצות של הלימון. כמו כן, תוספת של אגוזים או שקדים קלויים יכולה להוסיף גם קצת קריזמה וגם טעם אגדי! אם אתם רוצים שהמנה תהיה יותר מזינה, שלבו פנימה קQuinoa (קינואה) מבושלת ומוכנה.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הסלט למחר?

בהחלט! ניתן לשמור את הסלט במקרר, אלא אם הוספתם אבוקדו – אז הוא עשוי להיות קצת חריץ וראוי לאכול אותו באותו יום.

אפשר להכין את הסלט כמה שעות מראש?

זה בהחלט אפשרי. לרוב, עדיף להכין את הסלט ולהשאירו במקרר למשך כמה שעות לפני ההגשה.

מה אם אני לא אוהב חומוסים?

אין בעיה! אפשר להשאיר את זה או להחליף בקטניות אחרות כמו פולי אדמה או עדשים.

מה עושים אם אין לי ירקות כמו פלפל אדום?

אפשר פשוט להחליף את הירקות בכל ירק אחר שיש לכם במקרר. תרגישו חופשיים ליצור!

האם יש טעמים מצליחים יותר?

בטח! כל מי שאוהב בטעמים חמצמצים יכול להוסיף גם קצת של חומץ בלסמי לסלט, זה תמיד עוזר להגביר את הטעמים.

האם ניתן להוסיף גבינות לסלט?

בהחלט! כבשי או פריזאי יתאימו מאוד וכך תעשו שדרוג טעים!

באיזה גובה אני צריך לחתוך את החומרים?

ככל שחתיכות קטנות יותר, כך הטעמים משתלבים טוב יותר. חיתוך בגדלים דקים מקנה סלט עשיר בטעמים.

האם יש תחליף לשמן זית?

כמובן! אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן חמניות, אם זה מה שיש במזווה שלכם.

האם מומלץ להוסיף ליחדיים רוטב מסגנון אחר?

כמובן! רוטב יוגורט עם שום או רוטב ויניגרט יכול להוות שינוי מצוין!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולשלוח אותו לחברים ולחברות! אוכל בריא וממכר כזה צריך להתפרסם!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​