הקציצות ברוטב עגבניות המרוקאי שיגנבו את ההצגה

קציצות ברוטב עגבניות מרוקאי – טעם של בית

האם יש משהו יותר מושלם מקציצות רכות ועסיסיות שמתבשלות ברוטב עגבניות עשיר, מלא בטעמים? זהו מתכון שכולם מתים עליו – מתכון של סבתא, שמתממש בכל ביקור משפחתי, ותמיד מצליח לה מתנגן בלבבות. כשאנחנו מכינים את הקציצות הללו, אנחנו לא רק מכינים אוכל; אנחנו מכינים זכרונות, טעמים ואווירה של משפחתיות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול אל תוך המים הרותחים של המתכון, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. כך תוכלו להרגיש כגדולי השפים, בלי אדרנלין מיותר:

  • 500 גרם בשר טחון (עגל או עוף – מה שאתם אוהבים)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיניים שום, קצוצות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פ breadcrumbs
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית Paprika חריף (לפי הטעם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 7-8 עגבניות בינוניות, טריות (או קופסה של עגבניות חתוכות)
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כפית סוכר (כדי להמתיק את העגבניות)
  • ¼ כוס מים

לתושבי הארץ הבריאה – אם אתם רוצים גרסה בריאה יותר, אתם יכולים להשתמש בבשר טחון של הודו, או אפילו להכין קציצות בטטות צמחוניות. גם טעים!

שלבי ההכנה

עכשיו, לשלב המעניין! בואו נבשל!

  1. מערבבים את הבשר הטחון יחד עם הבצל, השום, הביצה, פ breadcrumbs, פטרוזיליה, כמון, Paprika, מלח ופלפל עד שמתאחדים ונהיים עיסה אחידה.
  2. יוצרים קציצות בגודל של כדור טניס ומניחים בצד.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  4. מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע זהוב (חצי בישול).
  5. מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים בצד.
  6. בסיר שבו טיגנו את הקציצות, מוסיפים את העגבניות הקצוצות, סוכר, מים, מלח ופלפל. מבשלים על חום נמוך במשך 10 דקות.
  7. מחזירים את הקציצות לרוטב, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות נוספות, עד שהקציצות רכות ונימוחות.
  8. מגישים חם, על אורז או עם פיתות טריות.

כמובן, יש לקחת הפסקה ולהריח את כל הארומה שמתפשטת במטבח. יש משהו משגע בדרך שהמרכיבים מתמזגים ברוטב, ויוצרים טעמים אגדיים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז כמו שאתם רואים, מדובר במתכון פשוט ואולי גם המדהים ביותר שתכינו. אבל למה לעצור כאן? תנסו לשדרג את הקציצות עם:

  • חלה של זיתים או גזר מגורר בתערובת הבשר.
  • להוסיף קופסה של פסטה קטנה כמו פנה יחד עם הקציצות לרוטב – ותקבלו מנה שלמה.
  • לטחון כמה חצילים, לייצר ראשי קציצות חציל – יש גם גרסה טבעונית!
  • להוסיף כמה פרוסות לימון או חצי כפית כורכום לרוטב, ואם בא לכם קצת חריף – תוסיפו כמה פלפלים חריפים.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הקציצות לאחר שהכנתם אותן?
קחו את הקציצות הנותרות והניחו אותן בקופסה סגורה במקרר. הן יחזיקו לכם במצב טוב למשך 3-4 ימים. אם תרצו לשמור אותן יותר זמן, פשוט תקפיאו אותן.

מה אפשר לשים במקום הבשר הטחון להצלחות טבעוניות?
תוכלו להשתמש בבשר סויה טחון, או להכין קציצות מבטטות, אפילו מס quinoa שעשוי להניח טוב עם תבלינים מתאימים.

עד כמה קל להכין את הרוטב? האם יש צורך בתוספות, או שאפשר להרגיש בנוח להשתמש בעגבניות מקופסה?
בהחלט, עשו את זה פשוט! עגבניות מקופסה יהיו מצוינות. רוטב זה לא מדע טילים, ותוספות כמו תבלינים או עגבניות ימשיכו להוסיף טעם.

איך יודעים שהתבשיל מוכן?
אתם יודעים שהתבשיל מוכן כשכל המצרכים התמזגו ובשקע התרככות, והקציצות רכות ומוכן לאכול.

האם אפשר להכין ביום קודם?
בוודאי! המתכון הזה מתכון מצוין – הרבה טעמים משתפרים בלילה.

מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
אורז בסיסי יגיע בדיוק במידה. טחינה רכה יכול להיות בן זוג מושלם לרוטב. גם פיתות טובות!

כמה זמן ניתן לשמור את הרוטב לאחר התבשיל?
אם תדאגו לשמור אותו במיכל סגור במקרר, אפשר לשמור אותו למשך כ-5 ימים.

האם קציצות מסוימות מבושלות יותר עושים איכותיות?
כמובן! כל קציצה מבושלת עם ביקוש של חוויה אישית, לכן תתאימו את הזמן לפי המידה הרצויה.

מה לעשות אם יצא רוטב טפשי מדי?
אם הרוטב יצא דל, הוסיפו עוד עגבניות או עיבודים נוספים כדי לשדרגו אותו ולהפוך אותו למדהים!

האם המתכון ניתן לשינוי?
כמובן! תוספות שונות או תבלינים יכולים להוסיף טעמים חדשים, בואו לגלות מה כל אחד אוהב.

אני מאד מקווה שתהנו מהמתכון הזה ושתכינו אותו אצלכם בבית. אל תשכחו לחלוק עם משפחתכם וחבריכם את המתכון המיוחד הזה! זה יהיה פשוט שיגעון טעים ואגדי!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​