קציצות ברוטב עגבניות מוכנות בשיא המהירות!

קציצות ברוטב עגבניות – המתכון המושלם

אם אתם מחפשים מנת פ comfort food שתשאיר אתכם עם חיוך רחב על הפנים ושבעים בנשמה, הגעתם למקום הנכון. קציצות ברוטב עגבניות הן המתכון האגדי שכולם מדברים עליו. מדובר בשילוב מדהים של טעמים, שבו קציצות זהובות ונימוחות מתעוררות לחיים ברוטב עגבניות משגע. בעשרה דקות בלבד אפשר להרגיש כמו שף במטבח, וזה לא נפלא? אנחנו עומדים להחיות את המטבח שלכם ולפתות את הטעמים שבמעמד. אה, ואם חשבתם שהן לא יחדשו לכם, תחשבו שוב. קציצות עגבניות יכולות להיות מקוריות, ממכרות ואפילו מאוד בריאות.

זמן ההכנה, רמת הקושי וכמה מנות יש לנו?

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נלך על המרכיבים. חשוב לוודא שיש לכם את כל מה שצריך כדי לייצר את הקציצות המדהימות הללו. אלו הם המרכיבים שדרושים לכם:

  • 500 גרם בשר טחון (לפי בחירתכם – בקר, הודו או צמחוני)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • ½ כוס פאנקו (או פירורי לחם רגילים)
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפיות כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 קופסת רוטב עגבניות (400 גרם)
  • 2 כפות שמן זית

אם אתם שואלים את עצמכם מה לעשות אם אין לכם את כל הרכיבים? אל דאגה! אפשר להשתמש בבשר צמחוני בעדינות על מנת להכין גרסה טבעונית מדהימה. כמו כן, אפשר לשדרג את הקציצות עם כמה בעיטות, כמו תבלינים אהובים כמו פפריקה מתוקה או חריפה, או אפילו להוסיף גבינה מלוחה לקציצות.

שלבי ההכנה

ההכנה של קציצות ברוטב עגבניות היא קלה כמו כבר אמרתי, והשילוב של המרכיבים יחד יוצר חוויה עשירה שלא תשכחו. ובכן, בואו נצלול לתוך השלבים:

  1. במערבל, נכניס את הבשר הטחון, הבצל, השום, הביצה, הפאנקו, הפטרוזיליה, הכמון, המלח והפלפל. נערבב היטב עד שתהיה תערובת אחידה.
  2. ניצור קציצות בגובה של כ-3 ס"מ. נעשה אותן קטנות מספיק כדי שהן יתבשלו מהר ברוטב, אך לא קטנות מדי.
  3. במחבת, נחמם את שמן הזית על חום בינוני. נוסיף את הקציצות, ונזהרים לא לדחוס אותן מידי.
  4. נטגן את הקציצות כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהן יתחילו להזהיב.
  5. נוסיף את רוטב העגבניות למחבת. נוודא שהקציצות מכוסות רוטב.
  6. ננמיך את הלהבה, נבשיל על חום נמוך במשך 5-7 דקות נוספות, עד שהקציצות מוכנות והרוטב סמיך.
  7. נגיש חם עם פסטה, אורז או לחם פריך לזלילה ברוטב.

בכל שלב, חשוב לדאוג שהקציצות לא יתייבשו. גם בעבודה עם קציצות תוכלו להרגיש חופשיים לשדרג עם תוספות כמו גבינת פרמזן מגורדת או ירקות קלויים כתוספת קדירה שלא תשאיר אתכם אדישים!

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו, אחרי שהכנו את הקציצות המדהימות האלו, אפשר לחשוב על פעולות שדרוג שייתנו להן טוויסט מעניין. אחד מהשדרוגים האגדים הוא להוסיף קינמון קל או מסמרי פרי מתוקי שיארמו לרוטב טעם שונה ומיוחד.

האם חשבתם על לצרף צ’ילי לקציצות? זה יכול לשדרג את המנה בכמה רמות! כמו כן, אפשר להוסיף ירקות כמו קישואים או גזר קצוצים לתוך התערובת כדי לשדרג את ערך התזונה.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום בשר?
אם אתם מחפשים גרסה צמחונית, אפשר להשתמש בעדשים מבושלות או קוטג' כתחליף לבשר. זה לא רק טעים אלא גם בריא!

אילו תוספות כדאי להגיש עם המנה?
הקציצות הללו מצוינות עם אורז, פסטה, או אפילו על מצע של ירקות קלויים.

כיצד יודעים מתי הקציצות מוכנות?
קציצות נחשבות מוכנות כשהן מגיעות לצבע זהוב ויפות והבשר מבושל לחלוטין. אפשר גם לחתוך אחת לבדוק.

אילו תבלינים ניתן להוסיף?
שום בעיה! אפשר להוסיף פפריקה מתוקה, כמון, או אפילו אורגנו לקציצות.

האם אפשר להקפיא קציצות שנשארו?
בהחלט! קציצות רבות אפשר להקפיא ולהפשיר בהמשך. ככה יש לכם ארוחה מוכנה בהישג יד!

לא מצאתי פאנקו, מה לעשות?
אם אין לכם פאנקו, תוכלו להשתמש בפירורי לחם רגילים. זה עשוי להכתיב מרקם מעט שונה, אך עדיין טוב!

האם חייבים להשתמש ברוטב עגבניות קנוי?
אלא אם ואתם רוצים, כמובן. ניתן להכין רוטב עגבניות ביתי בעזרת עגבניות מרוסקות, שמן, שום, ובסיס עשבי תיבול.

מה ההמלצה לאחסון המנות?
אחסנו את הקציצות תוך כדי רוטב בקופסה אטומה במקרר. הן יחזיקו מעמד כ-3 ימים.

האם כדאי להגיש עם גבינה?
בהחלט! גבינת פרמזן מגורדת בהחלט יכולה להוסיף טעם אגדי למנה.

מה עושים עם רוטב שנשאר?
רוטב עגבניות נשאר במשג ויכול לשדרג פסטה, תבשילים אחרים ולשמש כרוטב לכל סוגי המנות.

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. תנו להם גם את הזכות לדעת על הקציצות המושלמות האלו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​