פילה מדומה שלם בתנור – המתכון שיהפוך אותך לשף מקצועי

פילה מדומה שלם בתנור – הטעם שמגרד את השמים

אתם צריכים לנסות את המתכון הזה. זה לא רק פילה מדומה, זה פילה מדומה שלם בתנור, מדהים, מעלף וכמובן – משגע! המנה הזו גנבה את הלבבות של כל בני משפחה שלי. זה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה, היא פשוט ממכרה! ובנוגע להכנה – אנחנו נדבר על איך להפוך את המנה הזו לארגז מתכונים חדשני ואישי שלכם.

זמן הכנת המתכון: 1 שעה | רמת קושי: קל | כמות: 4-6 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • מתאים למשפחה של 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כעת, בהמשך להרפתקה הקולינרית הזו, מטרתנו היא לרכוש את כל הרכיבים שיביאו למנה המדהימה הזאת כפילה מדומה בתנור. כל אחד מהמרכיבים תורם לאופי ולפופולריות של המנה, ומאפשר לכם לשדרג את הארוחה שלכם לעולמות חדשים. לאחר שתדעו על המרכיבים, אתם תחפשו איך להפוך כל ארוחה למושלמת.

  • 1 פילה מדומה (כ 1 ק"ג)
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות קמח תפו”א (להשגת ציפוי מיוחד)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית קינמון
  • 1 כפית סוכר (מסייע לאיזון הטעמים)
  • 3 כפות תרכיז רימונים או דבש (טעם אגדי)
  • 2 כוסות ירקות קצוצים (אדום, ירוק, צהוב – הכל הולך!)
  • נענע או פטרוזיליה קצוצה לקישוט

חשוב לציין שניתן להשתמש באופציות אחרות לפילה מדומה – ישנם מתכונים טבעוניים שיכולים לשדרג את המנה גם ללא רכיבים מן החי. השקפת עולם בריאה יכולה להיות מקור אינסופי להתנסות!

שלבי ההכנה

בשלב זה, אנחנו נכנסים לתהליך ההכנה של הפילה המדהים הזה. תתכוננו לגעת בשמים עם המנה הזו. עם זה באמת לא נגרם שום נזק – זה פשוט הולך להיות טעים כל כך. קחו נשימה, התארגנו והתחילו עם הצעדים הבאים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את הפילה ומייבשים אותו בעזרת מגבת נייר.
  3. מערבבים בקערה את שמן הזית, השום הקצוץ, מלח, כורכום, פפריקה, קינמון וסוכר ליצירת מרינדה.
  4. משרים את הפילה במרינדה למשך 30 דקות (בינתיים אפשר להכין את הירקות!).
  5. משמנים תבנית בתנור עם שמן זית ומניחים את הפילה בתוכה.
  6. מפזרים קמח תפוחי האדמה על הפילה, זה יוסיף לו קריספיות מעולה.
  7. מקיפים את הפילה בירקות הקצוצים ומשקים עם תרכיז הרימונים או עם דבש.
  8. אופים בתנור במשך 45 דקות או עד שהפילה מכוסה בצבע זהוב ומראה מעורר תיאבון.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לנוח במשך 10 דקות.
  10. פרסים את הפילה עם נענע או פטרוזיליה קצוצה להגשה.

אפשרויות לשדרוג המנה

ישנן אפשרויות רבות לשדרוג המנה. תוכלו להוסיף כאשר היא בתנור גם תיבול נוסף כמו תימין או רוזמרין. תוספת של אגסים מתוקים יכולה להוסיף מתיקות משוגעת למנה, בעוד שאת הכנת הירקות אפשר לשדרג עם ירקות שורש או להוסיף מעט גבינת פטה מפוררת עליהם.

תוספות ורעיונות לשדרוג

כמובן, ביחד עם הפילה, אנו ממליצים להגיש סלט ירוק מרענן. שניתן להכין עם חסה, גזר, רוקט, ואף להוסיף אגוזים קלויים. תוספת קלה של רוטב יוגורט לימוני נותן גוון מרענן שיתרום גם לטעמים הקיימים.

שאלות ותשובות

מתאים להכנה מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הפילה מראש ולשמור במקרר. כאשר אתם מוכנים, פשוט חימום בתנור.

אפשר לשמור את הפילה במקפיא?
כן, אם אתם משרים את הפילה במרינדה, ניתן להקפיא אותו ולהפשיר לפני הבישול.

כמה זמן ניתן לשמור את הפילה במקרר?
פילה מבושל ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים ולאחר מכן חובה לחמם אותו שוב בתנור.

איזה ירקות מומלצים להוסיף?
ניתן להוסיף כל ירק אהוב עליכם! בצל סגול, גזר, קישוא, תפו”א וזה מעלה את כל החוויה!

האם אפשר להכין את הפילה עם רטבים אחרים?
כמובן! רוטב סויה עם שום ומעט ג’ינג’ר גם נותן טוויסט מעניין.

האם חובה לשים דבש?
לא! ניתן להחליף את הדבש בממתיקים אחרים כמו סוכר קני או להמעיט ב sweetness אם מישהו לא אוהב.

מה אפשר להגיש לצד הפילה?
טעמים שונים עלולים לשדרג את המנה. קוסקוס, פירה או אורז הם כולם רעיונות מצוינים!

האם הכנת המנה קשה?
לא, היא נחשבת קלה מאוד ותוצאות מדהימות עם טעמים מושלמים!

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! ישנן אפשרויות שימוש בפירות או ירקות במקום הפילה, כמו תחליף טופו.

זה מתאים למסיבות?
אחת המנות האוהבות במסיבות וארוחות חגיגיות. מושלם להגיש גם ביום הולדת או חתונה!

אם גדלתם על המתכונים של סבתא או אמא, אתם בוודאי מכירים את הדבר הזה – שלא ניתן לברוח מהכוח של אוכל טוב. תשתפו את המתכון הזה עם חברים שלכם, תוודאו שכולם יפגעו ברמונה של המנה הידועה והאהובה, ותנו לטעום את הקסם שהפילה שלם בתנור רק יכול לספק. אין כמו אוכל טוב, שמפגיש אנשים ואוהב את הלבבות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​