עוגיות שיבולת שועל ושוקולד בריאות שאסור לפספס

"`html

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד: הבריאות בטעימה מתוקה!

מי לא אוהב עוגיות? הפינוק הקטן הזה, שמצליח לשמח את הלב והנשמה, יכול גם להיות בריא ואפילו מזין! ובכן, עוגיות שיבולת שועל ושוקולד הן בדיוק מה שאתם צריכים לשדרג את חוויית המתוק שלכם. אז בואו נצלול לעולם המופלא של החומרים, הערכים התזונתיים, והשפעות הבריאות של העוגיות הללו!

למה שיבולת שועל? 5 מעלות מרשימות

שיבולת שועל היא לא סתם חומר גלם. היא כוכבת על במטבח הבריא. הנה למה:

  • עשירה בסיבים תזונתיים: המסייעים לעיכול תקין ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.
  • מכילה נוגדי חמצון: הפועלים להפחתת דלקות ולשמירה על בריאות הלב.
  • מעלה רמות סוכר באופן מתון: שיבולת שועל משחררת פחמימות לאט, כך שאפשר להרגיש שבעים לאורך זמן.
  • מסייעת להפחתת לחץ דם: הוכח שהיא תורמת לשיפור לחץ הדם של אוכלי השיבולת.
  • מכילה חלבונים: נותנת לגוף את הצורך להזין את עצמו בחלבונים איכותיים.

שוקולד: האם הוא ממש רע? לא כל כך מהר!

החשש משוקולד הוא דבר שבשגרה. אחרי הכל, אנחנו חיים בעולם שבו מתוקים נחשבים לרעים. אך יש שוקולד ויש שוקולד. מה צריך לדעת לפני שמסתערים על העוגיות?

  • שוקולד מריר: עונג מתוק ללב – מכיל פחות סוכר ועשיר בנוגדי חמצון.
  • השפעת האנדורפינים: כן, שוקולד יכול לגרום לנו לחייך! הוא אינו רק טעים, אלא גם מעלה את מצב הרוח.
  • תורם לבריאות הלב: צריכה מתונה של שוקולד מריר תורמת לבריאות הלב וכלי הדם.

מתכון עוגיות שיבולת שועל ושוקולד – 3 שלבים פשוטים

רוצים להכין עוגיות שיבולת שועל ושוקולד בעצמכם? הנה מתכון פשוט שתוכלו לעקוב אחריו:

  1. איסוף החומרים:
    • 1 כוס שיבולת שועל
    • ½ כוס קקאו מריר
    • ½ כוס דחוסה של דחוסה של דובדבנים מיובשים – טעים להפליא!
    • ¼ כוס דחוסה של מייפל או דבש
    • 1 ביצה
    • מעט סודה לשתייה
    • שוקולד מריר קצוץ – לפי הטעם!
  2. הכנה:

    ערבבו את כל החומרים בקערה גדולה עד שתתקבל תערובת אחידה. בעזרת כף, הניחו כפות מהתערובת על תבנית אפייה.

  3. אפייה:

    אפו בחום של 180 מעלות כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מתקשות אך עדיין מעט רכות במרכז.

שאלות ותשובות לגבי עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

1. כמה קלוריות יש בעוגיית שיבולת שועל ושוקולד?
תשובה: בערך 100-150 קלוריות לעוגיה, תלוי בגודל.

2. האם אפשר להכין את העוגיות ללא סוכר?
תשובה: בהחלט! ניתן להשתמש במייפל או תחליפים טבעיים אחרים.

3. מה הזמן שמומלץ לאכול עוגיות כאלו?
תשובה: מומלץ לאכול בבוקר או לאחר אימון.

4. האם ניתן להקפיא את העוגיות?
תשובה: כמובן! פשוט הכינו כמות כפולה והקפיאו.

5. איך אני יודע אם עוגיות מוכנות?
תשובה: כשן הם משחימות מעט בצדדים ועדיין רכות במרכז, הן מוכנות.

לסיכום: מתוקה ובריאה!

לסיכום, עוגיות שיבולת שועל ושוקולד הן לא רק קינוח טעים, אלא גם בחירה בריאה שמספקת יתרונות מרובים. תיהנו מהעשייה במטבח, תהנו מתהליך ההכנה, ובעיקר – אל תשכחו להתענג על כל ביס! כשכל הנאה ולפעמים קצת צחוק מעורבים, אין ספק שזו הדרך הנכונה להתחיל את היום בדרך המתוקה ביותר!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

איך רעמת האריה משפרת את המוח?

הכוח העדין של הפטרייה הנוירו-משקמת פטריית רעמת האריה (Lion’s Mane) – בשמה המדעי Hericium erinaceus – היא אחד מהגילויים המסעירים של עולם פטריות המרפא. בשונה

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​